VRR-huutokauppa saa 2,73 rupian tarjouksia epätoivoisilta pankeilta – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI

Seitsemän päivän vaihtuvakorkoinen repo-huutokauppa (VRR) sai perjantaina vahvan vastaanoton, ja pankit tekivät tarjouksia 2,73 biljoonan ruplan arvosta ilmoitettua 1 biljoonaa rupiaa vastaan. VRR-huutokaupan, ensimmäisen tällaisen huutokaupan viimeisen kuuden kuukauden aikana, odotetaan helpottavan likviditeettiä. Pankit ovat nähneet ulosvirtauksia ennakkoverojen ja GST-maksujen vuoksi.

”Korkeat tarjoukset heijastavat pankkien epätoivoa varoista ja osoittavat järjestelmän likviditeetin tiukkuuden”, yksityisen pankin jälleenmyyjä kertoi FE:lle.

Likviditeettikriisi on tilapäinen, koska valtion käteisvarat Intian keskuspankissa (RBI) ovat olleet korkealla. Kun hallitus kuluttaa, likviditeetin pitäisi hellittää. Lisäksi ulkomaiset virrat osakemarkkinoille ovat olleet voimakkaita viimeisen kuukauden aikana.

Kuten 14. joulukuuta, likviditeettivaje oli RBI:n tietojen mukaan 44 285 miljoonaa rupiaa.

Keskuspankki hyväksyi tarjoukset 6,61 %:n katkaisukorolla, mikä on alhaisempi kuin MSF-korko (6,75 % marginaalista maksuvalmiutta). RBI:n MSF:n kautta pankit voivat saada likviditeettiä yön yli, kun pankkien välinen likviditeetti loppuu.

Edellinen VRR-huutokauppa järjesti keskuspankki 19. kesäkuuta.

Keskuspankki järjestää repo-huutokaupan likviditeetin lisäämiseksi pankkijärjestelmään, kun taas käänteinen repohuutokauppa ylimääräisen likviditeetin poistamiseksi.

Likviditeetti on siirtynyt alijäämätilaan syyskuusta lähtien, mikä sai pankit ottamaan vakavasti lainaa maksuvalmiusvalmiudesta täyttääkseen rahoitustarpeensa.

Pankkien lainanotto MSF:n kautta oli saavuttanut kaikkien aikojen ennätyksen, 2,34 biljoonaa rupiaa 22. marraskuuta. MSF-lainan keskiarvo oli lähes 0,95 biljoonaa rupiaa syyskuussa, mikä nousi edelleen 1,2 biljoonaan ruplaan loka-marraskuussa 2023. SDF:n alle varattu keskimääräinen rahasto oli 0,62 biljoonaa rupiaa lokakuussa ja 0,58 biljoonaa rupiaa marraskuussa.

Samankaltaiset artikkelit