Pitääkö sinun maksaa veroa pooja-tuotteista, kuten Gangajal, Agarbattis? Selvittää

Gangajal, gangajala GST, CBDT, agarbatti gst, pooja samagri gst, ganga water, modi govt, congress

Kongressin kasvavan kritiikin aikana Gangajalille määrätystä GST:stä välillisten verojen ja tullien keskushallitus antoi torstaina selvennyksen, jonka mukaan tämä tärkeä osa Pooja samagria on vapautettu kaikesta verotuksesta. Aiemmin päivällä kongressin päällikkö Mallikarjun Kharge otti yhteyttä X:ään (entinen Twitter) GST:n kautta Gangajalissa. Viestissään Kharge väitti, että Narendra Modin hallitus on määrännyt Gangajalille 18 prosentin GST: n. Hindinkielisessä viestissään hän sanoi, että päätös määrätä GST Gangajalille oli Modin hallituksen ”ryöstö”. Tuntia myöhemmin CBIC antoi lausunnon ja sanoi, että Gangajalissa ei ollut GST:tä.

”Kotitaloudet ympäri maata käyttävät Gangajalia poojassa, ja puja samagri on vapautettu GST:stä. Puja samagrin GST:stä keskusteltiin yksityiskohtaisesti GST-neuvoston 14. ja 15. kokouksissa, jotka pidettiin 18.–19. toukokuuta 2017 ja 3. kesäkuuta 2017, ja päätettiin pitää ne vapautettujen luettelossa. Siksi kaikki nämä tuotteet on vapautettu verosta GST:n käyttöönoton jälkeen”, CBIC sanoi selvennyksessä.

CBIC:n verkkosivuillaan toimittaman virallisen luettelon mukaan agarbattilla on 5 prosentin GST, mutta myös muissa pooja samagrissa, kuten dhoop, dhoop batti, on samanlainen 5 prosentin vero.

Modin hallitus otti tavara- ja palveluveron eli GST-järjestelmän käyttöön ensimmäisen kerran 1. heinäkuuta 2017. GST-järjestelmässä on neljä verotasoa. Ne ovat 5 prosenttia, 12 prosenttia, 18 prosenttia ja 28 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit