Pienet yhtiöt ovat kysyttyjä, mutta kansalaisjärjestöjen mahdollisuudet rajalliset – Market News

small cap

Pienten yhtiöiden segmentti on ollut tulessa viime aikoina, mutta sijoitusrahastotalot eivät tuo alueelle monia uusia rahastotarjouksia (NFO), sanoivat markkinaasiantuntijat.

”Jatkossa pienten yhtiöiden rahastoissa ei tule liian monta lanseerausta, koska kaikilla on jo järjestelmä”, Dhirendra Kumar, toimitusjohtaja ja Value Researchin perustaja sanoi. Hän lisäsi, että rahastotalot saattavat joutua käynnistämään enemmän indeksirahastoja samassa tilassa, koska jälkimmäiselle ei ole lainsäädännöllistä rajoitusta.

Lokakuussa on tarkoitus julkaista jo 10 uutta rahastotarjousta. Yksi aloitettiin jo ensimmäisellä viikolla, kun taas yhdeksän on käynnissä. Näistä on kaksi pieniyhtiöistä rahastoa. Neljä aktiivisista uusista rahastotarjouksista sulkeutuu 18. lokakuuta ICICI Directin mukaan.

AMFI:n kuukausittaisten tietojen mukaan tammi-syyskuussa 2023 käynnistettiin noin 163 avointa ja suljettua NFO-ohjelmaa, joiden arvo oli 47 761 miljardia rupiaa. Tästä käynnistettiin 128 avointa ja 41 787 miljoonan ruplaa arvoista järjestelmää ja 35 suljettua järjestelmää. 5 974 miljoonan rupiaa lanseerattiin tänä aikana. Raporttien mukaan asiantuntijat sanoivat, että ihmiset, jotka ovat vähän alttiita pienille yhtiöille, voivat käyttää tätä tilaisuutta merkitä näitä uusia rahastotarjouksia.

Syy pienten yhtiöiden rahastojen lanseeraukseen on hyvin yksinkertainen, Kumar lisää. ”Sijoittajat jahtaavat viimeaikaista tuottoa ja rahastoyhtiöt myös mahdollisuuksia.” Viime vuoden aikana BSE 250 Small Cap -indeksi on tuottanut 34,6 % BSE Sensexin 13,7 % tuottoon verrattuna.

Mutta jotkut rahastonhoitajat uskovat, että tietyissä taskuissa saattaa olla hieman korjausta, erityisesti osakkeissa, joilla on korkea arvostus. He sanovat, että markkinat olivat aiemmin hieman vinossa kohti keskisuuria ja pieniä yhtiöitä, mikä johti alitulokseen. Nykyisellä tasolla on kuitenkin oltava varovainen, he sanoivat. ”Lyhyen aikavälin sijoittajien tulisi pidättäytyä sijoittamasta tähän kategoriaan. Sijoittajat, joilla on pitkä aikajänne (5-10 vuotta) ja SIP tai systemaattiset sijoitussuunnitelmat, voivat kuitenkin jatkaa sijoittamistaan”, DSP Mutual Fundin sijoitusjohtaja Resham Jain sanoi.

Chirag Mehta, Quantum AMC:n sijoitusjohtaja, uskoo, että rahastotalot, joilla ei ole pienyhtiöiden järjestelmää, voivat luoda hyvän salkun, joka on tietoinen pienyhtiöiden sijoittamiseen liittyvistä riskeistä.

”Tällä hetkellä vahvan taloutemme vuoksi kentällä on paljon toimintaa, mikä johtaa yritysten korkeampiin tuloihin. Sieltä tämä ralli saa juurensa. Joten mielestämme se ei johdu runsaudesta, vaan tulosten kasvusta.”

Samankaltaiset artikkelit