MSME-lainat nousivat 20 % heinä-syyskuussa – SME News

rupee, msme

Lainausmäärät mikro-, pk-yrityksille (MSME-yrityksille) kasvoivat heinä-syyskuussa 20 % vuoden takaisesta (yoy) heinä-syyskuussa taloudellisen toiminnan kasvun vuoksi, kertovat TransUnion CIBIL ja Small Industries Development Bank of India. näytettiin keskiviikkona.

”Parannettujen ja oikea-aikaisten luottotietojen saatavuus ja digitaalisen lainausinfrastruktuurin nopea käyttöönotto ovat edistäneet merkittävästi lainanantajien luottamusta”, raportissa todetaan.

Alkuperäismäärät mikro- ja pienyrityksille kasvoivat 28 % vuotta aiemmasta ja 7 % vuotta aiemmasta. Volyymit keskisuurille yrityksille laskivat 8 % vuotta aiemmasta.

Vastaavasti mikro- ja pienyritysten aloitusarvo nousi 7 % ja 3 % vuotta aiemmasta. Keskisuurten yritysten arvo laski 9 %. Määrällisesti ja arvoltaan teollisuuden ja kaupan aloilla on lähes 65 %.

Heinä-syyskuussa 46 % MSME-alkuperäisistä oli kaupunkiseudulta ja maaseutualueelta. Vastaavasti uusien luottojen segmentti muodosti 46 % aloituksista.

Maharashtra, Gujarat, Delhi, Tamil Nadu ja Uttar Pradesh muodostivat 47,2 prosenttia alkuperäarvosta.

Myös kyselymäärät nousivat syyskuun neljänneksellä 29 % vuotta aiemmasta taloudellisen toiminnan kasvun tukemana.

Samalla kun yksityisten pankkien ja muiden kuin pankkialan rahoitusyhtiöiden lainanotto on ollut kasvussa, valtion omistamat pankit ovat laskeneet tasaisesti.

NBFC:n mikroyrityssegmentin aloitteet nousivat 26 prosenttiin syyskuussa 2023 syyskuun 2020 12 prosentista. Samoin pienyrityssegmentin aloitusten osuus nousi 20 prosenttiin syyskuussa 2023 kolmen vuoden takaisesta 8 prosentista. Alkuperäiset keskisuuret yritykset nousivat syyskuussa 2023 16 prosenttiin kolmen vuoden takaisesta 8 prosentista.

Pienen ja keskiriskin lainanottajasegmentti kattaa yli 75 % MSME-lainajärjestelyistä syyskuussa 2023. Vaikka lainananto on ollut vahvaa, myös maksuhäiriötaso on pysynyt vakaana, raportti osoitti.

Heinä-syyskuun aikana kokonaistasetason laiminlyönnit mitattuna 90 päivää myöhässä 720 päivään ja ”alitasoiseksi” ilmoitetut ovat parantuneet ja ovat 2,3 %, mikä on viime aikoina alhaisin laiminlyönti. kaksi vuotta.

Samankaltaiset artikkelit