Bajrang Punian jälkeen kuuroolympialaisten kultamitalisti Virender Singh palautti Padma Shrin WFI:n presidentinvaalien johdosta – Intian uutiset

Virender Singh

Päivä sen jälkeen, kun Bajrang Punia oli palauttanut Padma Shrinsa, kuurolympialaisten kultamitalisti Virender Singh Yadav, joka tunnetaan paremmin nimellä Goonga Pehlwan, on nyt päättänyt palauttaa Padma Shrinsa hallitukselle solidaarisuuden vuoksi Brij Bhushan Sharanin valintaa vastustaneiden maan huippupainien kanssa. Singh-uskollinen Sanjay Singh Intian painiliiton (WFI) puheenjohtajaksi.

Sanjay Singh valittiin WFI:n puheenjohtajaksi, kun hänen johtamansa paneeli voitti torstaina 13 virkaa 15:stä.

Heittäessään painonsa Rion olympialaisten pronssimitalistin Sakshi Malikin taakse, joka ilmoitti lopettavansa urheilun pian Sanjay Singhin voiton jälkeen WFI:n viimeaikaisissa vaaleissa, Virender sanoi palauttavansa kunnian osoituksena Brij Bhushanin läheisen avustajan valintaa vastaan.

”Palautan myös Padma Shrin siskolleni ja maan tyttärelleni. Arvoisa pääministeri Shri Narendra Modi ji, olen ylpeä tyttärestänne ja sisarestani Sakshi Malikkhista”, Virender kirjoitti X:lle.

”Pyytäisin myös maan huippupelaajia tekemään päätöksensä”, Virender sanoi viestissään ja merkitsi krikettilegenda Sachin Tendulkarin ja olympiavoittajan keihäänheittäjän Neeraj Chopran. Hän myös kysyi heidän mielipiteitään asiasta.

Virenderille myönnettiin Padma Shri, maan neljänneksi korkein siviilipalkinto, vuonna 2021. Vuonna 2015 hänelle myönnettiin Arjuna-palkinto.

Maan parhaat painijat Sakshi, Bajrang ja Vinesh Phogat olivat vaatineet, ettei yksikään Brij Bhushanin läheinen työtoveri pääsisi WFI:hen. He väittivät Brij Bhushanin seksuaalisesta häirinnästä muiden naispuolueiden kanssa.

Tokion olympialaisten pronssimitalisti Bajrang Punia palautti perjantaina hänelle vuonna 2019 luovutetun Padma Shrin.

Intian MM- ja Aasian mestaruuskilpailuissa Aasian kisojen lisäksi useita mitaleja voittanut Bajrang pysäytti Delhin poliisin hänen yrittäessään kävellä kohti pääministeri Narendra Modin asuntoa. Hän jätti palkinnon kävelytielle ja käveli pois, minkä myöhemmin poliisi haki.

Jonkin ajan kuluttua hän julkaisi voimakkaasti muotoillun kirjeen sosiaalisessa mediassa, jossa hän sanoi, että hän antoi takaisin sodan protestina Singhin valinnasta WFI:n presidentiksi ja allekirjoitti pääministerille osoitetun kirjeensä ”asammanit pehelwaniksi ( häpeällinen painija).

Samankaltaiset artikkelit