Kun sykloni Tej valmistaa Arabianmerellä, selvitä, kuinka myrskyt saavat nimensä – Science News

cyclone tej, cyclone, cyclone in arabian sea, uncoming cyclone, how cyclone named, cyclone report

Maantieteelliset asiantuntijat ovat ennustaneet toisen hirmumyrskyn Intian rannikkoalueilla, kuten Mumbaissa, sen jälkeen, kun Arabianmerellä on viime päivinä ollut myrsky. Meteorologit eivät ole vielä ennustaneet mahdollisen syklonin voimakkuutta, mutta Intian viranomaiset ovat antaneet sille nimen Cyclone Tej.

Maailman meteorologinen järjestö (WMO), 13 maakuntayhdistys, sekä Aasian ja Tyynenmeren talous- ja sosiaalikomissio (ESCAP) ovat sisällyttäneet Cyclone Tezin myrskyjen luetteloon huhtikuussa 2020. Kuudesta RSMC:stä Intian meteorologinen osasto on se, joka tarjoaa trooppisia sykloneja ja myrskytuloksia koskevia neuvoja 13 jäsenvaltiolle.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka nämä syklonit on nimetty ja kenellä on valtuudet antaa puolueeton tunnistus näille myrskyille? Tässä on perusteellinen raportti, joka vastaa näihin uteliaisiin mieliin.

Nimenantoprosessi on viranomaisten harkinnan alla, sillä sen on oltava neutraali kaikissa asioissa, olipa kyseessä sitten politiikka tai uskonto. Nimi ei saa vahingoittaa yhteisön tunteita tai olla töykeä ja julma. 13 jäsenmaata valitsevat nimet muutaman vuoden välein, jotka sitten hyväksytään kronologisessa järjestyksessä. Lisäksi nimien tulee olla lyhyitä, helposti sanottavia ja niissä saa olla enintään kahdeksan kirjainta.

Press Information Bureaun (PIB) myrskyn nimeämistä selittävän raportin mukaan ”Intian valtameren pohjoisosan yllä olevien trooppisten syklonien nimet eivät toistu. Kerran käytettynä sitä ei enää käytetä. Nimen pitäisi siis olla uusi. Sen ei pitäisi olla jo olemassa olevassa luettelossa minkään RSMC:n maailmanlaajuisesti.” Eri kansojen lähettämiä nimiä hyödynnetään sarakkeittain järjestyksessä.

Mielenkiintoista on, että maailmanlaajuinen raportti ehdotti, että feminiininen myrsky on aiheuttanut enemmän tuhoa kuin maskuliininen myrsky, ja syynä tähän on havaittu vaara. Kansallisen tiedeakatemian sykloneja koskevassa tutkimuksessa todettiin, että ”Feminisiini-nimiset hurrikaanit (vs. maskuliiniset hurrikaanit) aiheuttavat huomattavasti enemmän kuolemia, ilmeisesti siksi, että ne johtavat pienempään koettuun riskiin ja näin ollen heikompaan valmistautumiseen.”

Samankaltaiset artikkelit