LIC:n osakkeet nousivat 52 viikon huipulle ylikurssin laskusta huolimatta – Market News

LIC, LIC share, LIC share value, LIC premium, LIC market capitalisation,

Intian henkivakuutusyhtiön (LIC) osakkeet nousivat torstaina 52 viikon korkeimmalle tasolle, lähellä 800 rupiaa päivänsisäisissä kaupoissa. Osake asettui 785,50 rupiaan, mikä on 5,34 % nousua BSE:ssä, sen jälkeen kun se nousi jopa 7,27 % 799,90 Rs:aan. Osake oli noussut maanantaina 7,2 % ja keskiviikkona 5 %.

Sen kauppa on kuitenkin edelleen 17,23 % alle sen tarjoushinnan, joka on 949 rupiaa. Valtion omistama vakuutusyhtiö teki debyyttinsä pörssissä toukokuussa 2022 hintaan 867,20 rupiaa, mikä on alennus sen tarjoushinnasta.

Osuus nousi huolimatta siitä, että LIC:n palkkio laski 33 % marraskuussa. Myös henkilökohtainen vuosimaksuekvivalentti eli APE laski 9 % vuosittain. Kokonaismaksu oli 16 135 miljoonaa ruplaa kuukauden aikana.

”LIC on menettänyt markkinaosuuttaan vakuutusalalla, mutta on edelleen yksi suurimmista sijoitusyhtiöistä. Kun härkäjuoksu alkoi pandemian jälkeen, holding- ja sijoitusyhtiöt eivät juurikaan osallistuneet, mutta ovat alkaneet osallistua siihen viimeisen kolmen kuukauden aikana. Adanin osakkeiden liike oli katalysaattori, ja sijoitusyhtiöt ajavat nyt härkäaaltoa, riippumaton markkina-analyytikko Ambareesh Baliga sanoi.

Torstaina sen markkina-arvo oli 4,96 biljoonaa rupiaa. Päiväkaupassa se oli hetkellisesti ylittänyt 5 biljoonaa rupiaa ensimmäistä kertaa viime vuoden kesäkuun jälkeen.

Henkivakuutusneuvoston tiedot osoittivat, että henkivakuutusyhtiöiden keräämät maksut olivat marraskuussa 26 495 miljoonaa rupiaa, mikä on 25 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Samankaltaiset artikkelit