Yhdysvaltain osakkeet nousevat, Treasuryn tuotot putoavat, kun Powell antaa koronlaskuvakuutuksia – Market News

stock market (2)

Wall Street seurasi maailman osakkeita nousussa keskiviikkona, ja Yhdysvaltain valtion rahaston vertailuindeksi putosi kuukauden alimmilleen sen jälkeen, kun Federal Reserve -johtaja Jerome Powell vakuutti, että vaikka inflaatio ei ole aivan kesytetty, koronlaskuja voidaan odottaa tänä vuonna.

Kaikki kolme suurta Yhdysvaltain osakeindeksiä nousivat portista tiistain jyrkän myynnin jälkeen. Teknologiapainotteinen Nasdaq nautti voimakkaimmasta voitosta.

Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell sanoi edustajainhuoneen rahoituspalvelukomiteassa, että ”jos talous kehittyy yleisesti odotetusti”, keskuspankin voidaan odottaa laskevan ohjauskorkoaan tänä vuonna, mutta lisäsi, että jatkuva edistyminen inflaatiota vastaan ​​”ei ollut”. varma.”

Powellin on määrä päättää kaksipäiväisen todistuksensa, kun hän esiintyy senaatin pankkikomitean edessä torstaina.

”Pueenjohtaja on ollut johdonmukainen ainakin joissakin viimeisissä kokouksissa ja se, että Powell on toistanut, että he aikovat laskea korkoja myöhemmin tänä vuonna”, sanoi Chris Zaccarelli, sijoitusjohtaja.

”Markkinat olivat odottaneet paljon koronlaskuja ja alkoivat vain olla huolissaan siitä, aikooko Fed laskea tänä vuonna vai ei, ja se, että he sanoivat, että he haluavat edelleen laskea, mielestäni kaiken kaikkiaan, on hyvä uutinen markkinoille”, Zaccarelli lisäsi.

Ennen perjantain helmikuun työllisyysraporttia julkaistut työmarkkinatiedot osoittivat, että avoimien työpaikkojen määrä väheni vuoden 2024 ensimmäisten viikkojen aikana, ja yksityiset työnantajat lisäsivät helmikuussa odotettua vähemmän työntekijöitä palkkalistoilleen.

Powell on määritellyt Yhdysvaltain työmarkkinoiden heikkenemisen edellytykseksi saada inflaatio laskemaan Fedin 2 prosentin vuositavoitteeseen.

Dow Jones Industrial Average nousi 179,83 pistettä eli 0,47 % 38 765,02 pisteeseen, S&P 500 25,27 pistettä eli 0,50 % 5 103,92 pisteeseen ja Nasdaq Composite 68,42 pistettä eli 0,4,0 0,8 prosenttiin.

Eurooppalaiset osakkeet, jotka olivat hieman korkeammalla ennen Powellin valmistelemien avauspuheenvuorojen julkistamista, lisäsivät voittojaan vakuutuksilla siitä, että keskuspankkipolitiikan keventäminen jatkuu tänä vuonna.

Yleiseurooppalainen STOXX 600 -indeksi nousi 0,41 % ja MSCI:n osakkeet ympäri maailmaa 0,58 %.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet nousivat 0,72 %. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella sulkeutui 0,77 % korkeammalla, kun taas japanilainen Nikkei putosi 0,02 %.

Bitcoin, joka kosketti tiistaina kaikkien aikojen huippua ja sitten perääntyi siitä, jatkoi nousuaan.

Kryptovaluutta nousi viimeksi 4,5 % 66 160 dollariin.

Dollari heikkeni suhteessa maailman valuuttojen koriin.

Dollariindeksi laski 0,29 % ja euro nousi 0,31 % 1,0889 dollariin.

Japanin jeni vahvistui 0,50 % dollariin verrattuna 149,31:een, kun taas Sterling oli viimeksi 1,2725 dollarissa, 0,17 % nousua päivän aikana.

Treasury-tuotot koskettivat istuntomatalin Powellin varoittuneen, että taistelu inflaatiota vastaan ​​jatkuu, mutta hän odottaa laskevansa Fedin rahastojen keskeisiä tavoitekorkoja tänä vuonna.

10 vuoden benchmark-lainojen hinta nousi viimeksi 10/32 ja tuotto oli 4,0981 % tiistain 4,137 prosentista.

30 vuoden joukkovelkakirjalainan hinta nousi viimeksi 12/32 ja tuotto oli 4,2526 % tiistain 4,274 prosentista.

Öljyn hinta elpyi tarjontakireyden ja suurten tuottajien jatkuvien tuotannon leikkausten vuoksi.

Yhdysvaltain raakaöljyn hinta nousi 2,15 % 79,83 dollariin tynnyriltä ja Brent oli viimeksi 83,24 dollarissa, 1,46 % nousua päivän aikana.

Kulta jatkoi ajautumista korkeammalle sen jälkeen, kun turvasatamametalli saavutti ennätyskorkeuden tiistaina.

Spot-kulta nousi 0,7 prosenttia 2 142,59 dollariin unssilta.

Samankaltaiset artikkelit