Thaimaan pankki tasoittaa tietä yrityksille hakea rahakkeita rahoitusta varten – Digital Transformation News

Binance last month pleaded guilty to US anti-money laundering and sanctions contraventions

Thaimaan toiseksi suurin pankki kehittää digitaalisen omaisuuden ekosysteemiä tarjotakseen rahoitusreitin yrityksille, mikä on ristiriidassa joidenkin valtavirran luotonantajien maailmanlaajuisen skeptismin kanssa krypton suhteen. Kasikornbank Pcl osti lisensoidun digitaalisten omaisuuserien pörssin Satang Corp.:n lokakuussa osana strategiaa, mikä on epätavallinen tapaus vakiintuneen lainanantajan hankkiessa kryptokaupankäyntialustan. Pankilla on myös lohkoketjuteknologiaan ja virtuaalisten tokenien säilytyspalveluihin keskittyviä divisioonia.

”Neuvomme joitain asiakkaita laskemaan liikkeelle rahakkeita varainhankintaa varten”, Kasikornbankin yhteisjohtaja Pipit Aneaknithi sanoi haastattelussa maanantaina. ”Näemme näillä markkinoilla potentiaalia. Suhtaudumme vakavasti digitaalisen omaisuuden ekosysteemin kehittämiseen, joka on erittäin kustannustehokas verrattuna olemassa oleviin perinteisiin alustoihin. Thaimaan yritykset hyödyntävät mahdollisuuksia digitaalisten omaisuuserien parissa, kun ala toipuu vuoden 2022 markkinarikosta ja useista konkursseista. Pääministeri Srettha Thavisinin hallitus on myös avoin blockchain-teknologialle ja on mainostanut suunnitelmaa käyttää digitaalisia kirjanpitoja helpottaakseen 14 miljardin dollarin käteisjakoa.

Pipit ei täsmentänyt, mitä yrityksiä neuvotaan myöntämään rahakkeita, mutta lisäsi, että ne voivat olla kustannustehokkaampia kuin lainojen tai osakemyynnin käyttäminen. Hän suunnittelee yrityksiä tarjoavan vaihdettavia rahakkeita, jotka maksaisivat tuottoa. Thaimaan arvopaperialan sääntelyviranomainen on ottanut käyttöön politiikkaa kolikoiden tarjontaa varten osana laajempaa digitaalisten omaisuuserien sääntökirjaa. Viime vuonna Bangkokissa toimivan Grammy Entertainmentin yksikkö yhdessä Broadcast Thai Televisionin kanssa yritti kerätä jopa 265 miljoonaa bahtia (7,6 miljoonaa dollaria) rahakkeiden tarjoamisesta elokuvainvestointien rahoittamiseksi.

Kolikoiden tarjonta kasvoi maailmanlaajuisesti vuonna 2017, mutta monien rahakkeiden arvo romahti myöhemmin, mikä on romahdus, joka edelleen hämärtää segmenttiä. Thaimaassa oli marraskuussa noin 116 000 aktiivista kryptokaupankäyntitiliä, kun virallisten tietojen mukaan vuonna 2021 pandemian aikakauden digitaalisen omaisuuden kuplan huippu oli noin 700 000. Muita thaimaalaisia ​​kryptoprojekteja ovat mm. miljardööri Sarath Ratanavadin suunnitelma tehdä yhteistyötä Gulf Energy Development PCl:n kanssa maailman suurimman digitaalisen omaisuuden pörssin Binancen kanssa paikallisen kryptokauppapaikan perustamiseksi.

Binance myönsi viime kuussa syyllisyytensä Yhdysvaltain rahanpesun torjuntaan ja sanktioiden rikkomiseen, ja hänelle määrättiin 4,3 miljardin dollarin sakko, mikä kuvastaa riskejä, jotka ovat saastuttaneet krypton mainetta ja jättäneet monet perinteiseen rahoitukseen varovaisiksi. Kasikornbank noudattaa tarkasti määräyksiä, Pipit sanoi ja lisäsi, että ”kunnollinen valvonta on otettu käyttöön monissa maissa, aika on kypsä terveelle laajentumiselle”.

Monet lainkäyttöalueet, kuten Hongkong, Singapore, Dubai ja Euroopan unioni, pyrkivät edistämään digitaalisen omaisuuden keskuksia. Kuva on pilvisempi Yhdysvalloissa, jonka arvopaperi- ja pörssivalvontaviranomainen on kohdistanut ankariin toimialaan, jota se kuvailee kypsäksi petoksille ja noudattamatta jättämiselle. Ympäri maailmaa rahoituslaitokset, kuten JPMorgan Chase & Co, HSBC Holdings Plc ja Franklin Templeton, vaihtavat varovasti uusia lohkoketjujen ympärille rakennettuja järjestelmiä. Mutta jää nähtäväksi, kuinka nopeasti nämä sovellukset voivat saavuttaa mittakaavan.

Samankaltaiset artikkelit