Rupian lyhyen aikavälin trendi kääntyy positiiviseksi, dollari nousee kuusi viikkoa; kauppiaat silmät Intian BKT, valmistus

rupee

Rupia tyrmäsi neljän viikon laskutrendin noustamalla yli puoli prosenttia keskuspankin suullisen väliintulon ja ulkomaisten rahastojen sisäänvirtojen keskellä. RBI:n minuutit kuulostivat kuitenkin haukkamaisilta elintarvikeinflaation kiihtyessä ja sademäärien epätasaisessa jakautumisessa, mikä oikeuttaa huolellisen seurannan. Kuluneella viikolla ulkomaiset instituutiot ostivat osakkeita 209 miljoonan dollarin arvosta, kun taas kotimaiset vertailuindeksit kirjasivat viidennen viikoittaisen laskun alueiden riskien karttumiseen.

Vaikka kuluneella viikolla volatiliteetti on piikki, Intian rupialla on pienin implisiittinen volatiliteetti kehittyvillä markkinoilla, koska Intian keskuspankki on absorboinut suurimman osan noin 19 miljardin dollarin arvosta paikallisiin osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin tänä vuonna.

Viime viikolla spot USDINR laski 0,54 % eli 45 paise 82,66:een, joka on kuukauden heikoin viikoittainen päätöskurssi. Teknisesti lyhyen aikavälin trendi kääntyi heikoksi sen jälkeen, kun oli muodostunut alimmillaan ja laski lyhyen aikavälin liukuvan keskiarvon alapuolelle. Parin tuki on 82,30 ja vastus 82,90.

Intian valuuttavarannot laskivat 7,27 miljardilla dollarilla 594,9 miljardiin dollariin 18. elokuuta päättyneellä viikolla, mikä on jyrkin viikoittainen lasku sitten helmikuun 10. päivän. Lisäksi rupia putosi alle psykologisen 83:n tason sillä viikolla.

Dollarin mittari on noussut kuusi viikkoa peräkkäin, pisin jakso sitten toukokuun 2022, kun etupäässä Treasury-korot nousivat. Federal Reserve -johtaja Jerome Powell sanoi, että päättäjät aikovat pitää lainakustannukset korkeina pitkään. Euro tyytyi kuudenteen viikoittaiseen laskuun, pisimpään tappioputkeen sitten vuoden 2018, kun Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde sanoi, että EKP asettaa korkotasoa niin korkealle kuin on tarpeen inflaation hillitsemiseksi.

Valuuttamarkkinoilla Australian valuuttojen myynti oli pääteema, luultavasti Kiinan huolien seurauksena. Spekulaattorit myivät 14,4k jeniä, 10,4k AUD ja 4,1k kiiviä. Kääntöpuolella tekniset tiedot ostivat 8,1 000 puntaa, mutta euroja myytiin vähän (1,1 t). Dollarin yhteenlaskettu vaje putosi noin 2 miljardilla dollarilla viikolla.

Tietosämpäri pysyy täynnä maailmanlaajuisesti PMI-numerona sekä säännöllisen viikoittaisen taloustietojen julkistamisen. Kiinan taloustiedot voivat vahvistaa, että talous on menossa huonompaan suuntaan. Vaikka Intia näyttää ilmoittavan BKT:n kasvun silmiinpistävästä noususta, jota vauhdittaa tehdasteollisuus, joka näkee tähtien kohtaamisen.

Samankaltaiset artikkelit