Tiukka likviditeetti nostaa massatalletuskorkoja – Pankki- ja rahoitusuutisia

rupee

Pankkijärjestelmän likviditeettitiukkuus on nostanut pankkien bulk-talletuskorot korkeammalle kuin talletustodistusten (CD) korot. Jotkin pankit kamppailevat varojen keräämisessä ja tarjoavat 10-20 peruspistettä korkeampia korkoja lyhytaikaisille bulkkitalletuksille kuin CD-korkoille.

”AA+:a huonomman luottoluokituksen omaavien pankkien on vaikea saada varoja markkinakorolla. He tarjoavat 10-20 peruspistettä korkeampia korkoja lyhytaikaisille bulkkitalletuksille CD-korkoina varojen keräämiseksi lyhyelle ajalle”, yksityispankin treasury-johtaja kertoi FE:lle. ”Joukkotalletuskorkojen nouseminen CD-korkojen yläpuolelle heijastelee pankkien epätoivoa varoista”, hän lisäsi.

6 kuukauden CD-levyjen korot ovat tällä hetkellä 7,83 %, kun taas 3 kuukauden CD-levyjen korot ovat noin 7,72 %.

Pankkien irtotalletuskorot ovat nousseet noin 30-40 peruspistettä viimeisen kolmen kuukauden aikana kireässä likviditeettitilanteessa.

Normaalioloissa, kun likviditeetti ei ole tiukka, pankkien bulk-talletuskorot ovat 20-40 peruspistettä alhaisemmat kuin CD-korot.

”Pankkien lyhytaikaisten varojen kysyntä kasvaa neljännellä vuosineljänneksellä, koska pankit haluavat osoittaa hyvää velkojensa kasvua”, sanoi Soumyajit Niyogi, Core Analytical Groupin johtaja, India Ratings & Research. ”Pankit tuskin näkevät mitään helpotusta lyhyellä aikavälillä likviditeettirintamalla, koska verojen ennakkomaksut erääntyvät ensi kuussa”, hän lisäsi.

Myös luottojen kysyntä säilyy korkeana viimeisellä neljänneksellä, mikä myös pakottaa pankit hankkimaan lyhytaikaisia ​​varoja, hän lisäsi.

Pankkisektori on kohdannut ongelman, että talletukset kasvavat luottoa hitaammin.

Luotonotto jatkoi kasvuaan ja kasvoi 20,3 prosenttia vuodentakaisesta (yoy) ja oli 161,5 biljoonaa kahden viikon aikana, joka päättyi 9. helmikuuta Care Ratingsin raportin mukaan. Luottokannan kasvuun sisältyy HDFC:n fuusio HDFC Bankin kanssa sekä henkilölainojen kasvu. Ilman fuusion vaikutusta luottokanta kasvoi kahden viikon ajan hitaammin 16,3 % vuotta aiemmasta verrattuna viime vuoden 16 %:n kasvuun.

Talletukset ovat kasvaneet 13,6 % vuotta aiemmasta kahden viikon aikana (mukaan lukien fuusiovaikutus) ja olivat 202 biljoonaa 9. helmikuuta 2024. Ilman sulautumisen vaikutusta kasvu oli 13 %. Kasvua edelliseen vuosineljännekseen verrattuna oli 0,7 % määräaikaistalletusten kasvun ansiosta. Talletusten kasvun odotetaan paranevan aikaisempiin ajanjaksoihin verrattuna, kun pankit pyrkivät vahvistamaan vastuufranchising-toimintaansa ja varmistamaan, että talletusten kasvu ei rajoita luotonottoa.

Samankaltaiset artikkelit