Sääntelyn valvonta vaaditaan intialaisten VDA-sijoittajien suojelemiseksi siirtyessä P2P-alustoille

Experts believe that it's essential to address these regulatory challenges

VDA-laitteiden kattavan sääntelykehyksen luominen on välttämätöntä. Tässä kehyksessä olisi löydettävä tasapaino innovoinnin edistämisen ja sijoittajansuojan varmistamisen välillä. Intialla on potentiaalia näyttää tietä maailmanlaajuisessa Web3-vallankumouksessa. Intiassa on täydellinen sekoitus kotimaisia ​​dynaamisia startup-yrityksiä ja lohkoketjuteknologian potentiaalia intohimoisesti omaksuvia sijoittajia, joten Intia on avain valtavien mahdollisuuksien avaamiseen. Kuten kaikki nousevat teollisuudenalat, se vaatii kuitenkin hallituksen tukea vankan sääntelyn muodossa.

Pankki- ja UPI-palvelujen kieltäminen vaatimusten mukaisilta Intian pörssiltä on paitsi perusteetonta, myös haitallista maan poliittisille tavoitteille suojella Intian VDA-käyttäjiä ja ylläpitää ekosysteemin valvontaa. On tärkeää huomata, että useimmat Intian pörssit ovat vaatimusten mukaisia ​​ja käyttävät vankkoja toimenpiteitä, kuten ylläpitävät KYC-tietokantaa ja käyttävät ohjelmistoja, jotka takaavat turvallisen ja läpinäkyvän kaupankäynnin. Koska nämä start-up-yritykset sijoitetaan pitkäjänteiseen liiketoimintaan, sijoittajien intressit ovat keskeisiä. Siksi on ratkaisevan tärkeää myöntää UPI:lle pääsy VDA-pörsseihin, jotka on rekisteröity Intiassa ja noudattavat Intian lakeja, kuten rahanpesun estämistä koskevaa lakia (PMLA) ja tuloverolakia. Tämä antaa intialaisille sijoittajille mahdollisuuden asioida saumattomasti, varmistaa sijoittajansuojan ja estää pääoman ulosvirtauksen vaatimustenvastaisille alustoille. Valitettavasti VDA-pörssit eivät tällä hetkellä pääse käyttämään UPI-toimintoa, mikä niille pitäisi oikeutetusti myöntää, vaikka tästä kieltämisestä ei ole annettu virallista ilmoitusta.

Aiemmat päätökset, kuten UPI-palvelujen kieltäminen ja 1 %:n TDS:n käyttöönotto Intian Virtual Digital Assets (VDA) -markkinoilla, ovat saattaneet haihtua julkisesta keskustelusta, mutta niiden seuraukset jatkuvat. Intialaiset sijoittajat, jotka etsivät vaihtoehtoja näihin haasteisiin, ovat siirtyneet P2P-alustoille tietämättä edessä olevista riskeistä. Vaikka tiedotusvälineiden raporteissa korostetaan usein tapauksia huijauksista ja huijareista, mikä asettaa koko alan huonoon valoon, on tärkeää tunnustaa, että nämä ongelmat johtuvat sijoittajista, jotka käyttävät P2P-alustoja ja ulkomaisia ​​alustoja, joissa sääntelysuojat eivät ole yhtä tiukkoja kuin vaatimustenmukaisissa Intian pörssissä. On tärkeää ymmärtää aukot ja luoda turvallisempi ympäristö intialaisille sijoittajille VDA- ja Web3-alalla.

Intiassa asuu miljoonia VDA-sijoittajia, jotka uskovat blockchain-teknologian mahdollisuuksiin. Kuvittele, että Intia sijoittuu viiden parhaan maan joukkoon VDA:n käyttöönotossa vuonna 2022, ja sen transaktiovolyymi oli huikeat 172 miljardia dollaria heinäkuun 2021 ja kesäkuun 2022 välisenä aikana. Tämän vaikuttavan menestyksen jälkeen sijoittajien käyttäytymisessä on kuitenkin havaittu huolestuttavaa muutosta vuoden 2022 puolivälistä lähtien. 2022, mikä johti huomattavaan laskuun Intian pörssien kaupankäyntimäärissä. Yllättäen tämä pudotus ei osoita hiipuvaa kiinnostusta VDA:ita kohtaan intialaisten keskuudessa, vaan pikemminkin siirtymistä kohti vertaisalustoja (P2P) ja valuuttapörssejä. ESYA:n raportissa korostetaan, että noin 3 852 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (~32 tuhannen INR:n) arvosta kauppaa siirtyi kotimaisista keskitetyistä VDA-pörsseistä ulkomaisiin helmi-lokakuussa 2022.

Mikä aiheutti tämän muutoksen sijoittajien käyttäytymisessä? On aiheellista huomata, että huhtikuun 2022 alussa kryptopörssien UPI-palvelut poistettiin käytöstä. UPI on ollut laajalti käytetty maksujärjestelmä Intiassa, ja se on helpottanut maksuja ja varojen siirtoja pandemian jälkeen. UPI-palvelujen kieltäminen Intian pörsseiltä sai sijoittajat tutkimaan muita kanavia, kuten P2P-alustoja, vuorovaikutukseen VDA:iden kanssa. Vaikka nämä kanavat eivät noudata Intian pörsseille asetettuja säännösten mukaisia ​​suojakaiteita, niillä on täysi pääsy Intian pankkijärjestelmään tapahtumia varten. Siirtyminen P2P-transaktioihin johtui siitä, että Intian hallitus otti käyttöön 1 %:n TDS:n kryptomyynnissä, mikä sai sijoittajat etsimään vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa heitä välttämään verotusta.

Näihin P2P-pörsseihin osallistuvat sijoittajat eivät todennäköisesti ole täysin tietoisia riskeistä, joille he ovat alttiina. P2P-kaupankäyntialustoista puuttuu kattavat sääntelykehykset, mikä jättää tilaa huijareille ja huijareille. Vaikka jotkin näistä P2P-alustoista suorittavat KYC-perustarkistuksia, tiukan valvonnan yleinen puuttuminen aiheuttaa riskejä. Transaktioiden aikana ilmenevät riidat ja ongelmat ovat haastavia ratkaista, koska valvontaviranomaista ei ole. Huijarit käyttävät hyväkseen escrow-järjestelmää P2P-pörsseissä huijaamalla käyttäjiä ja kiertämällä suojattuja siirtoja, mikä heikentää näiden alustojen luottamusta.

On välttämätöntä vastata näihin sääntelyhaasteisiin. Lisäksi sijoittajakoulutuksen ja tietoisuuden vahvistaminen kryptosijoitusten riskeistä ja eduista on elintärkeää. Se voi edistää vastuullista ja tietoista sijoittajayhteisöä.

Harkitse IT- ja IT-sektorin huomattavaa vaikutusta sekä viimeaikaista fintechin nousua. Näillä teollisuudenaloilla on ollut keskeinen rooli Intian talouden edistämisessä, mikä on luonut työpaikkoja miljoonille intialaisille. Tällaiset saavutukset mahdollistivat hallituksen horjumattoman tuen ansiosta. Nyt, kun olemme uuden uraauurtavan luvun syntymässä, VDA- ja Web3-alue houkuttelee meitä yhtä lupauksin ja potentiaalisesti. Se on mahdollisuus paitsi mullistaa Internetiä, myös antaa yksilöille vaikutusmahdollisuuksia, ruokkia unelmia ja muuttaa elämää.

Samankaltaiset artikkelit