Korpusen tehokas hallinta PPF-tilin tultua täyteen

The fastest-growing micro-markets of Dwarka Expressway? Check the list

Julkinen Provident Fund (PPF) on hallituksen tukema pitkän aikavälin säästö- ja verosäästöjärjestelmä. Sen avulla sijoittajat voivat leikata vuosittaisia ​​veroja ja kerätä merkittävän kokonaisuuden. Koska PPF on vapautettu veroista, mukaan lukien ansaitut korot, sillä on merkittävä paikka tuloverolain 80C pykälän mukaisten veroa säästävien sijoitusten joukossa. Toimiessaan vähintään 15 vuotta, se tarjoaa rajoitetun osittaisen noston mahdollisuuden.

Sijoittajat voivat lahjoittaa jopa 1,5 000 rupiaa vuodessa joko kertakorvauksena tai useissa erissä, vähintään 500 rupiaa vuodessa. PPF-tilin avaaminen on mahdollista suurimmissa sekä yksityisissä että julkisissa pankeissa tai posteissa. Tällä hetkellä 7,1 prosentin vuosituotto on PPF edelleen yksi tuottoisimmista perinteisistä sijoitusvaihtoehdoista. Kun PPF-tilisi erääntyy, etkä tarvitse varoja heti, käytettävissä on useita vaihtoehtoja korpussi tehokkaaseen hallintaan.

Sinun on tiedettävä, että PPF-tiliä ei tarvitse sulkea sen erääntyessä. Voit pitää ja jatkaa tiliäsi niin kauan kuin haluat ilman lisätalletuksia. Hyvä puoli on, että ansaitset edelleen sovellettavan koron joka tilikausi ilman verovelvollisuutta. Lisäksi sinulla on oikeus nostaa verovapaita summia joka vuosi PPF:n käytettävissä olevasta saldosta sen jälkeen. On kuitenkin huomioitava, että jos PPF-tiliä jatketaan ilman uusia talletuksia vuoden tai pidemmän ajan erääntymisen jälkeen, menetät mahdollisuuden uusien talletusten aloittamiseen uudelleen tilillä.

Voit harkita PPF-tilin käytön jatkamista uusilla talletuksilla, kuten olet tehnyt tähän asti. Tämä pidennys on viiden vuoden jakso, jota voidaan pidentää edelleen vastaavilla ajanjaksoilla. Mutta samasta PPF-sijoittajan on ilmoitettava pankille tai postille vuoden kuluessa erääntymisestä. Jos et tee niin, et voi tehdä uusia talletuksia. Mutta saldosi saa jatkossakin vuosikorkoa.

Kun PPF-tilisi erääntyy, voit sulkea tilisi ja saada kokonaistuoton säästötilillesi. Sitä varten sinun on täytettävä tilin sulkemislomake ja toimitettava se vastaavaan pankin konttoriin tai postiin. Koska kyseessä on huomattava kokonaisuus, etkä tarvitse varoja, on suositeltavaa sijoittaa tuotto uudelleen vaihtoehtoisiin sijoitustapoihin saadaksesi suurempia etuja. Seuraavia keinoja voit harkita riskiprofiilisi mukaan.

Jos riskinottohalusi on matala tai kohtalainen, voit harkita velkapainotteisia hybridirahastoja, jotka sijoittavat noin 65-75 % varoista velkaan. Velkasalkku tarjoaa sinulle vakautta, kun taas osakeosuus antaa lisäsysäystä sijoituksesi arvolle. Voit jopa harkita dynaamisia korkorahastoja, jotka ovat kuin ikivihreitä velkarahastoja, jotka tarjoavat sinulle vakaan tuoton.

Jos riskiprofiilisi kuuluu kohtalaiseen tai korkeaan kategoriaan, voit valita dynaamisia rahastoja, jotka voivat usein muuttaa allokaatiota velkaan ja osakkeisiin markkina-arvojen mukaan. Tämä rahastoluokka voi mukavasti noutaa sinulle 8-12 %:n tuoton pitkällä aikavälillä.

Jos haluat ottaa sijoitusriskejä, harkitse osakerahastoja, jotka jakavat sijoituksensa eri kokoisille yrityksille. Flexi Cap -osakeohjelmat tarjoavat joustavuutta sijoittaa eri yrityksiin ilman asetettuja rajoituksia, kun taas Multicap-rahastoilla on erityinen allokaatiostrategia markkinoiden kokojen välillä. Lisäksi Multi-Asset Funds -rahastot ovat hyödyllisiä, koska ne yhdistävät velan, osakepääoman, kullan ja kiinteistön. Muista kuitenkin, että on tärkeää valita nämä rahastot vain, jos aiot sijoittaa pidemmäksi ajaksi.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”PPF-sijoituksista keräämäsi rahat ovat elinikäisiä säästöjäsi. On välttämätöntä käsitellä ja hallita näitä säästöjä järkevästi. Jos olet pian eläkkeellä, voit jatkaa PPF:ää sijoittamalla lisää rahaa tai ilman. Jos haluat vaihtaa rahasi sijoituspaikkaa ja haluat ottaa riskin korkeamman tuoton saamiseksi, voit harkita sijoitusrahastoja tai muita sijoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat sinulle korkeamman koron. Jos PPF-tilisi erääntyy, kun olet 30-vuotiaana tai 40-luvun alussa, voit sijoittaa uudelleen saadaksesi tuottoisampaa tuottoa.

Nämä vinkit auttavat sinua ansaitsemaan suurempia tuottoja ja käyttämään PFF-korpustasi oikein. Se on välttämätöntä, koska et voi antaa varojen pysyä ihanteellisena etkä käytä mahdollisuutta kasvattaa kovalla työllä ansaittua rahaa.

Samankaltaiset artikkelit