ICICI Bank on korkeatasoisempi kuin HDFC Bank – Banking & Finance News

ICICI Bank, HDFC Bank, top news, latest news, business news, banking news,

Noin 15 vuoden jälkeen ICICI Bankista on tullut HDFC Bankia arvokkaampi. Kuten tammikuun 21. päivänä, HDFC Bankin osakkeen hinta/kirjanpitoarvo (P/BV) oli 2,7-kertainen FY25:lle, kun taas ICICI Bankin P/BV oli 2,8-kertainen. Myös 26. tilikaudella P/BV oli korkeampi ICICI Bankissa 2,5 verrattuna HDFC Bankin 2,4:ään. Nämä arviot on julkaissut Kotak Institutional Equities.

Suresh Ganapathy, joka seuraa Macquarien pankkitilaa, kirjoitti varhain tiistaina, että ICICI Bank on 15 prosentin palkkiolla HDFC Bankille. ”Ydin P/BV:ssä ICICI on 2,3x FY25E P/BV ja HDFC Bank 2,0x FY25E P/BV”, Ganapathy sanoi.

Hän huomautti, että vaikka ICICI:n 10 prosentin PPOP (pre-provisioning operation profit) kasvu kolmannella vuosineljänneksellä oli heikoin sitten maaliskuun 2018, se vastasi hyvin hinta- ja markkinoiden odotuksia. ”Seuraavalla vuosineljänneksellä he voivat nähdä jopa heikomman PPOP:n, ja NIM:ien odotetaan pakenevan 60 bps vuotta aiemmasta erittäin korkeasta 4,9 prosentista. Markkinat ovat ottaneet sen huomioon.”

ICICI Bankin tulos kasvoi 25 % vuoden 2023 joulukuun vuosineljänneksellä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, mikä johtui liikevoiton 10 %:n kasvusta vuotta aiemmasta ja alhaisemmasta varausten määrästä. The Street yllätti korkokateprosentin QoQ 10 bps:n laskusta, joka tuli odotettua paremmin.

KIE:n analyytikot kirjoittivat: ”ICICI Bankin olisi tarjottava ylivoimaista tuottoa, joka on luonteeltaan kestävä keskipitkällä aikavälillä saadakseen korkeamman palkkion.”

Tiistaina HDFC Bankin osake laski 3,45 % ja päätyi 1 427,60 rupiaan BSE:llä. Tammikuun 15. ja 23. päivän välisenä aikana osakkeen markkina-arvo on menetetty 1,91 biljoonaa ruplaa.

HDFC Bankin kolmannen neljänneksen tulos oli hieman heikko pankin tehdessä odotettua suurempia varauksia. NIM pysyi edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ennallaan huolimatta siitä, että ICRR (inkrementaalinen kassavarantosuhde) oli nostettu ja lainojen kattavuusaste putosi jyrkästi 110 prosenttiin 121 prosentista vuoden 2002 toisella vuosineljänneksellä.

The Street on epävarma pankin tulontekijöistä, varsinkin tilanteessa, jossa talletukset kasvavat hitaammin kuin lainat. HDFC Pankin tapauksessa lainojen kasvu oli 5 %, kun taas talletukset kasvoivat 2 %. Nomuran analyytikot kirjoittivat tämän huolestuttavana, sillä CD-suhde on nyt saavuttanut sektorin korkeimman tason 110 % verrattuna 107 %:iin Q2:lla, mikä tekee talletuksista merkittävän kasvun esteen.

Samankaltaiset artikkelit