VIX näkee pahimman pudotuksen viiteen vuoteen – Market News

Historically, the opposite happens -- a sharp fall in India VIX usually follows major events.

Markkinoiden volatiliteettimittari, India VIX, romahti tiistaina lähes 20 % ja kirjasi suurimman yhden päivän laskunsa noin viiteen vuoteen. Syksy hämmästytti markkinaosapuolia, koska se tuli ennen keskeisiä tapahtumia, kuten parlamenttivaaleja ja Yhdysvaltain keskuspankin politiikkakokousta.

Historiallisesti tapahtuu päinvastoin – Intian VIX:n jyrkkä pudotus seuraa yleensä tällaisia ​​suuria tapahtumia.

Kaiken kaikkiaan Intian VIX on laskenut yli 15 % yhdessä päivässä 14 kertaa. Näistä Nifty 50 tuotti positiivista tuottoa seuraavan kuukauden aikana yhdeksän kertaa.

Asiantuntijat sanoivat, että muutama tekijä olisi voinut johtaa Intian VIX:n tiistain laskuun. Näitä ovat jännitteiden lieventyminen Länsi-Aasiassa, odotukset vahvasta mandaatista hallitsevalle puolueelle meneillään olevissa Lok Sabha -vaaleissa sekä kotimaan makrotalouden jatkuva vahvistuminen.

Pelkomittari sulkeutui tiistaina klo 10.20 ennen kuin saavutti viiden kuukauden alimman vuorokauden 9,86:n. Tähän liittyi vertailuindeksien nousu jo kolmatta peräkkäistä istuntoa geopoliittisten jännitteiden lieventyessä. Nifty nousi kumpikin 0,1 % ja päätyi 22 368 pisteeseen ja Sensex 73 738,45 pisteeseen.

Tyypillisesti korkea Intian VIX osoittaa, että markkinat odottavat lisääntynyttä volatiliteettia, kun taas alhainen Intian VIX viittaa alhaisen volatiliteetin odotukseen.

India VIX on NSE:n laskema volatiliteettiindeksi Nifty-optiosopimusten tilauskantaan perustuen. NSE:n mukaan se ottaa parhaat osto- ja myyntitarjoukset lähi- ja seuraavan kuukauden Nifty-optiosopimuksista, joilla käydään kauppaa F&O-segmentissä.

Vaikka tiedot osoittivat, että Nifty 50 on tuottanut enimmäkseen positiivista tuottoa kuukaudessa Intian VIX:n jyrkän laskun jälkeen, markkinaosapuolet olivat tällä kertaa erimielisiä trendistä.

”Katsomalla markkinoiden yleistä rakennetta uskomme, että markkinat saattavat siirtyä konsolidoitumis-/korjausvaiheeseen. Pääasiassa Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen tuotot ovat nousseet merkittävästi tämän vuoden koronlaskujen todennäköisyyden hiipuessa vähitellen”, sanoi Sahaj Agrawal, Kotak Securitiesin johdannaisten tutkimusjohtaja. Agrawal sanoi, että syvempi korjaus on epätodennäköistä, ellei geopoliittisia levottomuuksia tapahdu tai keskuspankin tekemä suuri epäsuotuisa muutos koronlaskujen tiellä

Muut analyytikot sanoivat, että hallitsevan puolueen mahdollisuudet saada vahvat mandaatit voivat olla syynä VIX:n jyrkälle laskulle tiistaina.

Rajesh Palviya, Axis Securitiesin teknisten ja johdannaisten johtaja, sanoi, että yleinen markkinarakenne näyttää nousevalta. Hän kuitenkin myönsi, että alhainen implikoitu volatiliteetti (IV) viittaa yleensä siihen, että markkinat voivat pysyä kapealla alueella lähitulevaisuudessa.

Vuoden 2019 vaalien tulosten julkistamisen toukokuussa 2019 aikana Intian VIX oli laskenut lähes 30 % yhdessä päivässä. Seuraavassa kuussa Nifty 50 nousi 0,4 prosenttia. Vastaavasti vuoden 2014 vaalien jälkeen Intian VIX oli saavuttanut 34 prosenttia. Tämä seurasi lähes 5 prosentin nousua Nifty 50:ssä seuraavan kuukauden aikana.

HDFC Securitiesin vanhempi johdannaisanalyytikko Nandish Shah sanoi, ettei sijoittajien tulisi tehdä johtopäätöksiä yhden päivän liikkeestä, vaan katsoa, ​​pysyykö India VIX alemmilla tasoilla seuraavien 3-4 istunnon aikana. Hänen mukaansa tätä voidaan pitää osoituksena alhaisemmasta volatiliteetista.

Samankaltaiset artikkelit