Ovatko laboratoriossa kasvatetut timantit parempi sijoitus kuin luonnontimantit?

Why lab-grown diamonds may be a better choice for investment than natural diamonds?

Laboratoriossa kasvatetut timantit ovat ylittäneet epävarmuuden vaiheen ja ovat nyt kasvuvaiheessa. Yhä useammat ihmiset käyttävät laboratoriossa kasvatettuja timantteja, jotka ovat todellisia timantteja, jotka on luotu laboratoriossa edistyneellä teknologialla. Laboratoriossa kasvatetuilla timanteilla on samat fysikaaliset ja optiset ominaisuudet kuin louhituilla timanteilla, ja ne ovat luotettujen laboratorioiden sertifioimia. Niitä ei voi erottaa luonnollisista timanteista ja ne tarjoavat saman kauneuden ja kestävyyden. Lisäksi niillä on useita etuja tulevaisuuteen sijoittamisen kannalta.

Alla käsitellään joitain syitä, miksi laboratoriossa kasvatetun timantin ostaminen on älykäs ja kestävä valinta:

Laboratoriossa kasvatetut timantit ovat huomattavasti halvempia kuin luonnontimantit, koska ne eivät aiheuta suuria kaivos-, kuljetus- ja välityskustannuksia. Samanlaatuisen ja -kokoisen timantin saa murto-osalla hinnasta. Esimerkiksi yhden karaatin luonnollinen pyöreä timantti, jolla on G-VVS1-vaatimukset, maksaa vähintään 2,5 lakh. Toisaalta laboratoriossa kasvatetun timantin, joka on samankokoinen ja ominaisuuksiltaan samanlainen, voi ostaa noin 40 000 tai 50 000 ₹. Tämä tarkoittaa, että voit säästää jopa 80 % valitsemalla laboratoriossa kasvatetun timantin luonnollisen sijaan.

Rahat, jotka säästät ostamalla laboratoriossa kasvatetun timantin, voidaan sijoittaa muihin keinoihin, jotka antavat sinulle paremman tuoton, ja ne voidaan helposti likvidoida. Jos esimerkiksi sijoitat 2 000 ₹ erotuksen rahastoon, joka antaa sinulle 12 %:n vuosituoton, voit ansaita 24 000 ₹ ensimmäisenä vuonna ja 1,5 ₹ viidessä vuodessa. Tällä tavalla voit kasvattaa vaurauttasi samalla kun nautit laboratoriossa kasvatetun timantin kimalluksesta.

Laboratoriossa kasvatetut timantit eivät ole vain halvempia, vaan niillä on myös mahdollisuus nousta arvoaan ajan myötä. Tämä johtuu siitä, että luonnontimantit ovat rajallinen resurssi, ja ne voivat poistua tuotannosta jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Laboratoriossa kasvatettujen timanttien kysynnästä ja tarjonnasta riippuen ne voivat hyvin säilyttää niihin käytetyn arvon tai jopa nousta. Bain & Companyn raportin mukaan laboratoriossa kasvatettujen timanttien maailmanlaajuisten markkinoiden odotetaan kasvavan 15–20 prosenttia vuosittain ja saavuttavan 14,9 miljardin dollarin arvon vuoteen 2030 mennessä.

Luonnontimanttien hinta karaattia kohden on suhteettoman korkeampi karaatin painon kasvaessa, koska suuremmat timantit ovat harvinaisempia ja vaikeampia löytää. Laboratoriossa kasvatetut timantit hinnoitellaan kuitenkin lineaarisesti, koska ne valmistetaan valvotussa ympäristössä ja niitä voidaan helposti kasvattaa. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa suuremman ja paremman laboratoriossa kasvatetun timantin samaan hintaan kuin pienemmän ja huonolaatuisemman luonnontimantin.

Esimerkiksi kahden karaatin laboratoriossa kasvatettu pyöreä timantti, jonka G-VVS1-vaatimukset ovat noin 1,2 lakh, kun taas samanlaatuinen kahden karaatin luonnontimantti maksaa noin 14 lakh. Tämä valtava 12,8 lakhin ₹ ero voidaan sijoittaa tai käyttää muualle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että laboratoriossa kasvatetut timantit ovat timanttien tulevaisuus, koska ne tarjoavat saman tai paremman laadun, kauneuden ja kestävyyden kuin luonnontimantit paljon halvemmalla. Laboratoriossa kasvatetut timantit ovat myös viisas ja kannattava sijoitus, sillä ne voivat säästää rahaa, tuottaa tuloja ja arvostaa niiden arvoa.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit