SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara 4 ”Minulla on väliä” ja digitaalisen syvyyden hedelmien korjaamisesta – Pankki- ja rahoitusuutiset

sbi, dinesh kumar khara, sbi chairman, indian banking sector, banking industry, indian payment system,

Rahoitusmarkkinoiden tyyneys myöhään, kun kehittyneiden talouksien markkinat olivat pyörteessä, on osoittanut kotimaisen kypsyyden ja syvyyden, ja tämä Dinesh Kumar Kharalle ”on parempien aikojen ennustaja”. Tämä oli yksi niistä useista lohdullisista ajatuksista ja oivaltavista havainnoista, joita Intian pankkialan pääpankin, Intian valtionpankin, aina selkeä ja ystävällinen puheenjohtaja jakoi.

Hän piti digitaalisesti puheensa juuri päättyneessä Indian School of Businessin ISB Insights Forumin avajaisissa sen vehreällä ja terveellisellä kampuksella Mohalissa. Konferenssissa, jossa hienoimmat ihmiset pohdiskelivat matkaa kohti parempaa ja osallistavampaa maailmaa vuoteen 2047 mennessä, Dinesh Khara sanoi: ”Keskity neljään ”minään” – innovointiin, infrastruktuuriin, investointeihin ja inklusiivisuuteen – kestävän kasvun saavuttamiseksi. pitkällä aikavälillä on avainasemassa yhteisissä pyrkimyksissämme.”

Pankkien vahvat taseet ja digitaalisen liiketoimintamallin digitaalinen käyttöönotto lisäsivät hänen mukaansa kykyä rahoittaa erilaisia ​​markkinarakoja pk-yrityksistä yrityksiin ja kulutuskeskeisiin segmentteihin.

Khara hahmotteli nousevaa rahoitusmaisemaa ja näki, että ”rahoitusalan päämarkkinoille saapuvien asiakkaiden ennennäkemättömän kasvun myötä haasteet moninkertaistuivat luokkansa parhaan kokemuskeskeisen pankkitoiminnan tarjoamiseksi suurelle asiakaskunnalle”. Hän näkee selkeän tulevaisuuden yhteistoiminnallisissa, asiakaskeskeisissä lähestymistavoissa, ja hän sanoi, että ”pankkien, NBFC:n ja fintech-yritysten välinen lisääntyvä yhteistyö on tärkeää, koska markkinat ovat suuntautuneet yhteistyöhön, jossa kilpailu ei estä joitain meistä tekemästä yhteistyötä sellaisten instituutioiden kanssa, jotka uskomme voivamme varmistaa nopeamman viimeisen kilometrin toimituksen.”

Hänen mielestään Intian digitaalinen infrastruktuuri tekee siitä jännittävän markkinapaikan yksityisille palveluntarjoajille ”innovoida vähäarvoisiin, suuriin liiketoimintamalleihin, joissa yhdistyvät asiakaslähtöisyys ja teknologia, jonka avulla rahoituspalveluntarjoajat voivat tarjota kaupallisesti houkuttelevia ratkaisuja.” Kuitenkin rakentaakseen luottamusta ja auttaakseen ihmisiä näkemään finanssipalvelujen käytön edut, palveluntarjoajien oli tarjottava mukava asiakaskokemus rahoituspalveluita hyödyntäen.

Hän muistutti, että 1,4 miljardin asukaspohjasta huolimatta noin 73 prosentilla aikuisista ei ole vielä parantunut ymmärrystään talouden peruskäsitteistä. ”Intialla oli potentiaalia olla taloudellisesti lukutaitoisten maiden joukossa tukea tukevan demografisen osion ansiosta”, hän sanoi mutta pysyi nopeana lisäten, että talouskasvatuksessa oli ratkaisevan tärkeää huomata, että ”yksi koko sopii kaikille -lähestymistapa ei takaa toivottua tulosta. oppimiskäyrä” ja että ”taloudellisen lukutaidon tarjoaminen edellyttää moniulotteista lähestymistapaa, jotta suunnitelluista poliittisista toimista saadaan parhaat puolet esiin.” Tarvittiin ”aktiivisen säästämiskäyttäytymisen rohkaiseminen, rahoitusmarkkinoiden osallistumisen rohkaiseminen taloudellisten tavoitteiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi, luottokurin kehittäminen sen lisäksi, että annettiin tietoa oikeuksista ja velvollisuuksista valituksen korjaamiseksi”.

Tähänastisella matkalla hän sanoi: ”Jan Dhanin pankkitilit, Aadhaar-kortit ja matkapuhelimet) ja joukkotaloudellinen osallisuus, jotka ratsastavat Jan Dhanin ja Jan Surakshan kaltaisilla järjestelmillä, yli 80 prosenttia aikuisista Intiassa , tällä hetkellä oli virallinen rahoitustili verrattuna 50 prosenttiin muutama vuosi sitten. Hänen mukaansa pankit olivat tähän mennessä avanneet yli 51 miljoonan PMJAY-tiliä, joiden saldo oli lähes 2,10 biljoonaa (2 000 000 000 000 miljoonaa rupiaa), mikä on kolminkertaistunut maaliskuussa 2015 vain 12 000 parittomalla miljoonalla tilillä. Hän ei laiminlyönyt muistuttamista, että ”julkisen sektorin pankit johtivat suurelta osin eturintamassa”.

Mudra-lainoista, joita hän kuvaili ”vallankumoukselliseksi mikroluottoohjelmaksi väestön mittakaavassa, joka on ollut kestävän muutoksen väline, hän sanoi: Tähän mennessä noin 450 miljoonaa lainaa on pidennetty järjestelmän käyttöönotosta huhtikuussa. 2015. ”Tästä noin kaksi kolmasosaa lainoista on jaettu naisyrittäjille ja lähes puolet lainoista on ollut tähän asti syrjäytyneiden ryhmien käytössä, mikä murtautuu valtavirtaan. Olemme havainneet positiivisen vaikutuksen osavaltioille myönnettäviin tukiin, koska mudra-lainoja on maksettu enemmän.”

”Talouden virallistaminen maksujärjestelmien digitalisoinnilla tarjosi mahdollisuuden parantaa luottojen arviointia kansalaisille, jotka eivät aiemmin ehkä ole olleet oikeutettuja kulutusluottoon, joka tunnettiin yleisesti nimellä ohut luottotiedostot.”

Hän totesi, että rahoitussektorin kehittyessä ja laajentaessa ratkaisuja kotitalouksien luotonanto vain lisääntyy entisestään ruokkien kulutustarinoiden moninaisuutta, hän sanoi: ”Intia tavoittelee selkeää mallia taloutensa digitalisoimiseksi – digitaalista eriyttämistä julkisen hyödyllisyysmallin tukemana. nimeltään India stack, tapahtumavetoinen, halpahintainen, suuria määriä pieni lipun kokoinen järjestelmä, joka upottaa lainausvaihtoehdot eri arvoketjuihin”, ja lisäsi nyt suositun lauseen kuvaamaan Intian rahoitusmarkkinoiden matkaa maan ottamiseksi ”poissulta”. prepaid-taloudesta jälkimaksutaloudeksi”, muistuttaen, että ”digitaalinen vallankumous muutti jo tapaa, jolla Intia suorittaa maksuja, sijoittaa, lainaa, kuluttaa ja vakuuttaa”.

Samankaltaiset artikkelit