188 miljardin dollarin maastamuutto osoittaa Kiinan voimakkuuden hiipumisen maailmanmarkkinoilla

chinese stocks, chinese bonds, china, chinese equities, chinese debt, china economy,

Varojen massiivinen vetäytyminen kiinalaisista osakkeista ja joukkovelkakirjoista vähentää markkinoiden painoarvoa globaaleissa salkuissa ja nopeuttaa niiden irtautumista muusta maailmasta.

Bloombergin uusimpiin tietoihin perustuvien laskelmien mukaan ulkomaiset omistukset maan osakkeista ja veloista ovat pudonneet noin 1,37 biljoonaa yuania (188 miljardia dollaria) eli 17 % joulukuun 2021 huipusta tämän vuoden kesäkuun loppuun. pankki. Tämä on ennen kuin onshore-osakkeet näkivät ennätyksellisen 12 miljardin dollarin ulosvirtauksen pelkästään elokuussa.

Maastamuutto osuu samaan aikaan Kiinan talouden taantuman kanssa, joka johtuu vuosia kestäneistä Covid-rajoituksista, kiinteistömarkkinakriisistä ja jatkuvista jännitteistä lännen kanssa – huolenaiheet, jotka ovat auttaneet tekemään ”Vältä Kiinaa” -teeman yhdeksi suurimmista vakaumuksista sijoittajien keskuudessa Bank of American viimeisimmässä tutkimuksessa. . Ulkomaisten rahastojen osuus Hongkongin osakemarkkinoilla on pudonnut yli kolmanneksen vuoden 2020 lopusta.

”Ulkomaalaiset vain heittävät pyyhkeen”, sanoi Zhikai Chen, BNP Paribas Asset Managementin Aasian ja globaalien EM-osakkeiden johtaja. Hän sanoi, että kiinteistömarkkinat ovat huolissaan ja kulutus on hidastunut. ”Pettymys näillä rintamilla on johtanut siihen, että monet ulkomaiset sijoittajat harkitsevat uudelleen altistumistaan.”

Vaikka Kiinan heikkouden katsottiin aikoinaan vetävän alas muuta maailmaa, erityisesti kehittyvien markkinoiden ryhmää, niin tänä vuonna ei selvästikään ole tapahtunut. Noin 7 % pudonnut vuonna 2023, MSCI China -indeksi katselee kolmatta tappiota peräkkäin, mikä merkitsee pisintä tappioputkea yli kahteen vuosikymmeneen. Laajempi MSCI Emerging Markets -indeksi on nousussa 3 %, kun sijoittajat tavoittelevat tuottoa muissa paikoissa, kuten Intiassa ja osissa Latinalaista Amerikkaa.

Ero johtuu siitä, että Kiinan pyrkimys saavuttaa omavaraisuus toimitusketjuissa ja suhteiden katkeaminen Yhdysvaltoihin ovat tehneet muut markkinat vähemmän alttiiksi sen laskuille. Taloudellisen irtautumisen lisäksi toinen syy on ollut tekoälybuumi, joka on kasvattanut markkinoita Yhdysvalloista Taiwaniin ja samalla vähentänyt mantereen osakkeita. Kiinan paino EM-mittarissa on pudonnut noin 27 prosenttiin vuoden 2021 lopun yli 30 prosentista.

Samaan aikaan strategia Kiinan poistamiseksi kehittyvien markkinoiden salkuista on saamassa nopeasti kannatusta, kun Kiinaa sisältävien osakerahastojen lanseeraukset saavuttavat jo ennätyksellisen vuositason vuonna 2023.

”Kiinassa on useita riskejä – LGFV, asuntokannan ylittäminen, väestötiedot, huoltosuhde, sääntelyn epävakaus, geopoliittinen eristyneisyys”, sanoi Gaurav Pantankar, MercedCERA:n sijoitusjohtaja. MercedCERA valvoo noin 1,1 miljardin dollarin omaisuutta Yhdysvalloissa. ”Sijoitusmahdollisuudet EM:ssä ovat eri taskuissa.”

Lainamarkkinoilla globaalit sijoittajat ovat vetäneet noin 26 miljardia dollaria Kiinan valtion joukkovelkakirjoista vuonna 2023, kun taas yhteisesti 62 miljardia dollaria muun nousevan Aasian velkakirjoihin, Bloombergin keräämät tiedot osoittavat. JPMorgan Chase & Co:n analyysin mukaan noin puolet 250–300 miljardin dollarin tulovirrasta, joka liittyi Kiinan sisällyttämiseen valtionlainan indekseihin vuodesta 2019 lähtien, on pyyhitty pois.

