Pienten kaupunkien naisyrittäjät ovat edelläkävijöitä digitaalisten ratkaisujen käyttöönotossa

Women entrepreneurs from smaller cities frontrunners in adopting digital solutions

Naisyritysten omistajat pienemmistä kaupungeista eri puolilta Intiaa ovat edelläkävijöitä digitaalisten ratkaisujen käyttöönotossa 200 000 pk-yrityksen jäsenen tietojen mukaan yritysten rahoitusalustalla Tide. Tämän vuoden kansainvälisen naistenpäivän teema on ”Inspire Inclusion”, mikä tekee naisyrittäjistä ”Atmanirbharin”.

Tiden alustalla on tällä hetkellä 23 000 naisjäsentä, joista 87% on puoliksi taajamaisista kaupungeista.

Tiden tiedot osoittavat, että Maharashtra ja Länsi-Bengal ovat huippuosavaltioita, ja 13 prosenttia (kumpikin) pienten kaupunkien naisyrittäjistä ottaa käyttöön digitaalisia liiketoimintatyökaluja. Tätä seuraa 12 % Uttar Pradeshista, 10 % Biharista ja 8 % Madhya Pradeshista ja Odishasta. Kuluttajien käyttäytymisen ja kasvavien pyrkimysten myötä tason 2, 3, 4 ja sitä pidemmät kaupungit, joita usein kutsutaan ”Bharatiksi”, ovat nousemassa Intian pk-yritysten kasvukeskuksiksi.

Lääketieteen, laki- ja veroalan konsultit muodostavat suurimman osan tyypillisestä osavaltion naisyrittäjistä. Muita yrittäjiä ovat pienten lähikauppojen omistajat, freelance-kosmetologit, muotisuunnittelijat, meikkitaiteilijat, tutorit sekä kotikokit ja leipurit. Nämä naisjohtoiset yritykset työllistävät 0-9 henkilöä. Liiketoiminnan kustannusten alentaminen ja resurssien optimointi järjestelmänvalvojapalveluille ovat tärkeitä liiketoiminnan tehokkuuden parantamiseksi.

Gurjodhpal Singh, Intian Tiden toimitusjohtaja, sanoi: ”Suosittu käsitys on, että metrokaupunkien yrittäjät ovat erittäin tekniikkataitoja. Silti nouseva pyrkimys tason 2, 3, 4 kaupungeissa ja sen ulkopuolella näyttää olevan innokkaampi digitalisoimaan liiketoimintansa säästääkseen aikaa ja kustannuksia. Ei olisi väärin sanoa, että Bharatin naisyrittäjät ovat nousseet ”Nari Shaktin” todelliseksi majakkaksi.”

Sukupuolten välinen eriarvoisuus vallitsee laajalti palkkaluokissa, jossa naiset ansaitsevat noin 24 % vähemmän kuin miehet, mikä vaikuttaa naisten pyrkimyksiin ja heidän mahdollisuuksiinsa päästä virallisille työpaikoille. Nämä mainitaan usein syinä, miksi naiset ryhtyvät yrittäjiksi. Esimerkiksi vuonna 2023 palkatut naiset työskentelivät keskimäärin 43 tuntia viikossa, kun taas yrittäjät olivat töissä noin 30,1 tuntia viikossa. Tämä osoittaa, että yrittäjyys antaa heille enemmän hallintaa aikaansa sekä joustavuutta ja taloudellista vapautta, jota he arvostavat.

Aineisto paljastaa myös, että Z-sukupolven (12–27-vuotiaat) ja milleniumi-ikäluokkien (27–40-vuotiaat) naiset (80 %) harjoittavat yrittäjyyttä vahvistaakseen itseään taloudellisesti.

Samankaltaiset artikkelit