FPI:t kääntyvät ostajiksi; sijoittaa osakkeisiin 1 433 cr toistaiseksi marraskuussa – Market News

FPI, FPI data, FPI equity, FPI investment,

Viimeisten kahden ja puolen kuukauden jatkuvan myynnin jälkeen FPI:t ostivat intialaisia ​​osakkeita 1 433 miljoonan rupiaan arvosta tähän mennessä marraskuussa, mikä johtui pääasiassa Yhdysvaltain valtion obligaatioiden tuottojen ja raakaöljyn hinnan laskusta. Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) olivat nettomyyjiä marraskuun 15. päivään asti. He kuitenkin käänsivät myyntitrendin lisäämällä rahaa 16.-17. marraskuuta, säilytysyhteisöjen tiedot osoittivat. ”Intiassa meneillään oleva juhlakausi on nähty myötävaikuttavana tekijänä FPI:iden kiinnostuksen uusimiseen Intian markkinoita kohtaan. Samanaikaisesti Yhdysvaltain valtion joukkovelkakirjalainojen tuottojen lasku ja raakaöljyn hinnan lasku lievensivät joitain paineita, jotka johtivat myyntiin aiemmin”, Himanshu Srivastava, apulaisjohtaja – Manager Research, Morningstar Investment Adviser India, sanoi.

Jotkin ajoittaiset korjaukset markkinoilla olisivat saattaneet myös tarjota ostomahdollisuuksia muutamassa taskussa, Srivastava lisäsi. VK Vijayakumar, Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi, sanoi, että markkinoiden joustavuus ja voimakkaat nousuliikkeet suotuisina päivinä ovat pakottaneet harkitsemaan FPI-strategiaa uudelleen. Siksi he käänsivät ostajia tämän kuun 15. ja 16. päivänä marraskuun kahden ensimmäisen viikon jatkuvan myynnin jälkeen. Markkinaasiantuntijat uskovat nyt, että Yhdysvaltain keskuspankki on päässyt koronnostoihin ja alkaa pikkuhiljaa diskonttaamaan koronlaskuja vuonna 2024. Jos USA:n inflaation laskutrendi jatkuu, Federal Reserve voi laskea korkoja vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Tämä voi helpottaa FPI-virtaa kehittyville markkinoille, kuten Intiaan, hän lisäsi.

Ennen rahastoinfuusiota FPI:t polkumyynnivät intialaisia ​​osakkeita 24 548 rupian arvosta lokakuussa ja 14 767 rupian arvosta syyskuussa, tiedot osoittivat. Ennen ulosvirtausta FPI:t ostivat lakkaamatta intialaisia ​​osakkeita viimeisen kuuden kuukauden aikana maaliskuusta elokuuhun ja sijoittivat kauden aikana 1,74 000 000 rupiaa. Syyskuun alussa alkaneeseen FPI:n pitkittyneeseen myyntiin vaikuttivat useat tekijät – Yhdysvaltain korkojen epävarma kehitys, Yhdysvaltain valtion joukkovelkakirjalainojen tuottojen nousu, raakaöljyn kohonneiden hintojen vaikutus sekä syntyneiden geopoliittisten jännitteiden voimistuminen. Israelin ja Hamasin välisestä konfliktista.

Lisäksi velkamarkkinat houkuttelivat tarkastelujaksolla 12 330 miljoonaa rupiaa saatuaan lokakuussa tietojen mukaan 6 381 miljoonaa rupiaa. Intian G-Secin sisällyttäminen JP Morgan Government Bond -indeksiin Emerging Markets on lisännyt ulkomaisten rahastojen osallistumista Intian joukkovelkakirjamarkkinoille. Intian velkojen tuotto on verrattain korkeampi kuin Yhdysvaltain velkatuotto, mikä tekee niistä houkuttelevampia FPI:ille. Intian valtion 10 vuoden joukkovelkakirjalainojen tuotto on tällä hetkellä noin 7,25 prosenttia, kun taas USA:n valtionlainojen tuotto on noin 3,8 prosenttia, Bhuvan Rustagi, COO ja Per Annumin ja Lendboxin perustaja, sanoi. Tämän ansiosta FPI:n osakesijoitukset ovat tänä vuonna saavuttaneet 97 405 miljoonaa rupiaa ja velkamarkkinoilla yli 47 800 miljoonaa rupiaa. Toimialakohtaisesti FPI:t sijoittavat mieluummin enemmän aloille, kuten autot, pääomahyödykkeet, televiestintä, lääketeollisuus, IT ja rakentamiseen liittyvät segmentit lähitulevaisuudessa, Geojitin Vijayakumar sanoi.

Samankaltaiset artikkelit