Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao, muut pörssin johtajat, jotka ovat vaarassa joutua syytteeseen Brasiliassa – Digital Transformation News

Pending rules in Brazil would require international exchanges to have local licensing

Viimeisimmässä iskussa Binancen globaaleja tavoitteita vastaan ​​brasilialainen kongressikomitea on suositellut neljän yhtiön johtavan johtajan, mukaan lukien sen perustajan ja toimitusjohtajan Changpeng Zhaon, nostamista syytteeseen.

Komitea, joka oli tutkinut kryptoon liittyviä ponzi-suunnitelmia Brasiliassa, voi tehdä vain ehdotuksia. Brasilian poliisi päättää, nostetaanko todellisia syytteitä. Valiokunta syytti Zhaota ja kolmea paikallista Binancen työntekijää vilpillisestä johtamisesta, arvopapereiden tarjoamisesta tai kaupasta ilman ennakkolupaa sekä rahoituslaitoksen toiminnasta ilman lupaa.

Binancea ”ympäröivät epäilykset” Brasiliassa, lainsäätäjä Ricardo Silva kirjoitti komitean suositusten mukana liitetyssä raportissa maanantaina. Bloombergille sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa Binance sanoi, että aktiivinen yhteistyö komitean kanssa oli ”paljon vaivaa”. Pörssi kuitenkin ”hylkää jyrkästi kaikki yritykset tehdä Binancesta kohde tai jopa paljastaa sen käyttäjiä ja työntekijöitä väitteille huonoista käytännöistä ilman todisteita kilpailukiistojen keskellä, kun otetaan huomioon yrityksen johtava asema Brasiliassa ja maailmassa.”

Komitea – joka koostuu 28 alahuoneen edustajasta – suositteli lisäksi, että liittovaltion yleisen syyttäjän virasto tarkastelee kryptopörssin paikallisyksikön ja erillisen haaran, Binance Capital Managementin, verovelvollisuutta. Lainsäätäjät ehdottivat myös, että Brasilian arvopaperimarkkinaviranomainen, joka tunnetaan nimellä CVM, tutkisi Binancen johdannaisten myynnin pysäytysmääräyksestä huolimatta. Nämä meneillään olevat liiketoimet merkitsivät ”arvopaperimarkkinoiden sääntöjen toistuvaa rikkomista”, komitea sanoi loppuraportissaan.

Binancen Brasilian yksiköllä on jo edessään CVM-tutkimus, joka liittyy sen johdannaisten myyntiin. Elokuussa arvopaperiviranomainen hylkäsi Binancen paikallisten johtajien ehdottaman 2 miljoonan realin sovintotarjouksen. Tämän seurauksena Brasilian yksikköä uhkaa lisää rangaistuksia ja sakkoja. Salauspörssi on myös hämärässä koskien ehdotettua brasilialaisen arvopaperivälityksen Sim;paul Investimentosin hankintaa, josta se ilmoitti maaliskuussa 2022. Binance sanoi tuolloin lausunnossaan, että kauppa ”vaatii sääntelyviranomaisten, mukaan lukien keskuspankin hyväksynnän. Brasilian keskuspankki.” Binance ei ole vielä saanut tätä hyväksyntää.

Brasilian vireillä olevat säännöt edellyttäisivät kansainvälisillä pörsseillä asianmukaista paikallista lisensointia, joka on samanlainen kuin eurooppalaiset kryptovalvontajärjestelmät, jotka edellyttävät rekisteröityä kotimaan toimipaikkaa. Binance on sanonut, ettei sillä ole erityistä globaalia tai alueellista pääkonttoria. Brasilian siirto tulee, kun sääntelijät Australiasta Ranskaan ja Yhdysvaltoihin ovat perehtyneet maailman suurimman kryptopörssin toimintaan.

Samankaltaiset artikkelit