Emme ole haluttomia myymään huonoja lainoja NARCL:lle: Punjab National Bank MD – Banking & Finance News

bank

Punjab National Bank on valmis myymään huonoja lainoja National Asset Reconstruction Co:lle (NARCL), varsinkin jos se voi saada parempia takaisinperintöjä tätä reittiä pitkin. Pankin toimitusjohtaja Atul Kumar Goel kertoo Ajay Ramanathanille, että vaikka pankin nettokorkomarginaali pienenee tänä tilivuonna, kun talletukset hinnoitellaan uudelleen, korkokate pysyy vakaana. Otteita:

K. Laiminlyömisesi ovat suhteellisen korkeampia MSME-segmentissä. Mitä teet omaisuuden laadun parantamiseksi?

V. Tämä on perinnöllinen ongelma. Olemme toteuttaneet monia toimenpiteitä parantaaksemme vakuutusta ja keskittäneet prosessia. 1. heinäkuuta 2020 – 30. syyskuuta 2023 välisenä aikana lainoja on määrätty 65 507 miljoonan rupian arvosta, ja MSME-segmentissä on maksettu 59 995 miljoonaa rupiaa. Jäljellä olevasta 41 117 miljoonasta rupiasta tuskin 882 miljoonaa on järjestämättömiä varoja, mikä on vain 1,47 prosenttia. Joten korkeammat NPA:t ovat seurausta vanhasta ongelmasta, kun meillä ei ollut riittäviä työkaluja.

Mikäli mahdollisuus tulee, otamme ehdottomasti mukaan omaisuuden jälleenrakennusyritykset. Mutta myymme 100 % käteisellä, emme 15:85-rakenteella.

K. Onko MSME pankin keskeinen painopistealue? Mikä on kasvutavoitteesi tälle vuodelle?

V. Yritämme parhaamme, koska tämä on painopistealue. Hallitus tekee myös paljon aloitteita MSME-teollisuudessa. Lainaamme suoraa lainaa pk-yrityksille. Joissain tapauksissa olemme myös tekemässä yhteislainausjärjestelyjä muiden kuin pankkialan rahoitusyhtiöiden (NBFC) kanssa. Myönnämme lainaa myös NBFC:ille, jotta ne voivat lainata edelleen PK-yrityksiä.

K. Mitkä ovat vähittäiskaupan kasvuennusteenne?

V. Kasvua on kahdenlaisia. Ydinkasvu ja kasvu pankkien välisten osallistumistodistusten (IBPC) ja yhdistettyjen omaisuuserien oston ansiosta. Vähittäiskaupan ydinliiketoimintamme odotetaan kasvavan kuluvalla tilikaudella 20 % vuodentakaisesta (yoy).

K. Olet sanonut, että varojen hintasi nousevat jatkossa. Miten tämä vaikuttaa marginaaleihin?

V. Tässä on otettava huomioon kaksi asiaa. Korkokateprosenttini on 3,11 %. Annamme 2,9-3 %:n ohjeistuksen, koska osa talletuksista on vielä hinnoittelussa ja näin ollen nettokorkomarginaaliin tulee paineita. Mutta absoluuttisina lukuina mitattuna korkokatteen ei pitäisi laskea. Joissakin transaktioissa saamme vain 50-75 peruspistettä, joten marginaalit pienenevät. Absoluuttisten lukujen ei kuitenkaan pitäisi laskea.

K. Kuulemme, että monet pankit ovat eri syistä olleet haluttomia myymään omaisuuttaan NARCL:lle. Mitä mieltä olette tästä?

V. Mitä tulee Punjab National Bankiin, emme ole haluttomia. Tällä hetkellä keskusteluna on 43 tiliä, joiden arvo on 17 152 miljoonaa rupiaa. Näistä noin 15 tiliä, joiden arvo on 8 534 miljoonaa rupiaa, on hylätty useiden syiden vuoksi, kuten kansallisen yhtiöoikeustuomioistuimen ratkaisun ja kertaluonteisen sovinnon vuoksi. Jäljelle jääneistä kolme tiliä, joiden arvo on 755 miljoonaa rupiaa, on ratkaistu. Täällä olemme saaneet takaisin 110 miljoonaa rupiaa. Olemme saaneet tarjouksen seitsemästä tilistä, joiden arvo on yli 3 000 miljoonaa rupiaa. Loput 18 tiliä, joiden arvo on 4 860 miljoonaa rupiaa, ovat keskustelun alla. Emme siis ole haluttomia. Jos voimme saada parempia takaisinperintöjä NARCL:n kautta, olemme erittäin avoimia myymään omaisuutta.

Samankaltaiset artikkelit