”Ei syytä paniikkiin RBI:n projektirahoitusehdotuksen vuoksi” – Banking & Finance News

RBI

Intian keskuspankin (RBI) 3. toukokuuta laatimassa ohjeluonnoksessa hankerahoitukseen liittyvistä varauksista voisi olla tarkoitus saada pankkiala tietoiseksi tarpeesta siirtyä lopulta odotettujen luottotappioiden (ECL) järjestelmään nykyisestä tappioperusteisesta varausmallista, Canara Bankista. MD ja toimitusjohtaja K Satyanarayana Raju kertoo Piyush Shuklalle vuorovaikutuksessa. Pankit ovat tällä hetkellä parhaimmillaan ja nyt voisi olla oikea aika luoda riittävät varaukset tullakseen ”tulevaisuuden valmiiksi”, hän sanoo. Otteita:

Kiertokirjeluonnos tuli vain muutama päivä sitten ja yrityslaina- ja riskiosastomme arvioi itsenäisesti vaatimusta (varauksille) ja mitä selvennyksiä tarvitaan viranomaiselta. Ensi näkemältä näyttää siltä, ​​että RBI herkistää alaa siitä, että sen on siirryttävä asteittain odotettujen luottotappioiden (ECL) järjestelmään. Tällä hetkellä kaikilla pankeilla menee erittäin hyvin ja nyt on oikea aika tehdä riittävät varaukset taseen vahvistamiseksi. Itse Canara Bankin nettovoitto on kasvanut lähes 4 000 rupioita edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan (yoy) 14 554 rupiin 24:llä tilikaudella. Vaikka kiertokirje vaikuttaisikin liiketoimintaan (korkeiden varausten osalta), se menee osittain lainanottajalle ja osittain meille. En näe syytä paniikkiin.

Suorastaan ​​ei. Asiakkaat ymmärtävät myös korkeamman vaatimuksen (pankkivarauksilta). Kun RBI nosti NBFC:n riskipainoa, siirsimme NBFC:n korotusta osittain, mutta 95 % asiakkaista on ennallaan. Itse asiassa 95 % NBFC:stä on jälleen hakenut lainaa korkeammalla korolla. Näin ollen sillä voi olla hieman vaikutusta rakentajien marginaaliin, mutta ei meihin. Rakentajat voivat myös siirtää kustannusten nousun lopulliselle kuluttajalleen. Joten kuluttajille asiat voivat tulla kalliiksi.

Kaksi vuotta sitten nostimme tiettyjä yrityslainoja halvemmalla, mutta nyt lainan antaminen samalla korolla on vaikeaa. Aiemmin jatkoimme lainaa 6,9-7,15 %:n korolla, joten aina kun on kyse uusimisesta, teemme kaupat ja pyrimme korkeampaan korkoon, vähintään 8 % (korkeamman luottoluokituksen omaaville yrityksille). Jos ne vastaavat odotuksiamme, säilytämme koko altistuksen. Jos lainaaja ei valitse korkeampaa korkoa, meillä on suuri kysyntä, miksi kasvattaisimme kirjaa vain ylälinjan kasvun vuoksi. Rahaston hinta on markkinoilla korkeampi, joten pyydämme lainaajia maksamaan lainan osittain takaisin. Emme katkaise suhdettamme lainanottajan kanssa, vaan vain vähennämme altistumistamme alhaisemman tuottotason asiakkaille.

Olemme ottaneet kaikki johtajamme osaksi pankin sijoituskomiteaa mahdollistaaksemme enemmän keskusteluja ja tehokkaita päätöksiä. Tämä auttaa meitä saamaan parempia tuloksia. Korot pehmenevät hitaasti ja viime kädessä se hyödyttää valtion tuloja. Mutta emme ole vain riippuvaisia ​​emmekä kassan toiminnoista. Keskitimme rahastoon perustumattomat tulosegmentit. Kun rahaston ulkopuolinen perusliiketoiminta kasvaa, saat käsittelykuluja, palkkioita, ja kirjoitamme suuria luottoehdotuksia, myös alentaamme niitä. Joten lähestymistapa on nyt moninkertainen, olemme nyt aloittaneet kassanhallinnan siiven myös korkeampien muiden tulojen vuoksi. Ainoastaan ​​tältä vertikaalilta odotamme 250-300 miljoonan rupiaa maksutuloja. Uudet aloitteet tuottavat siis hyviä tuloksia.

Palautuksemme ja päivityksemme olisivat suurempia kuin lipsahdukset. Liikkumasuhteemme odotetaan olevan 1,2 %.

Se pysyy todennäköisesti 5 prosentissa. Odotamme korkojen heikkenevän 25. vuosipuoliskon aikana.

Canara Bankissa arvostamme aina työntekijöidemme ja heidän perheidensä panosta. On kerta toisensa jälkeen todistettu, että pankki ei hyväksy tällaista henkilökohtaista käyttäytymistä ja henkilökohtaista mielipidettä. Vakuutamme, että asianmukaisiin toimiin ryhdytään.

Samankaltaiset artikkelit