Maha Shivaratri 2024: 5 parasta ruokareseptiä Vratille – Lifestyle News

Maha Shivaratri 2024 Best Food Recipes

Mahashivratrilla on suuri merkitys hindujen keskuudessa, ja se on merkitty suureksi juhlaksi. Hindukalenterin mukaan Mahashivratri osuu Krishna Pakshan Chaturdashi-päivään Phalgun-kuussa. Tänä vuonna Mahashivratria juhlitaan 8. maaliskuuta. Lord Shivan palvojat tarkkailevat tätä päivää syvästi kunnioittaen uskoen, että Lord Shivan palvominen täydellisillä rituaaleilla voi täyttää kaikki toiveet.

Legendan mukaan Mahashivratri muistoa äiti Parvatin ja Lord Shivan jumalallista liittoa. Siksi harrastajat osallistuvat erityisiin rukouksiin ja rituaaleihin miellyttääkseen Mahakaalia, ja monet haluavat noudattaa paastoa, joka kuluttaa hedelmiä, maitoa ja tattaria. Lisäksi tämä Mahashivratri tarjoaa mahdollisuuden nauttia erilaisista kulinaarisista herkuista, ja esittelemme reseptejä tällaisiin ruokiin juhlanne tehostamiseksi.

Maha Shivratri Vrat 2024: 5 erikoisreseptiä nopeaan

Thandai

Mahashivratrin aikana kotitaloudet valmistavat Thandai, perinteinen juoma, joka on valmistettu manteleista, pistaasipähkinöistä, mustapippurista, unikonsiemenistä, maidosta, sahramista, sokerista ja ruusun terälehdistä. Tämä maukas juoma ei vain ilahduta makuhermoja, vaan tarjoaa myös lukuisia terveyshyötyjä. Se edistää ruoansulatusta, vahvistaa vastustuskykyä ja lisää fyysistä energiatasoa. Thandain kaltaisten nesteiden nauttiminen paaston aikana on erityisen hyödyllistä, mikä varmistaa nesteytyksestä ja ravinnosta koko päivän ajan.

Perunalla täytetty kotlet

Mahashivratri-paaston aikana voit valmistaa herkullisia vuorisuolalla maustettuja perunatikkejä. Lisäksi sinulla on monia vaihtoehtoja nauttia, kuten Aloo Tikki, Aloo Pakora, Aloo Khichdi, Sweet Potato Chaat ja Aloo Halwa. Nämä ruoat eivät vain tyydytä makuhermojasi, vaan tarjoavat myös ravintoa paastojakson aikana pitäen sinut vireänä koko päivän.

Sabudana Khichdi ja muut sabudana-ruoat

Nopeana aikana suosittuja ruokia, kuten Sabudana Khichdi, Sabudana Pakora, Sabudana Vada ja Kuttu Singhare, valmistetaan yleisesti lupaavana Mahashivratrin päivänä. Nämä paastoamiseen sopivista aineksista tehdyt ruoat tarjoavat paastoajille sekä ravintoa että tyydytystä rikastaen tilaisuuden henkistä kokemusta.

Srikhand

Shrikhand on kunnioitettu ja suoraviivainen herkku, jota nautitaan Mahashivratrin aikana. Tämä rakastettu ruokalaji on valmistettu sokerin, sahramin, vihreän kardemumman ja juustomassan sekoituksesta. Sen yksinkertaisuus ja rikkaat maut tekevät siitä suosikin tätä suotuisaa tilaisuutta juhlivien harrastajien keskuudessa.

Kuivatut hedelmät, maito ja kheer

Paaston aikana voit nauttia ravitsevista herkuista, kuten mantelimaito, makhana kheer ja saago kheer. Valmista kheer aloittamalla paistamalla 100 grammaa makhanaa puhtaassa gheessä. Kuumenna seuraavaksi maitoa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se kiehuu, ja lisää sitten paahdetut makhanat, cashewpähkinät, rusinat ja hienonnetut mantelit. Anna maidon paksuuntua ja makeuta sitten kheer sokerilla maun mukaan. Herkullinen kheer on valmis nautittavaksi.

Hedelmät ja kuivatut hedelmät

Paaston aikana voit nauttia erilaisista hedelmäpohjaisista herkuista, kuten hedelmächaatista, hedelmäsalaattista ja hedelmäpirtelöstä. Hedelmien lisäksi on hyödyllistä sisällyttää ruokavalioon erilaisia ​​kuivattuja hedelmiä. Mantelit, saksanpähkinät, taatelit, cashewpähkinät, rusinat ja kuivatut aprikoosit ovat kaikki erinomaisia ​​valintoja, jotka tarjoavat ravitsevaa ja energisoivaa tehoa tänä suotuisana aikana.

Samankaltaiset artikkelit