Hindalcon osakkeet hyppäävät 3 %, kun se investoi 4 000 cr ekstruusio-, kupari- ja sähköisen jätteen kierrätyslaitoksiin

share market

Hindalcon osakkeen kurssi hyppäsi kaupassa 3,3 % keskiviikkona, kun metalliyritys ilmoitti 4 000 miljoonan ruplan investointisuunnitelmasta rahtivaunujen ja linja-autojen suulakepuristuslaitoksen sekä kuparin ja sähköisen jätteen kierrätyslaitoksen perustamiseksi yhtiön 64. varsinaisessa yhtiökokouksessa. Tiistai. Tämän uutisen taustalla myös Nifty Metal nousi päivän sisällä yli 1 %.

Kumar Mangalam Birla ilmoitti 64. varsinaisessa yhtiökokouksessa, että yhtiö aikoo investoida 2 000 miljoonaa rupiaa uuden ekstruusioyksikön perustamiseen, joka on omistettu tavaravaunujen ja arvostettujen Vande Bharat -junavaunujen valmistukseen. Lisäksi Birla mainitsi vielä 2 000 miljoonan ruplan sitoumuksen kuparin ja sähköisen jätteen kierrätyskeskuksen perustamiseen Intiaan.

”Olemme entistäkin innoissamme yhteistyöstä Intian rautateiden ja matkustajavaunujen valmistusekosysteemin kanssa kunnianhimoisille Vande Bharat -junille. Projektiin suunnitellaan 2 000 miljoonan rupian investointia, ja teknologian sidoksia on tehty uusien suulakepuristus- ja valmistustekniikoiden tuomiseksi Intiaan”, Birla sanoi.

”Tällä hetkellä kotimaassa kehittyneiden metallien louhinta- ja jalostustekniikoiden puutteen vuoksi suuri määrä sähköistä jätettä viedään muihin maihin. Tämän huipputeknologian tuominen Intiaan merkitsee muutosta kohti konkreettisen ratkaisun tarjoamista, joka on linjassa yrityksesi ja maamme kiertotalousohjelman kanssa”, Birla lisäsi. Sähköisen jätteen vaarallisuutta pahentaa epäasianmukainen käsittely, joka johtaa merkittävään arvokkaiden materiaalien menetykseen, hän sanoi ja lisäsi, että tällä hetkellä kotimaassa ei ole edistyksellistä metallinotto- ja jalostusteknologiaa, joten merkittävä määrä sähköistä jätettä viedään muut kansat.

Hindalcon jätteistä 90 prosenttia hyödynnetään Intiassa. Vuonna 2023 yhtiö käytti yli 100 % lentotuhkasta ja bauksiittijäännöksistä kolmesta neljästä alumiinioksidin jalostamosta, hän sanoi. Hindalcon uusiutuvan energian integrointi on kasvanut yli 54 prosenttia 23:lla tilikaudella ja on tällä hetkellä 150 MW, kun tavoite 300 MW vuoteen 2025 mennessä, Birla sanoi.

Samankaltaiset artikkelit