SocGen laskee liikkeeseen 10 miljoonan euron digitaalisen vihreän joukkovelkakirjalainan julkisessa lohkoketjussa – Digital Transformation News

Blockchain is a digital ledger that records ownership of tokens

Societe Generale, Ranskan kolmanneksi suurin pörssipankki, kertoi maanantaina laskeneensa liikkeeseen ensimmäisen niin sanotun digitaalisen vihreän joukkovelkakirjalainansa julkisessa lohkoketjussa lainanantajan pyrkiessä rakentamaan kryptopalveluiden asiantuntemusta. Pankin mukaan ensimmäinen kauppa on 10 miljoonan euron (10,87 miljoonan dollarin) arvosta etuoikeutettuja vakuudettomia joukkovelkakirjoja, joiden maturiteetti on 3 vuotta.

AXA Investment Managers, Ranskan suurimman vakuutusyhtiön AXA:n ja Generali Investmentsin sijoitusosasto, italialaisen vakuutusyhtiön Generalin vastine, merkitsi täysimääräisesti niihin liittyvät arvopaperit suunnatulla osakeannilla, SocGen sanoi. Blockchain on digitaalinen pääkirja, joka kirjaa tokenien omistajuuden. Sitä ei ole otettu laajalti käyttöön, mutta kannattajat sanovat, että sillä on potentiaalia tehdä kaupankäynnistä tehokkaampaa ja läpinäkyvämpää. Toistaiseksi lohkoketjun pääasiallinen käyttötapa on ollut kryptovaluutat. Pankit investoivat kuitenkin yhä enemmän tokenoitujen arvopapereiden kehittämiseen, jotka tunnetaan myös nimellä turvatunnukset tai digitaaliset omaisuuserät. Ajatuksena on luoda blockchain-pohjaisia ​​rahakkeita, jotka edustavat perinteisten rahoitusvarojen, kuten joukkovelkakirjojen, omistusta.

Vihreiden joukkolainojen tuotto on tarkoitus käyttää ympäristöhyötyisiin projekteihin tai toimintoihin, kuten uusiutuvaan energiaan ja vähähiiliseen liikenteeseen. AXA IM teki sijoituksen digitaaliseen vihreään joukkovelkakirjalainaan ostamalla ja käyttämällä 5 miljoonan euron arvosta SocGenin euromääräistä vakaakolikota EUR CoinVertible (EURCV). SocGenin Ethereumin julkiseen lohkoketjuun liikkeeseen laskema joukkovelkakirjalaina seuraa sitä, että Euroopan Investointipankki (EIP) lanseerasi viime viikolla toisen euromääräisen digitaalisen joukkovelkakirjansa yksityisellä lohkoketjulla yhteistyössä Goldman Sachs Bank Europen, Santanderin ja SocGenin kanssa.

SocGenin digitaalinen vihreä joukkovelkakirjalaina tapahtui sen kryptoyksikön Forgen kautta.

Samankaltaiset artikkelit