Juhla-innoa piristää kiinteistöjä kiinteistöjen hintojen noususta huolimatta

Festive fervour to perk up real estate despite rising property prices

Juhlakausi on vihdoin täällä ja kuten aina, kiinteistökehittäjät ovat alkaneet lyödä vetoa siitä. Ostajat tekevät mieluummin suuria lippuja tänä aikana, koska suurin osa heistä pitää sitä suotuisana. Kaikenlaisten tavaroiden myynti nousee huimaan juhla-aikaan – myös kiinteistöjen myynti. Onneksi asuntojen myynti maan 7 suurimmassa kaupungissa on jo pysynyt kaikkien aikojen ennätyksellisenä vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä, mikä tarkoittaa 36 prosentin vuotuista kasvua yli 1,20 miljoonalla asunnolla, ja sen odotetaan nousevan edelleen tänä aikana kiinteistöjen hintojen noususta huolimatta.

Alan asiantuntijat sanovat, että juhla-aikaan vallitsee optimismin, toivon ja ilon tunne, jolla on aina positiivinen vaikutus kiinteistömarkkinoihin. Intian ostajille tätä vuodenaikaa pidetään usein suotuisana ajanjaksona kiinteistöjen ostojen tai sijoitusten tekemiseen eri kiinteistösegmenteissä.

”Kuluva vuosi, kuten edellinen, ei ole poikkeus, sillä ostajat ovat kiinnostuneempia tutustumaan sijoitusmahdollisuuksiin juhlahengen vetämänä. Ero on kuitenkin huomattava verrattuna vuoden 2022 trendeihin, sillä merkittävät alennukset eivät ole yhtä yleisiä markkinoilla. Syynä tähän muutokseen on markkinoiden nykyinen vakaus, toisin kuin vuoden 2022 olosuhteet. Nykyisessä skenaariossa ihmiset kokevat parantuneet taloudelliset tulot COVID-19-pandemian jälkeen ja ovat innokkaita investoimaan uusiin asuntoihin parantaakseen niiden laatua. elämästä ja asunnoista”, kertoo Swapnil Anil, toimitusjohtaja ja neuvoa-antava johtaja, Colliers Intia.

Monet kehittäjät ovat ottaneet käyttöön erilaisia ​​kannustimia ja järjestelmiä houkutellakseen asunnon ostajia ja hyödyntääkseen juhlatunnelmaa. Nämä kampanjatarjoukset sisältävät ilmaiset modulaariset keittiöt, huonekalut, joustavat maksusuunnitelmat, vapautukset GST- ja leimaveroista sekä lahjoituksia, kuten kultakolikoita, autoja ja jopa kansainvälisiä matkoja jne.

”On havaittu, että nykyajan ostajat ovat hyvin perillä ja tunnollisia asunnon hankinnassa. Heillä on syvä ymmärrys kiinteistömarkkinoista ja he ovat hyvin tietoisia hallituksen säännöistä ja määräyksistä. Näin ollen alennusten tarjoamisella on merkittävä rooli mahdollisten ostajien houkuttelemisessa. Kehittäjät pyrkivät luomaan kestäviä suhteita ostajien kanssa priorisoimalla pitkän aikavälin tavoitteet lyhyen aikavälin hyödyn sijaan”, Anil lisää.

Amrita Gupta, Manglam Groupin johtaja ja CREDAI Rajasthan Women’s Wingin perustaja ja puheenjohtaja, sanoo: ”Kiinteistömarkkinoilla vallitsee tällä hetkellä valtava innostus, ja odotamme tämän nousuvauhdin kiihtyvän entisestään juhlakauden aikana. Projektimme ovat herättäneet suurta kiinnostusta sekä ostajien että sijoittajien keskuudessa, ja on selvää, että asuin- ja liikesektorit ovat olleet jatkuvasti suositeltavia valintoja. Kun katsomme eteenpäin, odotamme toiminnan merkittävää nousua juhlakauden aikana.”

Manglam Group odottaa myynnin kasvua 30-40 % edelliseen juhlakauteen verrattuna. Se on tuonut arvokkaille asiakkailleen käyttöön pakottavia kannustimia. Vähintään 25 000 Rs:n varauksella asiakkaat saavat taatusti 10 g:n kultakolikon. ”Juhlajuhlissamme on myös jännittävä onnenarpa, jossa asiakkaat voivat ajaa kotiin upouudella Kia Sonet Carilla, Harley Davidsonilla tai voittaa matkan Dubaihin ja iPhone 15 Pron”, Gupta lisäsi.

Goassa toimiva Axis Ecorp on myös laatinut joukon suunnitelmia hyödyntääkseen tätä juhlahumua. He odottavat innolla voivansa hyödyntää tätä henkeä ja positiivisia tunteita paljastamalla ”Axis Lake City Avenuen”. Tänä juhlakautena yritys palkitsee myös Axis Yog Villas -projektinsa varaavat asunnon ostajat ilmaisella iPhone 15:llä tai suurella LED-älytelevisiolla. Axis Ecorp odottaa saavuttavansa vähintään 30 prosentin myynnin kasvun viime vuoteen verrattuna projekteissaan Axis Blues, Axis Yog Villas ja Axis Lake City Avenue.

”Juhlakauden saapuessa kiinteistöalalla on vilkas aktiivisuus ja kysyntä kasvaa. Ihmiset pitävät festivaaleja usein sopivana ajankohtana uusille alkuille, mukaan lukien uuden kodin ostaminen. Kiinteistöalan valmistautuminen juhlakauteen ei ole pelkästään myynnin vauhdittamista vaan myös kokonaisvaltaisen asunnon ostokokemuksen parantamista. Tämä sisältää ostoprosessin virtaviivaistamisen, erinomaisen asiakaspalvelun ja juhlatunnelman luomisen projektikohteisiin. Kaiken kaikkiaan juhlakausi on merkittävä mahdollisuus kiinteistöalalle, ja rakennuttajat eivät jätä kiveä kääntämättä saadakseen siitä kaiken irti. Olemme lupaavan juhlakauden kynnyksellä, jolle ovat ominaisia ​​nousujohteiset näkymät ja poikkeukselliset kasvumahdollisuudet”, sanoo Aditya Kushwaha, Axis Ecorpin toimitusjohtaja ja johtaja.

Pradeep Aggarwal, Signature Global (India) Ltd:n perustaja ja puheenjohtaja, sanoo: ”Mahdolliset asunnonostajat uskovat, että Navratas-festivaali on suotuisin aika ostaa omaisuutta, koska se on pitkään ollut perinteisesti yhdistetty menestykseen ja vaurauteen intialaisessa yhteiskunnassa. Lisäksi työssäkäyville ammattilaisille tämä tapahtuma osuu samaan aikaan heidän arvioiden, bonuksien ja etujen kanssa. Ihmiset säästävät rahaa tähän aikaan vuodesta, jotta he voivat hemmotella itseään tai sijoittaa oikeisiin asioihin. Tämä viittaa suurempaan harkinnanvaraiseen rahaan koko juhlakauden ajan. Kehittäjät tarjoavat myös erilaisia ​​kannustimia, lisävarusteita ja ilmaistarjouksia houkutellakseen asiakkaita ja kasvattaakseen tuloja.”

Signature Global tarjoaa ilmaisen pysäköintimahdollisuuden itsenäisissä kerrosprojekteissaan, jotka sijaitsevat Sector 79B, Sector 93, Sector 92 ja South of Gurugram (Sohna) palvelemaan mahdollisten asunnonostajien tarpeita.

Kiinteistöasiantuntijat sanovat, että Intian kiinteistöala ja juhlakausi liittyvät läheisesti toisiinsa, mikä symboloi kasvua ja vaurautta, ja tänä aikana ostajat ovat syvästi sidoksissa uskonnollisiin vakaumuksiinsa, mikä lisää positiivisuutta. Kiinteistön hankinta on merkittävä päätös, ja ihmiset pitävät juhlakauden aikana tehdyt ostot suotuisina, hedelmällisinä ja kestävinä.

”Ostajat aloittavat usein tutkimuksensa etukäteen ja joko varaavat, ottavat haltuunsa tai muuttavat uuteen kotiin festivaalien aikana, pitäen sitä hyvänä enteenä. Kehittäjät esittelevät uusia projekteja ja houkuttelevia tarjouksia, kuten alennettuja alkumaksuja, kultakolikoita, leimaverovapautuksia, ilmaista pääsyä kuntoklubille, pysäköintioikeuksia ja monia muita kannustimia tänä aikana. Tällä hetkellä Intian kiinteistömarkkinat ovat nousussa, kun ihmiset ovat ymmärtäneet turvallisen kodin tärkeyden COVID-viruksen jälkeen. Suurempien asuntojen kysyntä on nousussa asunnonostajien keskuudessa tulojen kasvun, parantuneen elintason, tyylikkään sisustuksen ja huippuluokan mukavuuksien vuoksi. Tämän päivän ostajat ovat hyvin perillä ja seuraavat nykytrendejä, jotka korostavat projekteissaan energiatehokkaita koteja, kestäviä käytäntöjä ja vehreyttä. Tämän mielessä ostajat valitsevat todennäköisemmin kokonaisvaltaisia ​​kiinteistöjä saadakseen yhden hienoimmista kodeista tänä juhlakautena”, huomauttaa Ashish Narain Agarwal, PropertyPistol.comin perustaja ja toimitusjohtaja.

