Samvardhana Mothersonin osakkeet hyppäävät yli 36 % vuodessa; Pitäisikö sinun sijoittaa nyt – Market News

Samvardhana Motherson share price today

Intian suurimman autokomponenttien valmistajan Samvardhana Motherson Internationalin osakkeet ovat nousseet huimaa vauhtia, ja se on noussut vaikuttavasti yli 36 % viime vuonna ja yli 25 % vuoden alusta. Tämä nousu johtuu yhtiön uusista yritysostoista, jotka seurasivat merkittävää 15 onnistuneen yrityskaupan sarjaa viimeisen 12 kuukauden aikana.

Viimeisten kolmen kuukauden aikana Samvardhana Mothersonin osakkeet ovat nousseet huomattavasti yli 22 %, mikä on parempi kuin BSE Sensex, joka on kokenut suhteellisen vaatimattoman, vain 6 % nousun samana ajanjaksona.

Tulevat yritysostot ovat sopusoinnussa Mothersonin kunnianhimoisen tavoitteen kanssa saavuttaa 36 miljardin dollarin liikevaihto vuoteen 2025 mennessä sekä vahva 40 prosentin sijoitetun pääoman tuotto (ROCE). Mothersonilla on tällä hetkellä yli 77 miljardin dollarin varattu liiketoiminta, kun maaliskuussa 2023 ilmoitettiin 69 miljardia dollaria, ja se on valmis strategiseen laajentumiseen.

SAMILin kasvustrategia ulottuu kehittyville markkinoille, kuten Intiaan ja Kiinaan, jonne yhtiö on perustamassa 11 greenfield- ja hylättyjen alueiden tehdasta. Nämä tilat, jotka palvelevat sekä auto- että muita sektoreita, tulevat verkkoon tänä ja ensi vuonna.

Tukeakseen OEM-kumppaneidensa kapasiteetin laajentamishankkeita SAMIL tarkistaa koko vuoden investointiohjeistustaan ​​50 prosentilla ylöspäin ja on nyt yhteensä noin 4 500 miljoonaa rupiaa. Yhtiön nettovelka/käyttökate on 1,9, mikä on selvästi finanssipoliittisen tavoitteen 2,5 rajoissa.

SAMIL jatkaa velkaantuneisuuden vähentämispolkuaan, mutta viimeaikaiset yritysostot, mukaan lukien saksalaisen Dr Schneider Groupin 1 073 miljoonan rupian hankinta ja SAS Autosystemtechnikin 4 790 miljoonan rupiaan hankinta, merkitsevät strategista muutosta kohti suuria lippukauppoja.

Välitysyritykset ovat edelleen optimistisia SAMILin näkymien suhteen. Motilal Oswal Financial Services ylläpitää osakkeen ostokehotusta ja 115 ₹:n tavoitehintaa, mikä tarkoittaa 20 %:n nousupotentiaalia. Kotak Institutional Equities, joka luokittelee osakkeen ”add”, on nostanut tavoitehintaa hieman 105 ₹ 100 ₹:sta vedoten odotuksiin liikevaihdon suuremmasta kasvusta ja maailmanlaajuisten autoteollisuuden volyymien tasaisesta elpymisestä.

Samankaltaiset artikkelit