NBFC:t voivat nähdä NIM-pakkauksen varojen kustannusten nousuna – Banking & Finance News

nbfc, banking, banking and finance, rbi, reserve bank of india

Pankkien ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden (NBFC:t) nettokorkomarginaalit todennäköisesti pienenevät, kun RBI:n toiminta nostaa kulutuslainojen riskipainoja johtaa rahastojen kustannusten nousuun.

”Näemme, että NBFC:n pääomalla on vaikutusta, toinen vaikutustaso olisi lainojen kasvuun ja kolmas vaikutus katteisiin”, sanoi Jinay Gala, Intian luokituksen ja tutkimuksen apulaisjohtaja.

Intian keskuspankki (RBI) pyysi äskettäin antamassaan direktiivissä ei-pankkitoiminnallisia rahoitusyhtiöitä (NBFC) nostamaan vakuudettomien vähittäislainojen riskipainoa 125 prosenttiin aiemmasta 100 prosentista.

Direktiivi on tullut järkytyksenä monille pankkien ulkopuolisille lainanantajille, jotka ovat viime vuosina lisänneet vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen maksamista pyrkiessään kasvattamaan marginaaleja.

Tuoreessa raportissa India Ratings and Research totesi, että korkeampien riskipainojen vaikutus heikentäisi pankkien ulkopuolisten lainanantajien ensisijaista pääomaa 250-300 peruspisteellä (bps).

Analyytikot näkevät korkeammat riskipainot ”kaksinkertaisena hämäyksenä”, koska se hidastaa lainojen kasvua näissä segmenteissä, jos lainanantajat päättävät siirtää rahoituskustannukset lainanottajien maksettavaksi.

Lisäksi RBI on lisännyt pankkien NBFC-vastuiden riskipainoa 25 prosenttiyksikköä ei-prioriteettiluokkaan luokiteltujen lainojen osalta.

Siirto voi myös asettaa haasteen kooltaan ja laajuudeltaan kasvaneille NBFC-yhtiöille, koska ne edellyttäisivät kasvavan rahoituksen kysynnän tyydyttämistä pääomamarkkinoiden kautta, jotka ovat pysyneet vaimeina sijoitusrahastojen alhaisemman osallistumisen vuoksi.

Asiantuntijat sanovat, että vaikka suuremmilla ja korkeamman luottoluokituksen omaavilla NBFC-yhtiöillä on pääsy pääomamarkkinoille, niiden pienemmät kumppanit kantaisivat liikkeen taakan keskipitkällä aikavälillä.

Tällä hetkellä pankkien osuus NBFC:n lainoista on 35–40 prosenttia. Viimeisin RBI:n toimenpide saisi NBFC:t lainaamaan enemmän pääomamarkkinoilta korkeammalla hinnalla.

”Vaikutusta marginaaleihin on liian vaikea arvioida määrällisesti. Voi vain sanoa, että lainan lisäkustannukset voivat nousta 25-30 bps. On nähtävä, missä määrin NBFC:t pystyisivät siirtämään tämän lainanottajille”, sanoi Karthik Srinivasan, ICRA:n rahoitussektorin luokitteluista vastaava ryhmäjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit