7. Pay Commission -päivitys: Juomaraharajaa nostettiin 500 000 rupialla DA:n korotuksen mukaisesti 50 prosenttiin! Myös muut korvaukset tarkistettu

7th Pay Commission Update: Gratuity limit hiked by Rs 5 lakh (Representational Image: Freepik)

7. Palkkakomission uutiset: Julkishallinnon työntekijöille suunnatussa kunniassa keskuksen päätös korottaa henkilöstönsä palkkiota 4 prosentista 50 prosenttiin on johtanut myös muiden korvausten, mukaan lukien eläkepalkkioiden, massiiviseen tarkistamiseen.

Sääntöjen mukaan juomaraharaja ja muut korvaukset tarkistetaan automaattisesti aina, kun DA saavuttaa 50 prosentin ylärajan. Keskus korotti tämän vuoden maaliskuussa yli 50 miljoonan työntekijän DA:ta 4–50 prosentilla. Spekuloitiin myös, että tämän tarkistuksen jälkeen DA yhdistettäisiin peruspalkkaan, koska se on saavuttanut 50%. Hallitus on kuitenkin toistaiseksi hylännyt tällaisen ehdotuksen.

Eläke- ja kuolemantapauspalkkio nousi 25 000 rupiaan

Aikaisemmin 33 vuoden tai sitä pidemmän pätevän palveluksen eläkepalkkio oli 16½ kertaa peruspalkka plus DA, mutta enintään 20 lakh. Mutta kun DA:n nousu koskettaa 50 %, tätä maksettavan palkkion rajaa on korotettu 25 % eli 5 000 Rs 25 000 000 Rs.

”Määräkirjan 6.2 kohdan mukaisesti 38/3712016-P&PW(A)(1), päivätty 4.8.2016, eläke- ja eläkeläisten hyvinvoinnin ministeriö, henkilöstö-, julkisten valitusten ja eläkkeiden ministeriö, Intian hallitus, eläke- ja kuolemantapauspalkkion enimmäisrajaa nostetaan 25 % aina, kun aarrekorvaus nousee 50 % peruspalkasta”, sanoi Intian hallituksen työ- ja työministeriön 30.4.2024 antama tiedonanto.

Sen mukaisesti eläke- ja kuolemantapauspalkkion enimmäisrajaa nostetaan 25 prosentilla 25 000 ruplaan nykyisestä 20 000 000 ruplaasta, koska valtionhallinnon työntekijöille maksettava aarrekorvaus muutetaan 50 prosenttiin peruspalkasta. .

Valtion työntekijöiden palkkion verotus

Valtion työntekijöille maksettava palkkio on vapautettu tuloverosta. Ei vain valtion työntekijöille, vaan valtionhallinnon henkilökunnalle, paikallishallinnon työntekijöille ja muille julkishallinnon työntekijöille maksettava juomaraha on verotonta.

Muutoksia palkkiolakiin

Välittömien verojen keskuslautakunta (CBDT) antoi maaliskuussa 2019 ilmoituksen, jossa täsmennettiin, että 20 lakhin vapautusrajaa sovellettaisiin työntekijöihin, jos he jäävät eläkkeelle tai kuolevat tai eroavat tai joutuvat työkyvyttömäksi 29. maaliskuuta 2018 tai sen jälkeen. summa on automaattisesti tarkistettu Rs 25 lakh ja DA on nostettu 50% peruspalkasta.

Juomarahan perusteet ja kelpoisuus

Juomaraha on erityinen maksu, jonka työnantajat myöntävät työntekijöille, kun he tunnustavat heidän pitkäaikaisen yhteistyönsä. Juomaraha ei liity säännölliseen kuukausipalkkaan, vaan se on osa työntekijöiden CTC:tä (cost to company). Juomarahaohjeita säätelevät Payment of Gratuity Act, 1972 -säännöt.

Juomarahaa voidaan maksaa seuraavin ehdoin: kun työntekijä saavuttaa eläkeiän, jää eläkkeelle tai eroaa työstä tai joutuu tapaturmaan tai sairauteen, joka johtaa työkyvyttömyyteen tai kuolemaan. Palkkion saamiseksi työntekijän tulee olla työskennellyt vähintään viisi vuotta. Poikkeuksia on kuitenkin tapauksista, joissa on vamma tai kuolema. On tärkeää huomata, että harjoittelijat tai väliaikaiset työntekijät eivät yleensä saa palkkiota.

Palatakseni päästöoikeuksien tarkistukseen 25 % maaliskuun DA-korotuksen jälkeen, tässä on myös korotetut päästöoikeudet. Näitä ovat HRA, lasten koulutusavustus, lastenhoidon erityisavustus, hostellituki, henkilökohtaisten tavaroiden kuljetus, pukeutumiskorvaus, kilometrikorvaus omaan kuljetukseen ja päiväraha.

Samankaltaiset artikkelit