Osakemarkkinat tänään: Aasian osakkeet seuraavat laskua Wall Stilla, kun Japani leikkaa BKT-arviota toiselle vuosineljännekselle

asian share, asian stock market, wall street,

Osakkeet laskivat perjantaina Aasiassa sen jälkeen, kun Japani ilmoitti talouden kasvaneen vähemmän kuin aiemmin arvioitiin viimeisellä neljänneksellä. Öljyn hinta laski, kun taas USA:n futuurit nousivat. Perjantaina julkaistujen tietojen mukaan maailman kolmanneksi suurin talous Japani kasvoi huhti-kesäkuun vuosineljänneksellä 4,8 prosentin vuosivauhtia, mikä on vähemmän kuin aiemmin arvioitu 6 prosentin kasvu.

Suurin osa kasvusta johtui viennistä, joka kasvoi lähes 13 prosenttia, kun taas yksityinen kulutus laski 2,2 prosenttia heikkojen investointimenojen vuoksi. Erillinen raportti osoitti, että palkat laskivat heinäkuussa 16. kuukautta peräkkäin ja laskivat 2,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Tokion Nikkei 225 -indeksi putosi 0,9 prosenttia 32 681,31 pisteeseen, kun taas Soulin Kospi putosi 0,4 prosenttia 2 537,69 pisteeseen.

Hongkongin markkinat suljettiin trooppisen myrskyn vuoksi. Shanghai Composite -indeksi laski 0,5 prosenttia 3 105,54 pisteeseen, kun taas S ja P/ASX 200 laskivat 0,4 prosenttia 7 154,50 pisteeseen. Torstaina Wall Street liukastui sekalaisessa kaupankäynnissä, kun korkeiden korkojen uhka uhkaa edelleen Big Tech -osakkeita. S ja P 500 putosivat 0,3 prosenttia 4 451,14 pisteeseen, mikä oli kolmas tappio peräkkäin. Nasdaq-komposiittiin vaikutti erityisen voimakkaasti teknologiaosakkeiden pudotus, 0,9 prosenttia 13 748,83 pisteeseen.

Dow Jones Industrial Average pysyi paremmin kuin muut markkinat, koska se painottaa vähemmän tekniikkaa. Se nousi 0,2 prosenttia 34 500,73 pisteeseen. Osakkeet tunsivat painetta joukkovelkakirjamarkkinoilta, joilla tuotot nousivat aiemmin viikolla sen jälkeen, kun raportti osoitti Yhdysvaltain palveluteollisuuden kasvua viime kuussa voimakkaammin kuin ekonomistit odottivat. Tuotto pysyi korkeana sen jälkeen, kun torstaina julkaistun raportin mukaan yhdysvaltalaiset työntekijät hakivat viime viikolla työttömyysetuuksia odotettua vähemmän.

Vaikka tällaiset raportit ovat rohkaisevia talouden kannalta, osoittaen, että pitkään ennustettu taantuma ei ole lähellä, ne voivat myös pitää olosuhteet riittävän vahvana kiihdyttääkseen inflaatiota.

Federal Reserve on jo nostanut ohjauskorkonsa korkeimmalle tasolle yli kahteen vuosikymmeneen toivoen hidastaakseen taloutta riittävästi saadakseen inflaation takaisin 2 prosentin tavoitteeseensa. Se on tullut lähelle, ja inflaatio on jäähtynyt viime kesän huipusta, yli 9 prosentista. Mutta huolenaihe on, että viimeinen parannusprosentti voi olla vaikein Fedin kannalta.

Korkeat korot vetävät osakkeiden hintoja, erityisesti teknologiayritysten ja muiden, jotka ovat nousseet korkean kasvun odotuksiin pitkälle tulevaisuuteen. Monet näistä osakkeista ovat myös yleensä vaikutusvaltaisimpia S- ja P 500 -sarjoissa, koska ne ovat suurimmat. Apple, hallitseva voima Wall Streetillä, koska se on arvokkain osake, laski 2,9 prosenttia edellisenä päivänä 3,6 prosentin pudotuksen jälkeen.

Nvidia putosi 1,7 prosenttia ja nosti tämän viikon tappionsa 4,7 prosenttiin. Se ja joukko muita tekoälyteollisuuden osakkeita on noussut huimasti tänä vuonna, koska odotukset, että tekoäly voisi merkitä räjähdysmäistä tulevaisuuden voittojen kasvua. C3.ai laski 12,2 prosenttia sen jälkeen, kun se ilmoitti myöhään keskiviikkona, ettei se enää odota olevan kannattava vuoden viimeisellä tilikaudella, koska se investoi enemmän generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksiin. Analyytikot huomauttivat myös yhtiön pettymysmarginaalitasoista viimeisellä vuosineljänneksellä, joka oli sen tilikauden ensimmäinen vuosineljännes.

Myös voimayhtiöt ja muut vakaampina sijoituksina pidetyt osakkeet pysyivät paremmin kuin muut markkinat. S- ja P 500 -osakkeet nousivat ryhmänä 1,3 prosenttia. Se oli lähes kaksinkertainen voitto mihin tahansa muuhun indeksin 10 sektoriin verrattuna. Muussa perjantain kaupankäynnissä USA:n raakaöljyn vertailuindeksi laski 48 senttiä 86,39 dollariin barrelilta New Yorkin tavarapörssin sähköisessä kaupankäynnissä. Se lisäsi torstaina 67 senttiä. Brent-raakaöljy, kansainvälisen kaupan hinnoitteluperuste, laski 40 senttiä 89,52 dollariin tynnyriltä. Dollari putosi 147,19 Japanin jeniin myöhään torstaina olleesta 147,30:sta. Euron kurssi oli 1,0718 dollaria 1,0697 dollarista.

Samankaltaiset artikkelit