Rupia putoaa 1 paisan ja sulkeutuu 83,04:ään dollaria vastaan ​​- Market News

rupee

Rupia laskeutui tasaisella setelillä, ja 83,04 (väliaikainen) dollariin nähden laski torstaina Yhdysvaltain valuutan vahvistumisen ja raakaöljyn jyrkän hinnannousun seurauksena. Kotimaan valuutta katkaisi kuuden päivän nousuputkensa huolimatta osakemarkkinoiden positiivinen ilmapiiri, sillä ulkomaisten rahastojen ulosvirtaus loukkasi tunteita.

Pankkienvälisillä valuuttamarkkinoilla paikallinen yksikkö avautui 83,05:een ja kävi päivänsisäisten kauppojen aikana 82,93:n huipun ja alimman 83,08:n tason välillä dollaria vastaan. Lopulta se asettui dollariin nähden 83,04:ään (väliaikainen) laskussa vain 1 paisa edellisestä sulkemistasosta.” Intian rupia käy tasaisesti. Se avautui positiivisesti heikolla dollarilla ja positiivisilla kotimarkkinoilla. Se kuitenkin menetti alkuvoittonsa joidenkin ulkomaansijoitusten ja raakaöljyn hinnan lievän elpymisen vuoksi. Yhdysvaltain dollari laski keskiviikkona, kun kauppiaat leikkasivat positioitaan ennen inflaatiotietoja”, BNP Paribasin Sharekhanin tutkimusanalyytikko Anuj Choudhary.

Sijoittajat odottavat Yhdysvaltain inflaatiotietojen julkistamista myöhemmin päivällä lisävihjeitä varten, forex-analyytikot sanoivat ja lisäsivät, että kauppiaat seuraavat tarkasti myös perjantaina julkaistavia kotimaisia ​​inflaatiolukuja. pehmeästä Yhdysvaltain dollarista ja positiivisista Aasian valuutoista. Viimeaikaiset FII:n ulosvirtaukset ja raakaöljyn hinnan elpyminen voivat kuitenkin rajoittaa jyrkkiä voittoja.” Huoli maailmantalouden hidastumisesta ja jatkuvat geopoliittiset jännitteet Punaisellamerellä ja Lähi-idässä voivat myös painaa rupiaa. Sijoittajat saattavat pysyä varovaisina Yhdysvaltojen ja Intian inflaatiotietojen ja CPI- ja IIP-tietojen vuoksi perjantaina. USDINR-apothinnan odotetaan käyvän 82,70–83,30 ruplaa”, Choudhary sanoi.

Kotimaan valuutta oli noussut keskiviikkona 10 paissia. Rupia on kumulatiivisesti noussut 29 paisea edellisten kuuden istunnon aikana tammikuun 2. päivän 83,32:sta dollariin nähden. Samaan aikaan dollariindeksi, joka mittaa dollarin vahvuutta kuuden valuutan koria vastaan, oli 0,06 prosenttia. korkeampi 102,14 torstaina. Öljyn maailmanlaajuinen vertailuindeksi Brent-raakaöljyn futuurit nousivat 1,67 prosenttia 78,08 dollariin tynnyriltä.

Kotimaan osakemarkkinoilla Sensex nousi 63,47 pistettä eli 0,09 prosenttia ja asettui 71 721,18 pisteeseen. Nifty nousi 28,50 pistettä eli 0,13 prosenttia 21 647,20 pisteeseen. Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) myivät keskiviikkona osakkeita pörssitietojen mukaan 1 721,35 miljoonan ruplan arvosta.

Samankaltaiset artikkelit