Rupia pysyy vaihtelevana lyhyellä aikavälillä – CaFE Invest News

Currency outlook

Rupia putosi uusiin ennätysmataliin viime viikolla järjestelmäkatkoksen ja muiden laukaisimien aiheuttaman rupian volatiliteetin seurauksena. Yleisesti ottaen se käytti viikon ajan kapealla vaihteluvälillä huolimatta dollarin heilahteluista sen merkittäviin ristiin nähden. Fedin puheenjohtajan lausunto ajoitettiin viikon aikana, ja hän pysyi haukkana. Dollari vahvistui keskuspankin puheenjohtajan kommenttien jälkeen ja USA:n treasuries nousi pudotessaan 4,40 – 4,50 prosentin tasolle. Keskuspankin puheenjohtaja arvosti kommentissaan inflaation hidastuvaa tahtia, mutta on epävarma, onko keskuspankki tehnyt tarpeeksi pitääkseen vauhtia yllä. Hän lisäsi myös, että inflaatio on Fed:n tavoitteita korkeampi, mutta kuvasi politiikkaa ”merkittävästi rajoittavaksi”.

Kotimaassa RBI:n epäilty väliintulo pitää rupian volatiliteetin kurissa, ja viimeisimpien tietojen mukaan RBI:n valuuttavarannot ovat 590,78 miljardia dollaria. Dollari painoi alas, kun tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain talous lisäsi 150 000 työpaikkaa lokakuussa verrattuna arvioon 180 000 työpaikan lisäyksestä. Greenback laski myös työttömyysasteen noustessa 3,9 prosenttiin edellisen kuukauden 3,8 prosentista. Yhdysvaltain valtiovarainrahastot kääntyivät hieman takaisin saavuttuaan korkeimmalle tasolle 16 vuoteen.

Tällä viikolla kotimaan rintamalla julkaistaan ​​inflaatioluku, jonka odotetaan laskevan edelliseen kuukauteen verrattuna. Volatiliteetin odotetaan pysyvän alhaisena, koska useimmat markkinaosapuolet voivat jäädä sivuraiteille Diwalin ja uudenvuoden lomien jälkeen. Keskuspankin puheenjohtaja oli kommenteissaan haikea ja odotettua paremmat talousluvut saattoivat edelleen pitää dollarin tuen alempana. Odotamme USDINR:n (Spot) käyvän kauppaa sivuttain ja olevan välillä 82,80 ja 83,50

Dollariindeksi nousi hieman laskettuaan parin viime istunnon aikana pääasiassa keskuspankin pääjohtajan haukkaavien kommenttien jälkeen. Dollarin heikkous on johtunut odotettua heikompien USA:n taloustietojen ja Fed:n hitaamman ja asteittaisen koronnosto-odotuksen kasvamisesta. Dollarin laukaisinta seurasi heikkoja työpaikkoja, jotka osoittivat, että Yhdysvaltain talous lisäsi 150 000 työpaikkaa lokakuussa verrattuna 297 000 työpaikan lisäykseen edellisessä kuussa. Toisaalta myös palvelujen PMI-luku laski 51,8:aan, kun se edellisenä kuukautena oli 53,6.

Moody’s laski viikonlopun aikana Yhdysvaltain luottoluokitusta negatiiviseksi vakaasta. Virasto odottaa maan julkisen talouden alijäämän pysyvän suurena ja heikentävän merkittävästi velan kannattavuutta. Tällä viikolla Yhdysvalloista inflaatiota, vähittäismyyntiä ja Philadelphia-syötteen valmistusindeksiä on tärkeää seurata. Odotamme dollariindeksin käyvän kauppaa positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 104,50 ja 108,20.

Samankaltaiset artikkelit