Urheilualan liikevaihto oli 15 766 miljoonaa rupiaa vuonna 2023: GroupM ESP – Sports News

Sports industry, Sports industry news, sports news, GroupM ESP, sports industry revenue

Intian urheiluteollisuus koki huomattavan nousun vuonna 2023, ja sen liikevaihto oli 15 766 miljardia rupiaa (noin 1,9 miljardia dollaria), mikä tarkoittaa 11 prosentin kasvua vuoteen 2022 verrattuna, viihde-, esports- ja urheilualan GroupM ESP:n raportin mukaan. GroupM Intian osasto.

Kriketti jatkoi Intian urheiluteollisuuden johtavana johtajana, ja sen osuus kokonaismenoista oli 87 prosenttia vuonna 2023. Tämä merkitsi merkittävää 13 701 miljardin rupiaa (1,6 miljardia dollaria) vuoden tuloja, kertoo raportti nimeltä ”Sporting Nation: Building a Legacy'. Raportissa analysoitiin trendejä kolmesta näkökulmasta – sponsoroinnit (mukaan lukien maa-, joukkue- ja franchising-maksut), urheilijoiden suositukset ja mediakulut brändien mukaan.

Raportin mukaan Intian Valioliigan (IPL) käynnistämisen jälkeen kuluneiden 16 vuoden aikana urheilualan arvo on kasvanut 6,5-kertaiseksi. ”Vuoden 2013 CAGR on erittäin vaikuttava 13,7 prosenttia vuosikymmenen ajalta”, se lisäsi.

Muut urheilulajit kuin kriketti luokiteltiin ”nouseviin lajeihin” niiden kasvupotentiaalin ansiosta. Vuonna 2023 heidän osuutensa teollisuuden kokonaismenoista laski 13 prosenttiin, mikä on 2 065 miljoonaa rupiaa (249 miljoonaa dollaria). Tämä lasku tapahtui, kun franchising-krikettijoukkueet Intiassa jatkoivat nopeampaa tulontuotantoa. Kaiken kaikkiaan nousevien urheilulajien kasvu hidastui 1 % vuoteen 2022 verrattuna.

Raportissa todettiin, että sponsorointikulut kasvoivat yleisesti ottaen 24 prosenttia vuoden 2022 lukuihin verrattuna. ”Suurin myötävaikutus lisäykseen oli franchising-maksu, joka lisäsi lähes 1 000 Rs (120 miljoonaa dollaria) sen kokonaissummaan vain yhdessä vuodessa”, se sanoi. Kaikkien aikojen ensimmäinen viiden joukkueen kesken pelattu WPL auttoi myös kasvattamaan tätä lukua.

Yhdessä kriketti ja nousevat urheilulajit hakivat julkkiksilleen 927 miljardia rupiaa (112 miljoonaa dollaria) hyväksymismaksuina. Jättimäinen 87 %:n osuus kaikista urheilijoiden suosituksista tuli krikettipelaajiin liittyvistä sopimuksista, ja krikettitähtien tulot brändeistä kasvoivat 27 % vuoteen 2022 verrattuna.

Raportissa havaittiin, että suuret urheilumediaryhmittymät ovat integroineet tarjontansa saumattomasti sekä televisio- että digitaalisille alustoille. Tämä on synnyttänyt tilanteen, jossa mediatalot kilpailevat suurtapahtumien yksinoikeuksista. ”Tästä on tullut alan noususuhdanteen tärkein liikkeellepaneva tekijä, koska media toimii rakennuksena, jolle mega-sponsorointi- ja tukisopimukset kuratoidaan, mikä johtaa houkuttelevien mainontamahdollisuuksien luomiseen brändeille”, raportissa todetaan.

Raportti korosti brändien mainontakulujen merkittävää nousua digitaalisilla alustoilla, mikä osoittaa 40 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Vuonna 2023 digitaalisiin alustoihin käytettiin yhteensä 2 870 miljoonaa rupiaa (346 miljoonaa dollaria), mikä merkitsee huomattavaa 40 %:n vuotuista kasvua, mikä vastaa 825 miljoonan rupian kasvua vain vuodessa.

Samankaltaiset artikkelit