Juanin myyntipaineet ovat ajaneet valuutan alimmilleen 16 vuoteen dollaria vastaan. Keskuspankin löyhä politiikka, toisin kuin useimpien suurten talouksien kiristyminen, heikentää juania ja antaa ulkomaalaisille uuden syyn välttää paikallisia omaisuutta.

Yritysten velkakehityksen osalta Kiina näyttää olevan täysin irtautunut muusta Aasiasta, kun sen kiinteistöalan kriisi lähestyy neljättä vuotta. Markkinoista on tullut enemmän paikallisesti omistettuja noin 85-90 % kotimaisten sijoittajien omistuksessa.

Kaiken tämän taustalla on Kiinan heikkenevä talous, joka on saanut markkinoiden houkuttelevuuden uudelleen ajattelemaan investointikohteena. Wall Streetin pankit, mukaan lukien Citigroup Inc. ja JPMorgan, epäilevät, voidaanko Pekingin tämän vuoden 5 prosentin kasvutavoite saavuttaa.

Kiinan talouden jättimäinen koko ja sen keskeinen rooli teollisuuden toimitusketjussa tarkoittavat kuitenkin, että markkinat jäävät monelle sijoittajalle tärkeäksi osaksi salkkuja, vaikkakin vähäisemmässä määrin.

Yksi kanava, jonka kautta Kiina voi edelleen vaikuttaa kansainvälisiin rahoitusmarkkinoihin, on maailmanlaajuisesti vaihdetut hyödykkeet. Koska se on suurin energian, metallien ja elintarvikkeiden tuoja, sen vaikutus ulottuu arvopaperisalkkujen ulkopuolelle luoden siteitä maailmantalouteen, jotka todennäköisesti osoittautuvat kestävämmiksi. Maan maailman johtava asema puhtaan energian alalla aurinkopaneeleista sähköajoneuvoihin on yksi esimerkki kaupan potentiaalin lisääntymisestä, kun maailma yrittää täyttää ilmastovelvoitteensa.

”Talous, joka hidastuu, ei tee niin kaikkialla”, sanoi Karine Hirn, osakas East Capital Asset Managementista. ”Löydämme hyvää arvoa toimialoilla, joilla on rakenteellisia kasvunäkymiä, kuten uudet energiaajoneuvot, kuluttaja-asiat ja uusiutuvan energian toimitusketjun osat.”

Onshore-osakkeiden vertailuindeksi CSI 300 -indeksi laski perjantaina 0,7 %, kun ulkomaalaiset myivät, vaikka elokuun vähittäismyynti- ja teollisuustuotannon tiedot ylittivät arviot. Heikkouden jatkuessa maailmanlaajuisten rahastojen asema Kiinassa on jo saavuttanut alimmalle tasolle sitten lokakuun, jolloin maan uudelleen avaaminen tiukkojen Covid-rajoitusten vuoksi sai aikaan voimakkaan elpymisen seuraavien kolmen kuukauden aikana. Sitä vastoin allokaatio yhdysvaltalaisille osakkeille – jotka ovat menestyneet tänä vuonna maailmanlaajuisesti paremmin – on nousussa.

Rahanhoitajilta, kuten Xin-Yao Ng, Kiinaan sijoittaminen edellyttää hienovaraista tasapainoa, jossa on varottava rakenteellisia haasteita samalla kun etsitään mahdollisuuksia yksittäisistä osakkeista.

”Olen rakenteellisesti varovainen Kiinan pitkän aikavälin talousnäkymien suhteen ja olen tietoinen geopolitiikkaan liittyvistä paksummista pyrstöriskeistä”, sanoi Ng, abrdn Asia Ltd:n Aasian osakkeiden sijoituspäällikkö. ”Mutta Kiina on edelleen erittäin laaja ja syvä maailmankaikkeus. paljon erilaisia ​​mahdollisuuksia. Laaja arvostus on nyt erittäin alhainen”, hän sanoi ja lisäsi, että se on ”mielenkiintoinen osakepoimintamarkkina” perussijoittajille.

Samankaltaiset artikkelit