ANALYYSI – Osakemarkkinoiden mustelmina kiinalaiset ryntäsivät kiellettyyn Bitcoiniin – Digital Transformation News

Crypto data platform Chainalysis says crypto-related activities in China have bounced

Dylan Run, Shanghaissa toimiva finanssialan johtaja, alkoi siirtää osan rahoistaan ​​kryptovaluuttoihin vuoden 2023 alussa, kun hän tajusi, että Kiinan talous ja sen osakemarkkinat olivat menossa alamäkeen. Kryptokauppa ja kaivostoiminta on kielletty Kiinassa vuodesta 2021 lähtien. Käytä pienten maaseudun liikepankkien myöntämiä pankkikortteja kryptovaluuttojen ostamiseen harmaiden markkinoiden jälleenmyyjien kautta ja rajasi jokaisen tapahtuman 50 000 yuania (6 978 dollaria) välttääksesi tarkastelun.

”Bitcoin on turvasatama, kuten kulta”, Run sanoo. Hän omistaa nyt noin miljoonan yuanin arvosta kryptovaluuttoja, mikä vastaa puolet hänen sijoitussalkustaan, kun kiinalaisten osakkeiden osuus on vain 40 %. Hänen kryptosijoituksensa ovat kasvaneet 45 prosenttia. Kiinan osakemarkkinat ovat puolestaan ​​olleet vajoamassa 3 vuotta. Runin tavoin yhä useammat kiinalaiset sijoittajat käyttävät luovia tapoja omistaa bitcoineja ja muita kryptovaroja, joiden he uskovat olevan turvallisempia kuin sijoittaminen mureneviin osake- ja kiinteistömarkkinoihin kotona.

Ne toimivat harmaalla alueella. Vaikka kryptovaluutta on kielletty Manner-Kiinassa ja pääoman liikkumista rajan yli valvotaan tiukasti, ihmiset voivat silti käydä kauppaa tokeneilla, kuten bitcoineilla, kryptopörsseissä, kuten OKX ja Binance, tai muiden OTC-kanavien kautta.

Manner-sijoittajat voivat myös avata pankkitilejä ulkomaille ostaakseen kryptoomaisuutta. Hongkongin viime vuonna antaman avoimen digitaalisen omaisuuden hyväksymisen jälkeen Kiinan kansalaiset käyttävät myös 50 000 dollarin vuotuisia valuuttakauppakiintiöitään siirtääkseen rahaa kryptovaluuttatileille alueella. Kiinan sääntöjen mukaan rahaa voidaan käyttää vain ulkomaille matkustamiseen tai koulutukseen. Kiinan talouden taantuma ”on tehnyt investoinnista mantereelle riskialtista, epävarmaa ja pettymystä, joten ihmiset haluavat allokoida omaisuuttaan offshore”, sanoi Hongkongissa sijaitsevan kryptovaluuttapörssin ylin johtaja, joka kieltäytyi tunnistamasta aiheen arkaluonteisuuden vuoksi. .

Bitcoin ja kryptovarallisuus ovat houkutelleet tällaisia ​​sijoittajia, hän sanoi: ”Lähes päivittäin näemme mantereen sijoittajia saapuvan näille markkinoille.” Kun vähittäissijoittajat lyövät kovasti kryptovaluuttoja, Kiinan välittäjät ja muut rahoituslaitokset eivät ole kaukana jäljessä. Kotimaan kasvumahdollisuuksien nälkäisinä monet heistä tutkivat kryptoon liittyviä yrityksiä Hongkongissa. ”Jos olet kiinalainen välitysyritys, kohtaat hitaita osakemarkkinoita, heikkoa listautumisannin kysyntää ja kutistumista muissa liiketoiminnoissa, tarvitset kasvutarinan kerrottavaksi osakkeenomistajillesi ja hallitukselle”, pörssin johtaja sanoi. Bank of Chinan, China Asset Managementin (ChinaAMC) ja Harvest Fund Management Co:n hongkongilaiset tytäryhtiöt tutkivat alueella digitaalisia omaisuuseriä käsitteleviä yrityksiä.

VIRHEELLINEN

Reutersin online-salauspörssien tarkistusten ja yksityissijoittajien haastattelujen mukaan bitcoinin käyttö ei ole niin vaikeaa mantereella. Pörssit, kuten OKX ja Binance, tarjoavat edelleen kaupankäyntipalveluita kiinalaisille sijoittajille ja ohjaavat heitä käyttämään fintech-alustoja, kuten Ant Groupin Alipay ja Tencentin WeChat Pay, muuntaakseen juaneja vakaiksi kolikoiksi jälleenmyyjien kanssa, käydäkseen kauppaa kryptovaluutoilla. OKX ja Binance eivät vastanneet Reutersin kommenttipyyntöihin.

Salaustietoalusta Chainalysis sanoo, että salaukseen liittyvät toiminnot Kiinassa ovat pomppineet, ja sen maailmanlaajuinen sijoitus vertaiskaupan volyymissä nousi 13. sijalle vuonna 2023, kun se vuonna 2022 oli 144. Kiellosta huolimatta Kiinan kryptomarkkinat kirjasivat arviolta 86,4 miljardin dollarin raakatransaktiovolyymi heinäkuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana, mikä ohittaa Hongkongin, jonka kryptokaupan arvo oli 64 miljardia dollaria, Chainalysis sanoi. Ja suurten 10 000–1 miljoonan dollarin vähittäiskauppojen osuus on lähes kaksinkertainen maailmanlaajuiseen keskiarvoon 3,6 %.

Suuri osa Kiinan kryptotoiminnasta ”tapahtuu over-the-counter-myyntipisteiden tai epävirallisten, harmaiden markkinoiden vertaisyritysten kautta”, Chainalysis sanoi raportissa. Hongkongin vilkkaille liike- ja ostoskaduille on syntynyt tiili-ja laastikauppoja. Näitä offline-kauppoja säännellään kevyesti. Crypto HK:ssa, Admirality-alueen suositussa kryptokaupassa, asiakkaat voivat ostaa kryptovaluuttoja vähintään 500 HK$:lla (64 dollarilla), eikä heidän tarvitse toimittaa henkilöllisyystodistuksia. Kiinan maanalaiset kryptomarkkinat kukoistavat.

Michael Wang, jälleenmyyjä, joka auttaa yksityishenkilöitä ostamaan digitaalista omaisuutta, sanoo, että päivittäiset volyymit nousevat useisiin miljooniin yuaneihin tai jopa kymmeniin miljooniin. Charlie Wong, 35-vuotias ostopuolen osakeanalyytikko, osti bitcoineja Hashkey Exchangen kautta, joka on virallisesti tunnustettu markkinapaikka Hongkongissa. ”Perinteisiltä aloilta on vaikea löytää mahdollisuuksia. Kiinan osakkeet ja muut omaisuuserät toimivat huonosti… taloudessa on käynnissä ratkaiseva muutos, hän sanoi.

Kiinan viimeisten kolmen vuoden aikana toteutettu kiinteistösektorin tukahduttaminen on pahentanut asuntojen hintoja, jotka ovat perinteisesti olleet kotitalouksien säästösalkkujen tukipilari. Osakemarkkinoilla on mennyt vielä huonommin, kun vertailuindeksi CSI 300 on pudonnut puoleen arvostaan ​​vuoden 2021 alusta lähtien. Bitcoin sen sijaan on hypännyt 50 % lokakuun puolivälistä lähtien, ja se tunnetaan villeistä heilahduksistaan. Wong uskoo, että kiinalaiset viranomaiset tietävät, kuinka häiritsevä bitcoin voi olla, ja ovat silti tietoisia sen valtavasta potentiaalistaan, ja siksi heidän kannattavansa kryptokauppaa Hongkongissa, jotta he voivat pitää otteen salausliiketoiminnassa, joka kukoistaa finanssikeskuksissa, kuten Singaporessa ja New Yorkissa.

Vaikka Hongkong on autonomisesti hallittu, se on Kiinan erityishallintoalue. Chainalysis arvioi, että kehitys ”on luonut spekulaatioita siitä, että Kiinan hallitus saattaa lämmetä kryptovaluuttaan ja että Hongkong voi olla näiden ponnistelujen koekenttä.”

Samankaltaiset artikkelit