RCap-sijoittaja muuttaa HC:tä haastamaan osakkeiden listauksen – Market News

Reliance Capitals

Reliance Capitalin (RCap) sijoittaja on jättänyt Bombayn korkeimpaan oikeuteen kirjallisen hakemuksen, jossa hän riitauttaa yhtiön osakkeiden poistamisen listalta ratkaisuprosessin päätyttyä.

Hinduja Group vastasi erikseen vakuutusalan sääntelyviranomaisen esittämiin tiedusteluihin.

Hakemuksessaan sijoittaja totesi, että pörssipäätösmenettelyn päätyttyä tapahtuva listautuminen johtaa yhtiön osakkeiden arvoon nolla.

Vetoomuksen esittäjä riitauttaa National Company Law Tribunalin (NCLT) 27. helmikuuta antaman määräyksen, jolla hyväksyttiin päätössuunnitelma RCapin osakkeiden poistamisesta listalta ja sen jälkeen pörsseille annetut kiertokirjeet, joissa ilmoitettiin kaupankäynnin keskeyttämisestä yhtiön osakkeilla.

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) on kerta toisensa jälkeen ottanut käyttöön mekanismeja, kuten listalta poistamista koskevia määräyksiä ja irtautumisohjeita, joissa, jos promoottorit ovat ajaneet yrityksen maahan, he ovat henkilökohtaisesti velvollisia antamaan Irtautuminen osakkeenomistajille, se sanoi ja kyseenalaistaa Sebin listalta poistamista koskevien normien 3 säännön 2 kohdan b alakohdan.

”Siksi listalta poistamisasetusten 3 säännön 2 kohdan b alakohdan mukainen poikkeus poikkeaa aiemmasta käytännöstä ja jättää julkiset osakkeenomistajat, jotka ovat riippuvaisia ​​vastaajasta nro. 1 (Sebi) on pulassa”, vetoomuksessa sanottiin.

RCapin kriisinratkaisuhakijan IndusInd International Holdingsin (IIHL) toimittaman kriisinratkaisusuunnitelman mukaan se aikoo lakkauttaa ja poistaa sen osakkeet pörssistä. Tämän jälkeen vain IIHL ja sen ehdokkaat olisivat RCapin ainoita osakkeenomistajia, velkaantunut yhtiö oli sanonut sääntelypäivityksessä aiemmin.

Kun likvidaatioarvo on nolla, osakkeenomistajat eivät saa maksua eikä RCapin osakkeenomistajille tehdä tarjousta. Kauppaa RCapin osakkeilla on rajoitettu maksukyvyttömyysmenettelyn vuoksi, se ilmoitti.

IIHL on myös vastannut Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomaisen (IRDAI) esittämiin tiedusteluihin, mukaan lukien sen suunnitelmat lainata varoja. Vastauksen yksityiskohdat eivät kuitenkaan olleet heti saatavilla.

Samankaltaiset artikkelit