Suotuisa verojärjestelmä lisää kiiltoa arbitraasirahastoihin

mutual fund

Arbitraasirahastot ovat viime aikoina saavuttaneet vetovoimaa sijoittajien keskuudessa, ja 24. heinäkuuta 31. heinäkuuta mennessä kirjattiin lähes 23 800 rupian nettotuontia. Pelkästään heinäkuussa näissä järjestelmissä nettotuonti oli 10 074 miljoonaa rupiaa.

Alan asiantuntijoiden mukaan velkarahastojen indeksointiedun poistaminen maaliskuussa oli isku korkotulolle, ja arbitraasirahastot ovat hyötyneet siitä lähtien. Tämä johtuu siitä, että arbitraasirahastojen voittoja verotetaan samalla tavalla kuin osakerahastoja. Vaikka niihin kohdistuu 15 prosentin veroprosentti alle vuoden ajan, niiden pitäminen yli vuoden merkitsisi pitkäaikaista 10 prosentin pääomatuloveroa.

”Maaliskuussa velkarahastoista poistui indeksointietu, mikä selittää vetojen siirtymisen arbitraasirahastoihin. Houkuttelevampi verotusjärjestelmä on tehnyt kategoriasta suositun”, sanoi Sahil Kapoor, DSP MF:n tuotepäällikkö.

Lisäksi arbitraasirahastojen eroilla on taipumus liikkua lyhyen aikavälin koronvaihteluiden mukaisesti, mikä tekee siitä houkuttelevan, hän lisäsi.

Arbitraasirahastot sijoittavat vähintään 65 % osakkeisiin ja osakesidonnaisiin instrumentteihin. Nämä rahastot ostavat osakkeita käteismarkkinoilta ja myyvät sen samanaikaisesti futuurimarkkinoilla korkeampaan hintaan. Syntynyt tuotto on hintaero molemmilla markkinoilla.

Arbitraasiluokassa hallinnoitu kokonaisvarallisuus oli 78 749 miljardia Rs 23:n tilikauden lopussa, jolloin maaliskuussa oli yli 12 000 rupian lasku. Luokka on kuitenkin jatkuvasti lisännyt kiinnostusta, ja sen kokonaismäärä oli 1,04 biljoonaa rupiaa 31. heinäkuuta.

Vaikka tämä luokka näyttää verotukselliselta kannalta houkuttelevalta, tuotto on yleensä rajattu, eikä se korvaa osakerahastoja, asiantuntijat sanovat.

MF-jakelijan ja neuvonantajan Siddharth Shroffin mukaan arbitraasirahastot tarjoavat paremman tuoton kuin säästötilien korot, mutta tuotto on yleensä 5-6 prosentin raja.

”Verotuksen kannalta sijoittajat hyötyvät, sillä se on vain 10 %, jos pidät sitä yli vuoden. Suurin osa rahasta oli yritysrahaa, mutta myös vähittäisrahaa on alkanut virrata sisään. Vaikka se on suhteellisen turvallinen instrumentti, koska velkarahastot ovat luottoriskin alaisia, se ei tuota yhtä paljon tuottoa.”

Arvotutkimuksen tiedot osoittavat, että kategoriaan kuuluvat rahastot ovat tuottaneet 5-7 % viimeisen vuoden aikana ja 4-5 % kolmen vuoden aikana.

Keskuspankin viimeisimmän politiikkailmoituksen jälkeen analyytikot näkevät alhaisen mahdollisuuden koronlaskuun milloin tahansa pian, eikä ennen seuraavan tilikauden ensimmäistä neljännestä.

”Arbitraasiluokka kilpailee rahamarkkinarahastojen kanssa, joiden tuotto on samalla alueella. Rahamarkkinajärjestelmät eivät saaneet rahaa vuosiin, koska pitkäaikaisia ​​rahastoja suosittiin; transaktiorahat menivät ultralyhyisiin ja yön yli -rahastoihin”, sanoo Alok Singh, Bank of India MF:n tietohallintojohtaja.

Hän on samaa mieltä siitä, että korot jatkuvat ylöspäin, ja RBI saattaa joutua seuraamaan Fedin toimia tulevissa politiikkakokouksissa, millä voi olla negatiivinen mark-to-market (MTM) vaikutus likvideihin varoihin.

Pohjimmiltaan suotuisa verojärjestelmä ja M2M-vaikutusten vähäisyys lisäävät arbitraasirahastojen kiiltoa. Singh lisää, että tämä on väline vararahojen varaamiseen, minkä vuoksi se on ollut suosittu HNI:n ja institutionaalisten sijoittajien keskuudessa. Hän sanoo, ettei ole olemassa mitään ”default-riskiä”, koska vastapuoli on tässä tapauksessa pörssi.

”Kun 10 %:n verokanta astuu voimaan vasta vuoden kuluttua, niin kolmen-neljän kuukauden tai joissain tapauksissa kuuden kuukauden horisontti on myös ihanteellinen. Mutta täytyy olla varovainen, ettei aikajanaa tarvitse lyhentää, jotta vanhenemispäivien välinen epävakaus ei joutuisi kärsimään”, hän huomautti.

Samankaltaiset artikkelit