SBI Card aikoo vähentää GNPA:ta – Banking & Finance News

SBI Card

SBI Cards and Payments Services seuraa tarkasti järjestämättömiä bruttovaroja (GNPA) varmistaakseen, että se ei nouse enää entisestään, ja tarkastelee myös sen laskemista nykyiseltä tasolta, toimitusjohtaja Abhijit Chakravorty sanoi.

”Vaikka on vaikea antaa mitään numeroita, meidän ei pitäisi huonontua tästä. Laiminlyöntien tai GNPA:n tai luottokustannusten tapauksessa tavoitteena on parantaa nykyistä tilannettamme, hän sanoi.

Järjestämättömien bruttovarojen suhde nousi 29 peruspistettä (yoy) 2,43 prosenttiin 30. syyskuuta.

Jatkossa Chakravorty sanoi, että yhtiö keskittyy voimassa olevien korttien, kulujen ja saamisten kasvattamiseen ja samalla pitää silmällä huonoja lainoja. Tässä suhteessa SBI Card seuraa tiiviisti portfoliotaan tilitasolla. Se seuraa altistumista erittäin tarkasti ja ottaa tarvittaessa huomioon toimenpiteet.

Chakravortyn kommentit aikana, jolloin Reserve Bank of India (RBI) on ollut huolissaan riskeistä, jotka liittyvät vakuudettomien vähittäislainojen osuuden kasvuun pankkialalla. Hän aloitti yhtiön toimitusjohtajana ja toimitusjohtajana elokuussa.

”Olemme tietoisia vakuudettomien lainojen ekosysteemissä vallitsevasta yleisestä skenaariosta. En sano, että ekosysteemien käyttäytyminen ei koske meitä”, hän sanoi ja lisäsi, että yhtiöllä on ollut joitain ongelmia tässä suhteessa ja että se ryhtyy oikeaan aikaan oikeisiin toimiin varmistaakseen, että GNPA pysyy hyväksyttävällä tasolla.

SBI-kortti on läänin ainoa listattu luottokorttien myöntäjä.

Voimassa olevat kortit kasvoivat 21 % vuodentakaisesta (yoy) 17,9 miljoonaan syyskuun 30. päivänä. Kulut kasvoivat 27 % vuotta aiemmasta 79 164 miljoonaan rupiaan katsauskaudella. Saamiset kasvoivat 19 % vuotta aiemmasta 45 078 rupjoonaan.

Rahoituskulut nousivat heinä-syyskuussa 64 % vuotta aiemmasta 605 biljoonaan.

”Vaikka rahoituskustannukset ovat vakaat vuosineljänneksittäin, ne ovat korkeammat vuositasolla. Tämä johtuu velkasitoumusten viitekorkojen noususta”, hän sanoi.

”Hyödynnämme T-seteleihin liittyviä varoja. Kun T-laskujen korot ovat nousseet, ne ovat sidoksissa kokonaismarkkinoihin. Jossain myös rahoituskustannukset ovat nousseet viitekorkojen myötä”, hän lisäsi.

Vaikka rahastojen hinta on pysynyt vakaana 7,1 prosentissa kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä, se voi nousta globaalin makrotalouden epävakauden keskellä. Mutta nousun määrän ei odoteta olevan merkittävä.

Voimassa olevien korttien markkinaosuus nousi 19,2 %:iin syyskuun 30. päivänä edellisen vuoden 19,1 %:sta. Kulutusten markkinaosuus nousi 30. syyskuuta 18,0 prosenttiin vuoden takaisesta 17,8 prosentista. Se on toiseksi HDFC Bankin jälkeen luottokorttien kokonaismarkkinaosuudella alalla.

”Liiketoimintastrategiamme on noudattaa liiketoimintasuunnitelmaa ja kasvaa kestävästi ja kannattavasti. Markkinoiden tehtävänä on arvioida, kuka on johtaja ja kuka toinen tai kolmas”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit