Kiinteistöt Intiassa uusiin korkeuksiin vuonna 2024: Asiantuntijat

PFRDA, NPS, ICICI Prudential Pension Fund, HDFC Pension Fund, pension fund higher returns, top news, latest news, business news,

Politiikkauudistusten, positiivisen kuluttajan tunteen, käytettävissä olevien tulojen kasvun ja isompien asuntojen kasvavan kysynnän vetämänä Intian kiinteistösektori on kasvanut vuonna 2023 merkittävästi, ylittäen kaikkien aiempien vuosien kasvuluvut ja rikkoen kaikki ennätykset.

Anarockin raportin mukaan esimerkiksi asuntojen myynti Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa – mukaan lukien MMR, Pune, Hyderabad ja NCR – on luonut uuden huipun vuonna 2023, sillä vuonna 2023 myytiin lähes 4 76 530 asuntoa verrattuna 3 64 870:een. yksikköä edellisenä vuonna – kasvua oli 31 %. Vastaavasti uusien lanseerausten määrä seitsemässä parhaassa kaupungissa kasvoi 25 % vuodessa – lähes 3 57 640 yksiköstä vuonna 2022 noin 4 45 770 yksikköön vuonna 2023.

Yashank Wasson, MD, Royal Green Realty, kertoo kiinteistöjen – erityisesti asuntosektorin – mahtavasta suorituskyvystä vuonna 2023: ”Vuonna 2023 kiinteistöala koki dynaamisen ja joustavan suorituskyvyn, jota leimaavat erilaiset trendit. Maailmanlaajuinen toipuminen pandemian aiheuttamasta talouskasvun hidastumisesta lisäsi osaltaan asuntojen kysyntää alhaisten korkojen ja tilavien asuntojen halun vetämänä. Haasteet, kuten rakennuskustannusten nousu ja toimitusketjun häiriöt, vaikuttivat kuitenkin alan yleiseen kasvuun.

Amrita Gupta, Manglam Groupin johtaja ja CREDAI Rajasthan Women’s Wingin perustajajohtaja, sanoo: ”Vuosi tulee mieleen positiivisesta kuluttajien tunteesta ja hallituksen tuesta vakailla koroilla, jotka vauhdittivat Intian kiinteistöalan kasvua entisestään. Kuluttajat valitsevat ylellisiä ja moderneja tiloja metrojen ulkopuolella, mikä sai kehittäjät vastaamaan näihin odotuksiin vastaavilla tarjouksilla. Strateginen laajentuminen ei-metro-markkinoille vuonna 2023 osoitti kiinteistöalan sopeutumiskykyä, ja tuleva vuosi lupaa vielä jännittävämpää kehitystä. Kaupungit, kuten Jaipur, Udaipur, Chandigarh, Goa, Surat, Vadodara jne., ovat nyt nousemassa omaan ainutlaatuiseen taloudelliseen identiteettiinsä, mikä tarjoaa lupaavia kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia.

”Vuoden 2023 aikana myynti kaikissa hintaluokissa, mukaan lukien luksuskiinteistöt, on ylittänyt vuoden 2022 luvut, mikä on voittanut kaikki pelot, jotka liittyvät asuntolainojen koron nousun ja kiinteistöjen hintojen nousun todennäköiseen kielteiseen vaikutukseen kysyntään. Gurugram on ollut yksi kirkkaimmista markkinoista sekä myynnin että pääoman arvonnousun näkökulmasta. Nopealla infrastruktuurin kehittämisellä, kuten Central Peripheral Roadilla, Dwarka Expresswaylla, on ollut suuri osa siinä”, sanoo Mohit Jain, Krisumi Corporationin toimitusjohtaja.

Vuosi 2023 oli myös merkittävä virstanpylväs osaomistukselle, erityisesti kakkos- tai loma-asunto-segmentissä.

Shravan Gupta, YOURSin, ylellisten kakkosasuntojen osaomistusalustan perustaja ja toimitusjohtaja, sanoo: ”Useat tekijät vaikuttivat lisääntyneeseen luksusasuntojen osaomistuksen kysyntään, mukaan lukien tämän konseptin kasvava hyväksyntä, kiinteistöjen hintojen nousu ja varakkaiden perheiden halukkuus investoida loma-asuntoihin. SEBI:n äskettäin julkaisemat osaomistusta ja pieniä REIT-yhtiöitä koskevat ohjeet ovat entisestään vahvistaneet pohjaa tämän sektorin kasvulle vuonna 2024. Markkinoilla on runsaasti potentiaalia, ja lähivuosina osaomistuksen segmentin odotetaan kasvavan eksponentiaalisesti. Kehittyvän sääntelyympäristön ja osaomistukseen liittyvien etujen lisääntyvän tunnustamisen odotetaan nostavan nämä markkinat uusiin korkeuksiin, mikä tekee niistä lupaavan kanavan sijoittajille ja loppukäyttäjille.”

Budjettikategorioista luksusasuntojen kysyntä kasvoi räjähdysmäisesti vuonna 2023, kun asunnonostajat etsivät edelleen isompia asumiskelpoisia tiloja pandemian jälkeen. Anarockin mukaan vuoden 2023 7 parhaan kaupungin uusi luksustarvike on noussut viisinkertaiseksi vuoteen 2018 verrattuna.

CBRE:n tuoreen raportin mukaan premium- ja luksusasunto-segmentti, joka käsittää vähintään 2 miljoonan rupian hinnoiteltuja asuntoja, säilytti vahvan myyntivauhdin, mikä kirjasi 70 %:n kasvun tammi-syyskuussa 2023 vuodentakaiseen verrattuna, ja trendi on vielä selvempi tietyillä kaupungit, kuten Delhi-NCR ja Mumbai, joissa näiden luokkien yhteenlaskettu osuus kokonaismyynnistä on noin 20 %.

Axis Ecorpin toimitusjohtaja ja johtaja Aditya Khushwaha kommentoi tätä suuntausta seuraavasti: ”Vuonna 2023 Intian kiinteistösektori vaurastui merkittävästi erityisesti luksuskiinteistöjen segmentissä, ja luksusasuntojen myynti kasvoi 97 %. Tämä korostaa huippuluokan kiinteistömarkkinoiden joustavuutta ja houkuttelevuutta. Kun odotamme vuotta 2024, luksuskiinteistöjen ja loma-asuntojen kysynnän odotetaan jatkavan nousuaan. Asunnonostajat etsivät yhä enemmän ylellisyyttä yhdistettynä maailmanlaajuiseen suunnitteluun ja sisustukseen, jotta he saavat upean asumiskokemuksen. NRI-markkinoiden vaativa maku vaikuttaa edelleen alan positiivisiin näkymiin.

Itse asiassa toimialalla on ollut poikkeuksellinen vuosi asuntokaupassa vuonna 2023, kun luksus- ja ultraluksussegmenttien kysyntä on noussut keskipisteeseen.

”Markkinat ovat kokeneet nousun, kun mahdolliset ostajat etsivät innokkaasti korkealaatuisia asuntoja, joiden hinta vaihtelee 2 miljoonasta 100 miljoonaan rupiaan. Tämä odottamaton kysyntä on johtanut siihen, että rakentajat ovat myyneet nopeasti kokonaisia ​​hankkeita, ja rakennuttajat käyttävät innovatiivisia strategioita hallitakseen ylivoimaisia ​​kiinnostuksenilmaisuja käytettävissä olevaan asuntojen määrään verrattuna. Vaikka luksusmarkkinat ovat loistaneet kirkkaasti, on tärkeää tunnustaa jatkuvan vahvan toiminnan jatkuminen edullisissa ja keskituloisissa segmenteissä, mikä myötävaikuttaa merkittävästi asuntojen yleiseen kasvuun. Odotamme tulevaa vuotta odotellessamme jatkuvaa kysyntää, mahdollista hintojen vakautumista ja lupaavia näkymiä koko asuntosegmenttien kirjolle”, sanoo Aman Sarin, johtaja ja toimitusjohtaja, Anant Raj Limited.

