Asian pääomasijoitussopimukset ovat pahimmillaan sitten vuoden 2015, tiedot osoittavat – Market News

China's lull was a key contributor to the regional PE-backed M&A decline (Image/Reuters)

Pääomasijoitusten tukemat fuusiot ja yritysostot Aasiassa alkavat vuoden huonoimpaan alkuun lähes kymmeneen vuoteen, kun kauppojen tyynnytys Kiinassa ja laajemmat taloudelliset ja geopoliittiset epävarmuustekijät pitivät ilmapiiriä, tiedot osoittivat.

LSEG:n alustavien tietojen mukaan PE-tuetut yrityskaupat Aasiassa olivat yhteensä 13,5 miljardia dollaria tammi-maaliskuun 19. välisenä aikana, mikä on 32 % vähemmän kuin vastaavana vuonna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Se osoitti, että globaalien PE-tuettujen sopimusten kasvu on 21 prosenttia 136 miljardiin dollariin.

Aasian pääomasijoitusyritykset istuvat ennätysmäärällä kuivaa jauhetta tai käyttämättä jäänyttä käteistä, mutta hidastuva talouskasvu, korkeat korot, epävakaat markkinat ja geopoliittiset jännitteet ovat hillinneet niiden sijoituksia ja irtautumisia ja vaikuttaneet rahastonhoitajien kykyyn hankkia uutta rahastoa, konsultti Bain. & Co sanoi maanantaina julkaistussa vuoden 2024 alueellisessa PE-raportissaan.

”Poistuminen on tapahduttava”, Sebastien Lamy, Tokiossa toimiva Bain & Co:n APAC PE -käytännön johtaja, sanoi. ”Pidemmät omistusajat, ikääntyvät salkut – se ei vain aseta painetta tuottoon, vaan se lisää painetta kykyyn korottaa uudelleen.”

Tietojen tarjoaja Preqinin mukaan PE-rahastojen irtautumiset Aasiassa listautumisannin, kauppamyynnin tai toissijaisten ostojen kautta putosivat 51 prosenttia 4,9 miljardiin dollariin ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on alhaisin arvo sitten vuoden 2014 kolmen ensimmäisen kuukauden.

Kiinan tyyntyminen oli avaintekijä alueellisessa PE:n tukemassa yrityskauppojen laskussa, sillä tällaiset kaupat maailmantalouden toisella neljänneksellä lähes puolittuivat ensimmäisellä neljänneksellä, LSEG:n tiedot osoittivat, kun talouden hidastuminen ja Kiinan ja Yhdysvaltojen jännitteet heikensivät sijoittajien halukkuutta.

Paul DiGiacomo, Hongkongissa toimiva investointipankki BDA Partnersin toimitusjohtaja, sanoi, että suuri osa globaaleista PE-yhteisöstä oli ”todella varovainen sijoittaessaan” Kiinaan.

Aasian ja Tyynenmeren alueella kerättiin ensimmäisellä neljänneksellä vain 12,1 miljardin dollarin arvosta pääomaa 28 rahaston kautta, Preqinin tiedot osoittivat, että se on alhaisin neljännesvuosittainen arvo sitten tammi-maaliskuun 2014. Viimeisten viiden vuoden aikana kerättiin keskimäärin 313 rahastoa joka vuosineljännes.

Käyttämätön pääomasijoituspääoma Aasiassa saavutti 549 miljardia dollaria kesäkuuhun 2023 mennessä, ja rahastojen realisoitumaton arvo on vielä myymättä yhteensä 2,3 biljoonaa dollaria, jotka ovat Preqinin mukaan ennätykselliset.

Pankkiirit ja lakimiehet sanoivat, että elpymisen merkkejä on kuitenkin ilmaantunut ja toiveita piristymisestä tulevilla vuosineljänneksillä.

Marcia Ellis, Hongkongissa toimiva asianajotoimisto Morrison Foersterin PE:n maailmanlaajuinen puheenjohtaja, sanoi, että keskitason sopimuksia tapahtuu erityisesti Kaakkois-Aasiassa. Lähi-idän rahastot aikovat myös nostaa osuuttaan varoistaan ​​Kiinassa, hän sanoi.

Useat rahastot tutkivat Hongkongin pörssiyhtiöiden mahdollista yksityistämistä.

”Ihmiset kirjautuvat ajamaan prosesseja ja prosessit etenevät hieman nopeammin”, sanoi BDA:n DiGiacomo. ”Ostajien omaisuuden arvostusodotukset ovat lähentyneet myyjien odotuksia. Odotan yrityskauppojen määrän kasvavan vuonna 2024.”

Samankaltaiset artikkelit