BoB:n kasvusuunnitelmat voivat tukahduttaa RBI-rapin jälkeen: Analyytikot – Banking & Finance News

BOB

Intian keskuspankin (RBI) toiminta estää julkisen sektorin suurta Bank of Barodaa (BoB) ottamasta uusia asiakkaita lippulaivansa BoB World -mobiilisovellukseen, voi vahingoittaa pankin keskipitkän aikavälin kasvusuunnitelmia sekä vähittäisvarallisuuden että omaisuuden osalta. velkoja, analyytikot sanoivat.

BoB:n mobiilisovellus, jolla on vahva aktiivinen käyttäjäkunta, lähes 30 miljoonaa ja latauksia maaliskuun lopussa 53 miljoonaa, on noussut keskeiseksi alustaksi asiakkaidensa pankkitapahtumien suorittamisessa.

Noin 98 % BoB:n säästötilistä ja 91 % käyttötilien hankinnoista tehdään tällä hetkellä digitaalisten kanavien kautta, joihin kuuluvat pankin verkkosivut ja BoB World. Vielä tärkeämpää on, että 43 % kiinteästä talletuksesta (FD) ja toistuvista talletuksista (RD) avataan myös BoB Worldin kautta.

”Vastuupuolen kasvun on pysyttävä tahdissa, muuten kasvu vaikuttaa. Mikään pankki ei halua tämän tapahtuvan nykyisessä skenaariossa. Pankin on tehtävä ylimääräisiä ponnisteluja ja enemmän operatiivisia kustannuksia tilanteen korjaamiseksi, suuren pankkiiriliikkeen analyytikko kertoi FE:lle. Macquarien ja Citi Groupin analyytikot jakoivat samanlaisia ​​näkemyksiä ja sanoivat, että he odottavat digitaalisen hankinnan rajoittamisen vaikeuttavan BoB:n varojen ja velkojen kasvua lähitulevaisuudessa.

BoB:n talletukset olivat kesäkuun 30. päivänä 11,99 biljoonaa rupiaa, mikä on 16 % enemmän kuin vuotta aiemmin (yoY). Kokonaissummasta edullisia käyttö- ja säästötiliä (CASA) oli 40 % ja määräaikaistalletuksia loput. Pankki odottaa tilikauden 24 aikana kokonaistalletustensa nousevan 12–13 % vuotta aiemmasta nykyisellä tilikaudella, pankin johto kertoi toimittajille Q1FY24:n jälkeisessä tulostiedotteessa.

Luotonannossa noin 61 prosenttia BoB:n luottokorteista ja 89 prosenttia henkilökohtaisista lainoista hankitaan digitaalisesti, Motilal Oswal sanoi. Jopa muissa vähittäiskaupan tuotteissa, kuten asuntolainoissa ja autolainoissa, noin 67–68 % kokonaisvolyymistä hankitaan digitaalisesti.

”Vaikka tällä kiellolla ei ehkä ole lähiajan omaisuuden laatuvaikutuksia, mutta kun otetaan huomioon digitaalisen hankinnan lisääntyvä yhdistelmä ja korkeampi ristiinmyyntiprosentti, johon pankki on keskittynyt BOB Worldin kautta, tämä kielto voi vaikuttaa kasvun kehitykseen. vähittäiskaupan tuotesegmenteissä lyhyellä aikavälillä”, Motilal Oswal sanoi.

BoB:n kokonaisennakot olivat 9,90 biljoonaa rupiaa 30. kesäkuuta, eli 18 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntolainojen kokonaismäärästä oli 99 976 miljoonaa rupiaa, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, ja autolainat kasvoivat 22 prosenttia 32 171 miljoonaan rupiaan. Pankin johto arvioi lainojen kasvavan kuluvan tilikauden aikana 14-15 %.

Toinen kriittinen näkökohta, jota markkinaosapuolet seuraavat tarkasti, on RBI:n kiellon kesto. Kun HDFC Pankkia kiellettiin ottamasta uusia luottokorttiasiakkaita ja tarjoamasta uusia digitaalisia tuotteita, pankkialan sääntelyviranomaisilta oli kulunut vähintään viisi taloudellista vuosineljännestä poistaakseen kiellon kokonaan, analyytikot sanovat.

”Kiellon kesto on edelleen keskeinen valvottavissa oleva asia. Kuten suurimman yksityisen sektorin pankin kohdalla on nähty, kesti yli 15 kuukautta ennen kuin RBI kumosi uusien digitaalisten julkaisujen aloittamista koskevan kiellon, mikä osoittaa, että sääntelijä tekee perusteellisen due diligence -tarkastuksen ennen kiellon kumoamista”, Macquarien analyytikot sanoivat. BoB:n osakkeet päättivät kaupankäynnin miinuksella ja laskivat 3,3 % 207,20 rupiaan BSE:n keskiviikkona.

Samankaltaiset artikkelit