Yono on kehittymässä digitaaliseksi pankiksi pankin sisällä: Khara

YONO, SBI

State Bank of Indian You Only Need One -sovelluksella tai Yono-sovelluksella on 10 miljoonaa käyttäjää ja noin 35 000–50 000 säästöpankkitiliä rekisteröidään päivittäin, sanoi puheenjohtaja Dinesh Khara Global Fintech Festivalilla tiistaina. Tämän seurauksena Yono on kehittymässä digitaaliseksi pankiksi pankin sisällä.

Kaiken kaikkiaan 65 % SBI:n uusista tileistä avataan sovelluksen kautta. Lisäksi yli 500 000 rahalähetystapahtumaa tapahtuu myös SBI:n Yono-sovelluksessa. ”Tuotamme 100 miljoonan rupiaa neljännesvuosittain YONO-alustamme kautta kolmansien osapuolien tuotetarjontaan liittyvistä maksuista ja palkkioista”, Khara sanoi.

Khara sanoo, että Yono-sovelluksessa on ominaisuuksia, kuten E-KYC, periaatteellinen hyväksyntämekanismi asuntolainoille, autolainoille ja se tarjoaa myös ennalta hyväksyttyjä henkilökohtaisia ​​lainoja. ”Neljänneksellä olemme alkaneet ansaita 100 miljoonan rupiaa maksutuloja vain Yonon kautta”, puheenjohtaja sanoi ja lisäsi, että SBI voi rakentaa noin 29 000 – 30 000 miljoonan rupia lainakirjan vain Yono-sovelluksen kautta.

Kysyttäessä, kaupallistaako SBI Yono-sovelluksen julkisen listauksen kautta, Khara sanoi, että pankki haluaisi sen sijaan hyödyntää sovellusta lisäarvon luomiseksi kaikille sidosryhmille. Yono on SBI:n jakelualusta, joten lainanantaja ei voi myydä sitä, hän sanoi.

Lopuksi, kun Khara puhui siitä, kuinka uuden aikakauden fintech-startupien tulisi tehdä yhteistyötä rahoituslaitosten kanssa, Khara sanoi, että fintech-yritysten kyky laajentaa tuotettaan on tärkein näkökohta. ”Kun työskentelet minkä tahansa rahoituslaitoksen tai pankin kanssa, kykysi laajentaa toimintaasi määrittää hyväksyväsi asianomaisen tahon kanssa… Ratkaisuja, jos ne eivät ole skaalautuvia, eivät ehkä voi ottaa käyttöön mikään pankki”, hän sanoi. LOPPUU

Puhuessaan pankin tuloksesta hän sanoi, että se on todistamassa kysyntää yritys- ja vähittäissektorilla ja pyrkii kasvattamaan lainakantansa 14–16 prosenttia kuluvan tilikauden aikana vuositasolla (yoY).

Vaikka suurten yritysten luottokysyntä on näkyvää, osittain valtion infrastruktuurisektorin painostuksen vuoksi, uusiutuva sektori ja elektroniset ajoneuvosegmentit ovat osoittautumassa talouden uusiksi kasvun vipuiksi, Khara sanoi. Kesäkuun lopussa SBI:n kokonaislainakanta oli 33,03 biljoonaa rupiaa kesäkuun lopussa, mikä on 14 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Pankin lainakannasta noin 43 % koostuu henkilökohtaisista lainoista, yrityslainoista 35 % ja pienten ja keskisuurten yritysten sekä maatalouslainoista loput.

Samankaltaiset artikkelit