Yasha Saraf, ArisUnitern RE Solutionsin perustaja, sanoo: ”Tänä juhlakautena on paljon jännittäviä asioita, ja rakentajat ovat valmiita hyödyntämään kaudesta kaiken irti. Kun eri puolilla maata on käynnistetty paljon hyviä projekteja, rakentajat pyrkivät saamaan maksimivarauksia ja leijuvat houkuttelevia tarjouksia. Se kannustaa jo ennestään positiiviseen asunnonostotunnelmaan, koska monet ostajat suunnittelevat suuria ostojaan tänä suotuisana aikana. Tätä päätöstä ohjaa emotionaalinen arvo, joka on juurtunut kulttuuriimme. Siksi se on loistava tilaisuus hyödyntää kodin ostamisen emotionaalista näkökulmaa.”

Näin ollen markkinoijat voivat parantaa bränditietoisuutta, tasapuolisuutta ja asiakasuskollisuutta toteuttamalla kohdennettuja kampanjoita, joilla vaikutetaan potentiaalisten ostajien tunteisiin. ”Juhlissa kehittäjien tulee luottaa vahvemman emotionaalisen yhteyden luomiseen ostajan ja tuotteen välille, jolloin ostopäätöksestä tulee mielekkäämpi ja mieleenpainuvampi. Lisäksi tarjoukset cashbackin, ulkomaanmatkojen ja erikoisalennusten muodossa ovat tämän juhlakauden tärkeimpiä kohokohtia, Saraf lisää.

Vinod Rajpaul, toimitusjohtaja, Ocus Group, liikekiinteistöjen kehittäjä Gurugramissa, sanoo: ”Juhlakausi on suotuisa aika tehdä pääomasijoituksia, jotka kestävät sukupolvien ajan. Parantaaksemme sijoittajiemme suotuisuutta ja etuja tarjoamme mielellämme lahjakortteja jokaisen vähittäiskaupan varauksiin (vain pohja- ja ensimmäisiin kerroksiin) Project Ocus Medley -projektissamme, joka sijaitsee Sektorissa 99, Dwarka Expressway, Gurugram. Liikkeiden koot alkavat 400 neliömetristä, ja sijoittajat saavat lahjakortin arvoltaan 50 000 ruplaa enintään 1 miljoonan ruplaa ja 1 000 000 rupiaa yli 1 miljoonan ruplaa. Lisäksi nämä kohteet ovat muuttovalmiita ja esivuokrakohteita. Tämä tarkoittaa, että ostaja ei saa vain tasaista vuokratuloa, vaan hän myös hyötyy pääoman arvonnoususta.”

Kiinteistöjen myynti kasvaa joka vuosi juhlakauden aikana suotuisten päivämäärien, juhlatarjousten ja tunnelman ansiosta.

Bhavesh Kothari, Property Firstin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoo: ”Olemme jo todistamassa tiedusteluja ja olemme vakuuttuneita siitä, että varaukset tulevat olemaan hyviä kaikilla segmenteillä. Tämän vuoden juhlakausi on vieläkin erikoisempi, sillä asuntojen kysyntä on ollut enemmän kuin koskaan viime vuosien aikana ja myös RBI on juuri ilmoittanut repokoron pysyvän ennallaan. Tämä lisää ostomieltä. Lisäksi juhlat avaavat lisätarjouksia pankkilainoista sekä rakentajilta, mikä luo aktiivista liikettä markkinoille.”

”Navratri, Dussehra ja Diwali ovat erittäin suotuisa aika ostaa uusi koti. Kiinteistökehittäjät tekevät tämän kauden aikana tuottoisia tarjouksia. Asunnon ostajat voivat myös odottaa erittäin hyvää alennusta tänä aikana, koska markkinoilla on paljon kilpailua ja tarjouksia. Tänä aikana voi saada myös tarjouksia, kuten täysin kalustettuja koteja, kultakolikoita, tukijärjestelmiä ja EMI-lomia. Juhlakausi tuo myös onnea. Nyt on paras aika tarttua näihin tarjouksiin ja ostaa suloinen kotisi. Odotamme myyntivauhdin jatkuvan korkealla ja kysynnän olevan suurin tämän juhlakauden aikana”, sanoo Dr. Mohit Ramsinghani, Runwal Groupin myyntipäällikkö.

Samankaltaiset artikkelit