Öljytuotteiden kysynnän kasvu 25:llä vain 3 prosenttia – Commodities News

Liquified Petroleum Gas, jet fuel, diesel, LPG, top news, latest news, business news,

Petroleum Planning and Analysis Cellin julkaisemien tietojen mukaan jalostettujen öljytuotteiden kysyntä Intiassa kasvaa todennäköisesti vaatimattomalla 3 prosentilla tulevalla tilikaudella 2024-2025. Kasvu on alhaisinta sitten tilikauden 22.

Maan öljytuotteiden, kuten lentopetrolin, dieselin ja nestekaasun, kysynnän odotetaan kasvavan 239 miljoonaan tonniin huhtikuun 1. päivänä alkavalla tilikaudella. Maan öljytuotteiden kulutus oli viime vuonna 233 miljoonaa tonnia, tiedot osoittivat.

Hallitus on arvioinut nestekaasun (Liquified Petroleum Gas) kulutuksen kasvavan 2,5 %, kun taas dieselin kysynnän nähdään kasvavan 3 %. Marraskuussa maa on tuonut 31,9 miljoonaa tonnia öljytuotteita verrattuna 44,6 tonniin edellisen verotuksen aikana.

Intian öljyn kysyntä on ollut kasvussa, ja Kansainvälisen energiajärjestön mukaan maa on todennäköisesti toiseksi suurin maailmanlaajuisen öljyn kysynnän kasvun aiheuttaja tänä vuonna Kiinan jälkeen.

Molempien talouksien kulutustottumukset määräävät myös raakaöljyn maailmanmarkkinahinnat, jotka ovat nyt hidastuneet vuoden 2023 heilahtelun jälkeen. Raakaöljyn hinnat ovat kuitenkin edelleen alttiina volatiliteetille myös 25. tilikaudella, asiantuntijat sanovat.

Samankaltaiset artikkelit