Go Digit odottaa vakavaraisuussuhteen ylittävän 200 % listautumisannin jälkeen – Market News

go digit, go digit ipo, share market, insurtech, markets

Virat Kohlin tukema Go Digit Vahinkovakuutus odottaa vakavaraisuussuhteensa ylittävän 200 % listautumisannin päätyttyä.

”Minun käsitykseni on, että pääoman korotuksen jälkeen vakavaraisuusasteen tulisi ylittää 200 %. Emme ole tehneet tarkkaa laskelmaa”, hallituksen puheenjohtaja Kamesh Goyal sanoi ja lisäsi, että yhtiö ei aio hankkia lisää pääomaa ainakaan lähitulevaisuudessa.

Bengalurulaisen vakuutusyhtiön vakavaraisuusaste putosi huhti-joulukuussa 160 prosenttiin vuoden takaisesta 190 prosentista.

Yhtiö totesi punaisen silakan esiteluonnoksessa, että listautumisannin tavoitteena on vakavaraisuussuhteen ylläpitäminen. Listautumisanti avautuu merkinnälle 15. toukokuuta ja sulkeutuu 17. toukokuuta.

Yhtiö on asettanut hintarajaksi 258-272 rupiaa osakkeelta.

”Mielestäni on hyvä, että nyt tulevat ihmiset tulevat halvemmalla. Tätä (hintaluokkaa) pankkiirit ehdottivat. Jos se jää edellisen kierroksen alapuolelle, niin asiakkaiden tai mahdollisten yksityissijoittajien pitäisi mielestäni olla tyytyväisiä”, hän sanoi.

Go Digitin nettotulos parani 129 miljardiin rupiaan huhti-joulukuussa 2023, kun se vuosi sitten oli 10 miljoonaa rupiaa. Yhtiön liiketappio on kuitenkin 10 miljoonaa ruplaa.

Yhtiön tappiovarauksen prosenttiosuus bruttomaksutulosta nousi 103,6 %:iin joulukuun 31. päivänä edellisen vuoden 102,2 %:sta.

”Suurin osa liiketoiminnastamme on vähittäiskauppaa, joten vähittäiskaupassa kulut olisivat korkeat. Toisaalta alle kuuden vuoden kuluttua hallinnoitavamme omaisuutemme on yli 50 % joistakin viiden parhaan yrityksen joukosta”, hän sanoi.

”Joidenkin asioiden katsominen itsenäisesti olisi kannattavuuden kannalta vaikeaa. Kun kasvat nopeasti, se johtaa myös suurempiin tappioihin, koska palkkiokulut on maksettava ensimmäisenä päivänä”, hän lisäsi.

Hallinnoitavat varat olivat 31. joulukuuta 14 909 miljoonaa ruplaa. Bruttomaksutulo oli huhti-joulukuussa noin 6 680 miljoonaa ruplaa. Sairaus- ja liikennevakuutussegmentin osuus bruttomaksutulosta on 76 %.

Viime vuosina yhtiö on keskittynyt sairausvakuutusliiketoimintansa kasvattamiseen. Sairausvakuutuksen osuus bruttomaksutulosta nousi 31. joulukuuta 14,9 prosenttiin vuoden takaisesta 10,5 prosentista.

”Sairausvakuutuksessa vähittäiskauppa kasvaa mielestäni erittäin hyvin. Kasvuvauhti on laskenut COVID-ajoista. Ryhmän terveys kasvaa erittäin voimakkaasti. Terveys on kaiken kaikkiaan vahvassa kasvussa. Joten tässä tilassa on mahdollisuuksia”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit