HAL lentää korkealla! Osakkeet nousivat 52 viikon huipulle puolustusministeriön 156 kevyen taisteluhelikopterin tarjouspyynnössä

HAL share price surge over 5% to 52-week high

Multibagger-osakkeen Hindustan Aeronautics Limitedin (HAL) osakekurssi nousi yli 5 % avautuvissa kaupoissa tiistaina ja saavutti 52 viikon huippunsa kevyiden taisteluhelikopterien julkisista tarjouskilpailuista.

HAL:n osakekurssi, joka on noussut jo yli 170 % viimeisen vuoden aikana, tarjoaa edelleen sijoittajille multibagger-tuottoa. Osake avautui 5 460,10 Rs:ssa, 5 % korkeammalla kuin edellisellä 5 200,55 Rs:lla, ja nousi kaikkien aikojen korkeimmalle 5 497,90 Rs:n aamukaupoissa NSE:ssä.

Pörssille antamassaan tiedotteessa HAL totesi: ”Puolustusministeriö on lähettänyt ehdotuspyynnön (RFP) 156 kevyen taisteluhelikopterin hankinnasta. Näistä 90 on Intian armeijalle ja 66 Intian ilmavoimille.

Sijoittajien luottamus HAL:iin on edelleen vahva, ja sitä vahvistaa hallituksen keskittyminen ”Make in India” -aloitteeseen. Analyytikot ovat myös pitäneet osakkeen positiivisia näkymiä. Äskettäisessä raportissaan Jefferies India Pvt Ltd totesi, että suhtautuminen puolustuksen alkuperäiskansoittamiseen ja vientiin keskittymiseen on edelleen myönteinen.

Analyytikot korostivat HAL:n vahvaa tilauskantaa ja näkyvää putkea, mikä viittaa siihen, että kaksinumeroinen kasvu jatkuu todennäköisesti seuraavien kolmen tai viiden vuoden aikana. Jefferies huomautti, että alan merkittävät teknologian pääsyn esteet eivät ole vielä täysin heijastuneet osakkeen kerrannaisiin muihin teollisuudenaloihin verrattuna, mikä sijoittuu HAL:iin suotuisasti.

Jefferies on asettanut HAL:n tavoitehinnaksi 5 725 rupiaa, mikä osoittaa, että sen nykyinen noin 5 480 Rs:n kauppahinta voi nousta lisää.

HAL:n tilauskanta on noin 94 000 rupioita, mikä on 3,2 kertaa 24 vuoden myynti. Tämä vankka tilauskanta varmistaa liikevaihdon näkyvyyden 24–27 tilikaudelle. Lisäksi tilauskanta on vankka, ja analyytikot arvioivat sen olevan 1,6–1,7 biljoonaa rupiaa, ja sen odotetaan valmistuvan seuraavien 12–24 kuukauden aikana.

Samankaltaiset artikkelit