Investoi SGB:n erääntymissumma uudelleen seuraavaan erään verovapaata tuottoa varten – Market News

SGB, SGB news, market news, SGB market, sovereign gold bonds

Asiantuntijat sanovat, että koska yksityishenkilöt saavat valtion kultalainojen (SGB) ensimmäisen erän maturiteettisumman nyt, heidän pitäisi sijoittaa tuotot uudelleen seuraavaan erään saadakseen korkeamman verotuksellisen tuoton verrattuna muihin jalometallisijoituksiin. . SGB:n myyntivoitot, jos ne lunastetaan erääntyessä kahdeksan vuoden jälkeen, ovat verovapaita.

Sitä vastoin kultapörssissä noteerattujen rahastojen (ETF) lunastushetkellä saatuja voittoja verotetaan sijoittajan verokannan mukaan riippumatta omistusajasta. SGB-yhtiöissä sijoittajien on maksettava veroa vain marginaalikorolla ansaitsemastaan ​​vuosikorosta.

Sijoittajat ovat ansainneet marraskuussa 2015 lanseeratusta SGB-sitoumuksen ensimmäisestä erästä 13 prosentin vuosituottoa, joka sisältää sijoituksille vuosittain maksetun 2,75 prosentin koron. Joukkovelkakirjat erääntyivät 30. marraskuuta. Intian keskuspankki oli vahvistanut emissiohinnaksi 2 684 rupiaa grammalta. Lunastushinta on 6 132 rupiaa grammalta, mikä tarkoittaa 128 prosentin pisteestä pisteeseen tuottoa.

Harshad Chetanwala, yksi MyWealthGrowth.comin perustajista, sanoo, että SGB:t tuottavat todellista kultaa ja jalometallia, sillä omaisuusluokka on menestynyt hyvin viime vuosina geopoliittisen epävarmuuden ja nousevien korkojen vuoksi. ”Ne sijoittajat, jotka haluavat jatkaa kullan allokaatiota, voivat jatkaa sijoittamista SGB-rahastoihin, koska nämä ovat yksi parhaista tavoista sijoittaa metalliin ja voivat huolehtia kullan allokaatiosta salkussa. Erääntyneen summan voi sijoittaa uudelleen seuraavaan SGB-erään jatkaakseen kultasijoituksiaan”, hän sanoo.

Samoin Abhijit Roy, toimitusjohtaja, GoldenPi, online-sijoitusalusta, sanoo, että jos sijoittajat haluavat jatkaa investointejaan kultaan, he voivat tällä välin sijoittaa lyhytaikaisiin joukkovelkakirjoihin ja sitten sijoittaa uusiin SGB-lainoihin, kun RBI ilmoittaa yksityiskohdat seuraava erä. ”He voivat myös yrittää ostaa SGB:itä jälkimarkkinoilta pörssien kautta.”

Asiantuntijoiden mukaan sijoittajien tulisi kohdentaa 10-15 % salkusta kultaan SGB:n kautta, hajauttaa salkkuaan ja hyötyä myös veroetuista. Sijoittajan on säilytettävä joukkovelkakirjat kahdeksan vuotta ja hänellä on viidennestä vuodesta alkaen irtautumisoikeus, jonka voi käyttää koronmaksupäivinä. Tällä hetkellä SGB:t maksavat 2,5 prosentin vuosikorkoa, joka maksetaan puolivuosittain.

Hallitus oli käynnistänyt SGB:t korvaamaan fyysiseen kultaan sijoittamista ja maan kullan tuontilaskujen vähentämistä. RBI laskee liikkeeseen näitä joukkovelkakirjoja useissa erissä ympäri vuoden, ja sijoittajat voivat myös ostaa joukkovelkakirjoja jälkimarkkinoilta. Tähän mennessä hallitus on laskenut liikkeeseen 65 erää SGB:tä ja jäljellä oleva varasto on noin 120 tonnia kultaa, mikä on 57 000 rupian investointien arvo.

Sijoittaja voi ostaa SGB:itä digitaalisesti suunniteltujen liikepankkien, pankkikonttoreiden, nimettyjen postitoimistojen, kansallisen pörssin ja Bombayn pörssin verkkosivustojen kautta. Sijoittajien, jotka haluavat ostaa SGB:itä jälkimarkkinoilta, tulisi tarkistaa saamansa korot, koska tämän omaisuuden vaihtojen likviditeetti on alhainen. ”On suositeltavaa, että jatkat varovaisesti ja kokoat SGB:t asteittain ajan myötä, jotta vähennät kysynnän ja tarjonnan epätasapainon aiheuttamaa markkinoiden epävakauden vaaraa”, Roy sanoo.

Fyysiseen kultaan sijoittamisella on rajoituksia, koska metallin varastointi ja turvaaminen on kallista. Lisäksi sijoittajat eivät ansaitse säännöllistä tuottoa ja saavat vain myyntihetken pääomavoitot, jos hinnat nousevat. Varainhoitoyrityksen PersonalCFO.inin toimitusjohtaja Sushil Jain sanoo, että sijoitus SGB:hen on yksi parhaista käytettävissä olevista vaihtoehdoista verrattuna fyysiseen kultaan tai kultarahastoon, koska se tarjoaa säännöllistä tuottoa kasvun ohella. ”Päätöksen SGB:n sijoittamisesta tai uudelleensijoittamisesta tulee perustua sijoitustarkoitukseen, kuten inflaatiosuojaukseen, varojen allokaatioon ja lasten avioliittoon.”

Samankaltaiset artikkelit