Tekniikan parempi käyttöönotto tulisi tehdä aikasidonnaisella tavalla: FM:stä RRB:hen

Nirmala Sitaraman

Alueellisten maaseutupankkien tulisi omaksua paremmin teknologia, lainanhallinta ja ydinpankkijärjestelmä, unionin valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi perjantaina täällä. RRB:iden tulisi keskittyä lisäämään digitaalisesti aktiivisia asiakkaita keskuksen pyrkimys siirtyä kohti suurempaa digitalisaatiota. Lyhyellä kaupungissa vieraileva Sitharaman johti suljetuin ovin pidetyssä kokouksessa eteläisen alueen alueellisten maaseutupankkien korkeiden virkamiesten kanssa.

Vuorovaikutuksessaan pankkien ja rahoituslaitosten johtavien virkamiesten kanssa Sitharaman sanoi, että RRB:iden bruttomääräiset järjestämättömät varat (NPA) ja pankkien väliaikainen kattavuussuhde olivat parempia kuin muissa osissa toimivia alueellisia maaseutupankkeja. maa.

Hän korosti, että pankkien ja rahoituslaitosten tulisi parantaa käyttötilin ja säästötilin (CASA) suhdetta ja kehotti niitä jatkamaan keskittymistään keskuksen eri lippulaivaohjelmiin, kuten Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana, Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana, PM SVANidhi , ja Atal Pension Yojana mm.

Sponsoripankin tulisi kartoittaa RRB:t mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten (MSME) klustereilla ja parantaa pankkien läsnäoloa tällaisissa klustereissa, Sitharaman sanoi. Rahoituspalvelujen osaston sihteeri Vivek Joshi piti esitelmän erilaisista rahoitusmittareista. eteläisellä alueella toimivista alueellisista maaseutupankeista.

Tamil Nadun talousosaston pääsihteeri T Udhayachandran, muut sihteerit ja johtajat Andhra Pradeshin, Telanganan, Keralan, Puducherryn ja Karnatakan valtiovarainministeriöistä osallistuivat kokoukseen.

Samankaltaiset artikkelit