Kulta on sivuttain suuntautunut loman tyynessä ja keskuspankin koronlaskueroissa; Mitä sinun pitäisi tehdä nyt? – CaFE Invest News

Gold price today

Kirjailija: Bhavik Patel

Se tulee olemaan kullan sivumarkkinat, koska historiallisesti kultakaupoissa on vähän volyymia joulun jälkeen ja ennen uutta vuotta. Keltainen metalli pysyi 2 000 ja 2 050 dollarin välillä unssilta viimeisen viikon aikana. Vaikka keskuspankilta saadut myrskyisät signaalit auttoivat metallia murtamaan yli 2 000 dollarin unssilta tason, sillä oli vaikeuksia saada lisävoittoja, kun riskinottohalu parani ja kauppiaat arvelivat Fedin varhaisten koronlaskujen odotukset.

Monet Fedin jäsenistä äskettäisen FOMC-kokouksen jälkeen ovat myös antaneet ristiriitaisen signaalin toteamalla, että he eivät suunnittele koronlaskuja pian. Useat Fedin virkamiehet varoittivat, että vedot keskuspankin aikaiseen koronlaskuun olivat liian optimistisia, koska inflaatio on edelleen selvästi Fedin 2 prosentin vuositavoitteen yläpuolella. Markkinat odottavat koronlaskua jo maaliskuussa 75 %:n todennäköisyydellä.

Kuitenkin Fedin jäsenet tarkastelevat koronlaskua toisella puoliskolla ja liian lähes 2 tai 3 koronlaskua, kun taas markkinat odottavat neljää koronlaskua. Tämä konflikti estää kultaa saamasta lisää jalansijaa kiihtyvällä vauhdilla. Tänään USA:n kestotavaratilauksia, kuluttajien mielipiteitä ja mikä tärkeintä Core PCE:tä seurataan tiiviisti saadakseen lisäohjeita korkonäkymistä.

Nykyinen korkea hintaympäristö todennäköisesti hillitsee fyysistä kullan kysyntää Intiassa. Kotimaisen kullan kulutuksen ennustetaan johtuvan ensisijaisesti morsiuskorujen kysynnästä, ja impulsiiviset arkikäyttöön tarkoitettujen korujen ostot ovat todennäköisesti rajallisia. Pohjois-Amerikan ja Euroopan kultaisiin ETF-rahastoihin verrattuna Intian kulta-ETF:t ovat nähneet jatkuvaa tuloa huhtikuusta lähtien. Marraskuussa tulot olivat 47 miljoonaa dollaria.

Intian heikko kysyntä näkyy alennuksella kansainvälisiin hintoihin verrattuna. Joulukuun puolivälissä paikallinen alennus – US$17/oz, oli jyrkin yli kahdeksaan kuukauteen. Joulukuun ensimmäisellä puoliskolla paikalliset jälleenmyyjät tarjosivat alennuksia 12,7 USD/oz10 (keskimäärin) virallisesta hinnasta verrattuna tämän vuoden lokakuun ensimmäisen puoliskon 5 USD:n alennukseen.

Osta dipillä -strategia pysyy kullan kohdalla, koska korjauksille ei ole olemassa vahvoja laukaisimia. Voimme nähdä kullan konsolidoituvan ja kaupankäynnin kapealla vaihteluvälillä ensi viikolla vähäisen volyymin ja lomakauden vuoksi. Odota vaihteluvälin olevan välillä 61550-63550 ja nouseva harha jokaisessa laskussa tai korjauksessa.

Samankaltaiset artikkelit