Olen 30-vuotias ja naimaton, ansaitsen 50 000 rupiaa kuukaudessa. Mihin sijoitusrahastoon minun pitäisi sijoittaa?

mutual fund investment strategy

Viime päivinä monet lukijat ovat kirjoittaneet FE Moneylle kysyen, miten heidän kannattaisi aloittaa sijoitusmatkansa, mihin rahastoon sijoittaa tai mitä tehdä ylimääräisellä rahalla.

Esimerkiksi Gokul kirjoittaa, että hän haluaa tehdä 80-90 % sijoituksistaan ​​pieniin ja keskisuuriin rahastoihin erittäin pitkällä aikavälillä (25-35 vuotta) saadakseen osakemarkkinoiden ”parhaan tuoton”. Lisäksi hän sanoo saavansa paljon Nifty 250 Small Cap -indeksirahastoja, mutta ei löydä yhtään BSE Sensex Small Cap 250 -indeksirahastoa. Gokul haluaa apua BSE Sensex Small Cap 250 -indeksirahastojen tunnistamisessa ja myös ehdotuksia pitkän aikavälin sijoitussuunnitelmaansa varten.

Mohnish Jagdale kirjoittaa, ettei ole vielä sijoittanut mihinkään sijoitusrahastoon. Hän haluaa tietää, mikä on paras rahasto pitkäaikaiseen sijoitukseen. Mohnish on 30-vuotias, naimaton ja ansaitsee 50 000 rupiaa kuukaudessa. Hänellä on myös 1,5 miljoonan ruplan henkilökohtainen laina.

Ashfaque Mastan sanoo, että hänellä on 35 000 rupiaa ylimääräistä rahaa sijoitettavana. Hän haluaa neuvoja sijoittaako sijoitusrahastoon, Bank Niftyyn, Gold ETF:ään tai mihin tahansa muuhun omaisuuteen.

IT-alan työntekijä G Rakesh kirjoittaa ansaitsevansa 93 000 rupiaa kuukaudessa ja hän haluaa tietää, kuinka sijoittaa sijoitusrahastoihin. Mayank Bhatnagar, FinEdgen operatiivinen johtaja, on selittänyt, mitä Rakeshin pitäisi tehdä aloittaakseen sijoitusmatkansa tässä artikkelissa. Myös muut lukijat voivat hyötyä asiantuntijan ohjeista.

FundsIndian johtaja ja tutkimusjohtaja Arun Kumar antaa lisäohjeita lukijoille, jotka haluavat aloittaa sijoitusmatkansa. Arun ehdottaa kolmen kauhan lähestymistapaa säästämisen automatisoimiseen ja sijoittamiseen. Tässä on mitä hän sanoo:

On hyvä käytäntö säästää vähintään 20-30 % kuukausituloistasi. Voit automatisoida ja sijoittaa säästösi noudattamalla yksinkertaista 3 Bucket -lähestymistapaa.

Tämä kauha sopii kaikkiin hätätarpeisiisi. Varaa 5 % kuukausipalkastasi tähän ämpäriin. Valitse yksi hyvä likvidi rahasto tälle ämpärille. Jatka lisäämistä tähän ämpäriin, kunnes sinulla on summa, joka vastaa 6 kuukauden kuukausikulujasi. Siirrä tämän jälkeen nämä 5 %:n säästöt pitkäaikaiseen ämpäriisi.

Tämä ämpäri on tarkoitettu lyhyen aikavälin tavoitteillesi (jotka ovat tulossa seuraavien viiden vuoden aikana). Osoita 5 % kuukausipalkastasi (tai enemmän lyhyen aikavälin tarpeidesi mukaan) tähän ämpäriin. Käytä matalan keston tai lyhytaikaisen velan rahastoa. Jos et ole tyytyväinen velkarahastoihin, voit sijoittaa tämän summan FD:hen.

Tämä ämpäri on tarkoitettu pitkän aikavälin tavoitteillesi (jotka ovat yli 5 vuoden päässä). Kohdista säästöjesi saldo (tässä tapauksessa 10 % kuukausipalkastasi) tähän ämpäriin ja aloita SIP hyviin osakerahastoihin. Jos pidät aktiivisista rahastoista, valitse muutama hyvä hajautettu rahasto (3-5) ja jos pidät passiivisista rahastoista, jaa ne tasaisesti Nifty 50 Index -rahastoon ja Nifty Midcap 150 -rahastoon.

Kun saat kertasuorituksen ESOP:n, bonuksen jne. kautta, laita tästä 40 % pitkän aikavälin ämpäriin, 10 % lyhyen aikavälin ämpäriin ja 10 % turvaämpäriin ja olet vapaasti käyttää loput 40 % saadusta summasta.

Lukijoiden tulee huomioida, että tämän alustan ei ole tarkoitus suositella mitään tiettyä rahastoa tai muuta omaisuutta sijoitettavaksi. Tämä on ammattimaisen talousneuvojan tehtävä. Tämän osion kautta FE Money pyrkii antamaan lukijoille vain laajaa opastusta taloussuunnittelusta, tuloverosta, eläkkeelle siirtymisestä jne. henkilökohtaisen talouden asiantuntijoiden avulla.

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​rahoituskysymyksiä? Kirjoittaa . Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit