Inox India tekee suuren merkin D-streetillä, listaa yli 44 %:n palkkion – Market News

Inox India IPO

Inox India, tunnettu suunnittelu- ja suunnitteluratkaisujen valmistaja, merkitsi debyyttinsä osakemarkkinoilla 44 prosentin ylimääräisellä listautumisannin (IPO) hinnalla 660 ₹ osakkeelta. Osake avattiin kaupankäynnin kohteeksi 950 ₹ osakkeelta, mikä kuvastaa sijoittajien suurta kiinnostusta.

Inox Indiasta tulee 50. emolevyn listautumisanti pörsseihin vuonna 2023, ylittäen vuonna 2022 mitatun määrän. Tästä saavutuksesta huolimatta kuluvan vuoden 50 listautumisannin määrä jää hieman alle edellisvuoden 65 listautumisannin.

Inox Intian kolmen päivän listautumisannissa oli poikkeuksellista kysyntää, ja merkintäprosentti oli 61,28-kertainen. 1 459 miljoonan rupiaan listautumisannin arvo on lähes 63 000 miljoonaa rupiaa sijoittajilta. Erityisesti Qualified Institutional Bidders (QIB) -segmentin merkintäprosentti oli huikea, 147,8-kertainen, kun taas ei-instituutiosijoittajat merkitsivät 53,2-kertaisesti. Myös listautumisannin vähittäismyyntiosuus osoitti vahvaa kysyntää, ja merkintäprosentti oli 15,3-kertainen.

Arvostettuun Inox-konserniin kuuluva Inox India on suurin kryogeenisten laitteiden toimittaja Intiassa liikevaihdolla tilikaudella 2023. Yritys saavutti myös suurimman kryogeenisten säiliöiden viejän tittelin Intiasta vuoden 2023 liikevaihdolla mitattuna.

Kilpailutilanteessa Inox India kilpailee alan toimijoiden kanssa tarjotakseen huippuluokan kryogeenisiä laitteita sekä Intiassa että kansainvälisesti. Kilpailuun osallistuu useita yhdessä tai useammassa liiketoimintasegmentissään toimivia valmistajia, joista osa on hajautettujen liiketoimintaryhmien divisioonia.

Inox Intian onnistunut listautuminen vahvistaa markkinoiden luottamusta yhtiön potentiaaliin ja merkitsee merkittävää kehitystä suunnittelu- ja suunnitteluratkaisujen alalla. Sijoittajat ja alan harrastajat seuraavat innokkaasti yhtiön kehitystä sen liikkuessa dynaamisella osakemarkkinamaisemalla.

”INOXINDIA:n viimeaikainen kehitys markkinoilla on ollut vaikuttava, mikä on herättänyt huomattavaa kiinnostusta sijoittajien keskuudessa. Ottaen huomioon listautumisiin liittyvän tämänhetkisen jännityksen, jonkin verran voittovarausta voidaan odottaa sen nykyisestä sijainnista. Niille, joilla on yli vuoden kestävä sijoitusstrategia, voisi olla viisasta säilyttää omistuksensa ja harkita sijoituksensa lisäämistä, kun osakkeen arvo putoaa merkittävästi, sanoo Bigulin toimitusjohtaja Atul Parakh.

Parakh sanoi myös, että päinvastoin sijoittajat, jotka hankkivat osakkeen ensisijaisesti lyhytaikaisten voittojen vuoksi, jotka ovat sidottu listalle, saattavat kokea, että tämä on sopiva hetki realisoida voittonsa. Lisäksi se voisi olla strateginen liike sijoittajille etsiä mahdollisuuksia kerätä lisää osakkeita, varsinkin jos osakkeen arvo sopeutuu tasolle noin 740-780.

Samankaltaiset artikkelit