Alan asiantuntijat ennakoivat, että vuonna 2023 koettu asunnonostotunnelma jatkuu myös vuonna 2024. CBRE:n mukaan keski- ja budjetti/edullisen hintaluokan (45 000–1 000 000 rupiaa) hankkeiden kysynnän ennustetaan pysyvän vahvana, mikä vastaa parin viime vuoden suuntauksia. Premium- ja luksussegmenttien projektit (2–4 miljardia rupiaa ja enemmän) jatkavat myös todennäköisesti tervettä kasvua.

Amrita Gupta huomauttaa: ”Kun astumme vuoteen 2024, alan on määrä kehittyä edelleen ja merkittävä muutos kohti kestävää kehitystä. Trendi, että ihmiset valitsevat kestäviä koteja, kertoo paljon sitoutumisestamme vihreämpään ja vastuullisempaan tulevaisuuteen. Asunnon ostajat omaksuvat yhä enemmän omistajuuden suotuisan ostoympäristön rohkaisemana. Vaikka tason I kaupungeissa on aina viehätysvoimansa, vuonna 2024 on odotettavissa jyrkempi kasvukäyrä tason II ja III kaupungeissa, kun ne ottavat johtoaseman kehityksen kärjessä ja täydentävät vakiintuneiden alueiden menestystä.

Jotkut kehittäjät sanovat, että vuoden 2024 kiinteistömarkkinoiden odotukset ovat varovaisen optimistisia.

”Talouden jatkuvan elpymisen sekä kohtuuhintaista asumista tukevien hallituksen aloitteiden odotetaan lisäävän kysyntää. Kehittäjät keskittyvät todennäköisesti kestäviin ja teknisesti edistyneisiin projekteihin vastatakseen kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin. Liikekiinteistösektori saattaa nousta uudelleen, kun yritykset sopeutuvat hybridityömalleihin korostaen joustavien toimistotilojen merkitystä. Infrastruktuurin kehittämisen, mukaan lukien yhteyksien parantamisen, odotetaan avaavan uusia investointimahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan vuosi 2024 lupaa vakaamman ja innovaatiovetoisemman kiinteistöympäristön, jossa painotetaan uudelleen joustavuutta ja sopeutumiskykyä käynnissä olevien globaalien muutosten edessä”, kertoo Wasson Royal Green Realtysta.

Myös loma-asuntosegmentin odotetaan menestyvän hyvin.

Khushwaha sanoo: ”Erityisesti loma-asuntosegmentti tarjoaa jännittäviä kasvumahdollisuuksia tulevana vuonna, ja odotamme Goan säilyttävän valokeilassa sen ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta, kulttuurista rikkautta ja kasvavaa trendiä, jotka etsivät toista asuntoa. koti vapaa-ajan viettoon ja rentoutumiseen. Sitoutumalla huippuluokan palveluihin, ala on valmis vastaamaan asiakaskunnan muuttuviin mieltymyksiin. Valtion suunnitelmien ja tukea antavien ilmoitusten ennakointi lisää alalle optimistista sävyä. Kun toimiala omaksuu kestävän kehityksen, se on linjassa kollektiivisen vision kanssa vankasta ja edistyksellisestä kiinteistömaailmasta.”

Lisäksi muuttuvien mieltymysten keskellä kohtuuhintaisuus ei ole enää ainoa ratkaiseva tekijä asunnonostajien kannalta, sillä terveys ja turvallisuus, yhteisöllinen asuminen, kestävyys ja älykkään kodin teknologioiden integrointi ovat myös alkaneet nousta avaintekijöiksi asunnon ostopäätöksissä.

Samankaltaiset artikkelit